-
-
Re: Kieszonkowe w Wielkiej Brytani
sylwiaQ > 19-05-2011, 20:41
Wy tylko patrzycie chyba na kasę, mi to akurat nie przeszkadza że tyle bo to jedno dziecko tylko,
poza tym małe i mi to pasuje... nie jestem łakoma na kasę. -
tosia_ > 19-05-2011, 20:46
Ale co innego byc lakoma na kase, a co innego dac sie wykorzystywac. Poza tym uwierz mi, zycie w Londynie nie nalezy do najtanszych i czasami kazdy funt sie liczy. No ale to Twoj wybor. -
sylwiaQ > 19-05-2011, 20:49
Mam znajomą która z 380funtów utrzymuje się, płacać 240funtów na miesiąc opłaty za mieszkanie,
także da sięa ja zanim coś wydam to obracam 50razy każdy grosz. -
clio > 19-05-2011, 21:04
[quote name="tosia_"]Ale co innego byc lakoma na kase, a co innego dac sie wykorzystywac. Poza tym uwierz mi, zycie w Londynie nie nalezy do najtanszych i czasami kazdy funt sie liczy. No ale to Twoj wybor.[/quote]
o to to.
nie ma co sie oszukiwac, praca au-pair nie jest jakos swietnie platna, ja tez nie przylecialam tutaj na zarobek, i kieszonkowe to byla ostatnia rzecz o jaka spytalam moja host rodzine, ALE pieniadze tez sa wazne! nie lubie wtracac sie w cudze zycie i wybory, takze koncze moj wywodswoja droga 50h tygodniowo to jest strasznie duzo! -
sylwiaQ > 19-05-2011, 21:07
Dla mnie ok, dodatkowo mam bilet miesięczny na 3 czy 4 strefy..
więc za dojazdy nie płacę nic.
A mam wolne weekendy, zawsze można coś dorobić... -
clio > 19-05-2011, 21:10
aa, no to troche inna sytuacja jak ci daja bilet miesieczny- ja wlasnie czuje ze najwiecej kasy (oprocz na ciuchyidze wlasnie na oyster card.
nie jest zle w takim razie! -
89dzoana89 > 21-05-2011, 22:34
Ja zarabiam 100 + oplacaja mi polowe membershipa w silowni a i tak kasa ledwie starcza;/
Zycie tutaj jest mega drogie a jak sie jeszcze chce co tydzien kupic jakis ciuszek, pojechac ze 2razy do centrum to juz wogole maaaaasaaaakraNo ale ja to rozrzutna jestem hehe -
hellomaurice > 24-05-2011, 19:47
85 funtów, za 3 dni pracy (poniedziałek, wtorek, czwartek) z jednym dzieckiem i bez sprzątania/gotowania. Pomyślę o dodatkowej pracy, bo pewnie na same dojazdy będzie szło mnóstwo kasy (10-15 za pociąg do Londynu w dwie strony, a raczej nie będę chciała siedzieć non stop w Rochester) -
tosia_ > 26-05-2011, 12:37
Ja akurat na godziny pracy i place narzekac nie moge. Wychodzi mi mooooooze 20h tygodniowo, a dostaje £70. Jak jeszcze tylko znajde dodatkowa prace to bede w 7 niebie. -
89dzoana89 > 29-05-2011, 16:24
Ja pracuje nie wiecej niz 20h/tyg, zero sprzatania, gotowania itp ale i tak kasy mi malo