-
-
Re: Opieka nad malymi dziecmi 0-3 lat
kamildzianka > 05-05-2009, 20:14
Nie, nie... Zielona Karta (GC) to nie status obywatela USA. Do tego potrzeba naturalizacji.
GC daje ci status rezydenta - najpierw sie dostaje GC tymczasowa, potem taka na 10 lat, a potem przechodzi sie naturalizacje. Nie mowiac o oplatach za kazde rozpatrzenie sprawy!
Pisza mi, ze aby przyjac do pracy, chca zobaczyc GC, czyli legalny status rezydenta. Ja na to dopiero czekam! To po co to pozwolenie w takim razie? Naczekalam sie 6 miesiecy, zeby teraz dalej kwitnac i zyc z pieniedzy Kevina? Ale kicha... juz mam tego dosyc. -
dominikan@ > 05-05-2009, 20:38
Kurde teraz widze ze ta AMERYKA to wcale taka piękna nie jest. Wszystkich traktują tam z buta i z góry zakładają że to wróg. Przecież ty chcesz dla nich pracowac a nie zabierać im pieniądze z podatków więc powinni ci to umożliwić! -
agulka > 05-05-2009, 22:24
wlasnie... taka jest Ameryka - skomplikowana jesli jest sie obcokrajowcem... moje kolega czeka na wize pracownicze od roku! mimo, ze jego pracodawca juz dawno wywiazal sie ze wszystkich dokumentow itd. biurokracja w tym przypadku jest straszna...