• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Zostać.

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Zostać.

• Zostać.
  • Re: Zostać.

sikorkaxx > 12-01-2012, 6:11

[quote name="Insula"]można iść do wojska, ale wtedy automatycznie traci się polskie obywatelstwo z tego co mi wiadomo?

a no i jeszcze jedna opcja w tym roku była mam na myśli loterie wizową, której wyniki będą na początku maja

nurtuje mnie dlaczego tak wszyscy chcą tu zostać? w mojej opinii opłacalne jest to dla osób, które są już po studiach bo zaraz potem mogą dostać dobrze płatną pracę, lecz jeśli jesteś przed studiami to nie widzę sensu pracować i wyrzucać ogromną kasę na średniego poziomu uczelnie, poziom naszej edukacji niczym nie odbiega od tej w USA, nie porównuję tu do Harvardu. Jest spora ilość kierunków prowadzonych w jęz. angielskim w Polsce czy też w Europie, które dają dobre wykształcenie.[/quote]

bo AMeryka ma cos w sobie, ze ludzie pragna tu zostac....nie wszyscy, ale w wielu przypadkach to sie sprawdza

co do wojska - bzdura, tak to by kazdy do wojska amerykanskiego wtedy wstepowal ! trzeba miec green card na dzien dzisiejszy...( i z tego co wiem, wtedy mozna szybciej obywatelem amerykanskim zostac...)

sikorkaxx > 12-01-2012, 6:13

..plus, owszem byla albo i nadal jest ustawa wydawania GC dla osob ktore wstepuja do wosjka ALE jest limit..no i trzeba byc naprawde, naprawde dobrym zolnierzykiem

Kitens > 12-01-2012, 10:13

[quote name="sikorkaxx"]..plus, owszem byla albo i nadal jest ustawa wydawania GC dla osob ktore wstepuja do wosjka ALE jest limit..no i trzeba byc naprawde, naprawde dobrym zolnierzykiem[/quote]

tak trzeba miec GC, obywatelstwo mozna dostac juz na basic traning graduation czyli po 2 miesiacach.

marvellous > 13-01-2012, 0:44

czyli malzenstwo pozostaje mnie juz ten problem nurtuje od dawien dawna i nie wymyslilam nic innego

studia - zbyt drogie z tego co czytalam sa to niewyobrazalne dla normalnego polaka sumy

ale jesli mialalabym wychodzic za maz tylko dla obywatelstwa - to stanowcze NIE

Piotr > 13-01-2012, 0:49

Czysta desperacja,ale po studjach dostanie sie GC?? jezeli nie starczy na 2 czy tzreci rok i co do Polski i strata 5 lat zycia??

Nawet jesli ktos by sie zdecydowal na taki krok czy to sie by udalo?? gdzi znalezc jelenia zeby wyjsc za maz.

Jak ktos jedzie w wieku 19 lat to duzo nie straci przed 24 bedzie mial GC i wolny stan.

Jak myslicie latwo znalezc przyslowiowego jelenia??

marvellous > 13-01-2012, 0:55

[quote name="Piotr"]Czysta desperacja,ale po studjach dostanie sie GC?? jezeli nie starczy na 2 czy tzreci rok i co do Polski i strata 5 lat zycia??

Nawet jesli ktos by sie zdecydowal na taki krok czy to sie by udalo?? gdzi znalezc jelenia zeby wyjsc za maz.

Jak ktos jedzie w wieku 19 lat to duzo nie straci przed 24 bedzie mial GC i wolny stan.

Jak myslicie latwo znalezc przyslowiowego jelenia??[/quote]

ja osobiscie nie zdecydowalabym sie na cos takiego, studia w USA? a czemuz by nie? Jak ktos ma kase to to lepsza ocja niz studia w Polsce. Jesli by wrocic do polski z takim papierkiem ukonczenia studiow w USA to byloby to calkiem niezle w naszym cv - zakladajac ze ktos skonczy te studia ( bo bez sensu sie jest na nie zapisywac wiedzac ze nie starczy kasy by je skonczyc)

a co do przyslowiowego jelenia. malo to desperatow wsrod mezczyzn?

p.s. co do malzenstwa to wystarczy byc z kims rok ,a po roku mozna wziasc rozwod

marvellous > 13-01-2012, 1:06

[quote name="sikorkaxx"]
    [quote name="marvellous"][/quote]

hmmm radzilabym zapoznac sie troche wiecej w temacie osobiscie znam dwie siostry w Connectitut ktore dziwnym trafem same sie utrzymuja i studiuja w USA...( prawie ze zadna pomoc pieniezna od rodzicow...money statement wystawili im ich byli hosci..) a i pracuja jako living in nannies..juz drugi rok

yhym, i jak kaZdemu sie podoba, jedni studiuja w USA a inni w PL, i nie myslcie ze tutaj studia sa taakieee proste bo niby to Ameryka!...trzeba sie uczyc tak jak wszedzie,! Dziwnym trafem musze powiedziec ze studia w jezyku angielskim to sztuka alez jakie korzysci z tego mozna wyjac..[/quote]

jesli chodzi o stduia to chodzilo mi o community colleges, z tego co sie orientuje sa to studia nizsze od licencjata jak pisalam wiec dziwie sie temu, bo jakby nie bylo po ukonczeniu studiow trzeba bedzie wrocic do polski. A placic tyle kasy za cos co i tak ma marne korzysci tylko dlatego zeby zostac rok czy dwa dluzej w USA- dziwi mnie to

Piotr > 13-01-2012, 1:08

Tylko rok zamiast na studja wydawac zaplacic jeleniowi i pozamiatane.Latwo napisac,ale no to by byla desperacka decyzja.Chyba ze troche z milosci.Jestes pewna ze rok?

Ile trzeba w USA byc zeby skladac o GC 3 lata.Nie ma sensu pieniedzy na studja jak sie ich nie skonczy juz lepiej w UK studiowac czy w Polsce.

marvellous > 13-01-2012, 1:09

Mysle ze dobrym pomyslem bylaby proba osiedlenia sie w Wielkiej Brytani np, oczywiscie legalnie, znalezienia tam pracy itd i po 6 latach otrzymac obywatelstwo i wtedy z bagazem zyciowym ( zycia w zachodnim kraju) z doswiadczeniem wyjechac legalnie do USA

marvellous > 13-01-2012, 1:11

[quote name="Piotr"]Tylko rok zamiast na studja wydawac zaplacic jeleniowi i pozamiatane.Latwo napisac,ale no to by byla desperacka decyzja.Chyba ze troche z milosci.Jestes pewna ze rok?

Ile trzeba w USA byc zeby skladac o GC 3 lata.Nie ma sensu pieniedzy na studja jak sie ich nie skonczy juz lepiej w UK studiowac czy w Polsce.[/quote]

jestem tego samego zdania

nie jestem pewna ze rok, w kazdym filmie jest taka opcja :lol: wiec akurat ta wiedza nie jest potwierdzona niezlomnymi dowodami ;p
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia