• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Pomocy!!! co zrobić?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Pomocy!!! co zrobić?

• Pomocy!!! co zrobić?
  • Re: Pomocy!!! co zrobić?

Iren > 10-03-2009, 12:15

właśnie mnie ten mail zastanawia, bo jest dość dziwny, przetłumaczyłam go w translatorze ale tłumaczenie jest poprawne zastanawia mnie co to jest Bilou

dominikan@ > 10-03-2009, 12:28

Iren a może my go poprostu źle zrozumiałyśmy (tego maila). Wg mnie powinnaś poprosić kogoś kto mówi b.dobrze po francusku o przetłumaczenie bo na translatory liczyć nie można. Przykro mi ale nie mam zielonego pojęcia co oznacza BILOU mój francuski jest strasznie ubogi!

Iren > 10-03-2009, 12:44

skopiowałam zdanie i wysłałam do kilku osób na nk które studiują romanistykę, może któraś zechce przetłumaczyć

na razie to chłopak mi każe dzwonić na policję do Francji żeby sprawdzili ta rodzinę, tylko jak ja się z nimi dogadam jak oni z angielskim to średnio a ja znowu z francuskim średnio

dominikan@ > 10-03-2009, 12:59

Iren a może lepiej ( skoro masz zamiar jechac przez neta) to poszukaj sobie rodziny gdzieś w UK angielskojezycznej bo gdyby się okazało coś nie tak to po angielsku się zawsze dogadasz a we francij ze średnim francuskim to może być bardzo cięzko.

Iren > 10-03-2009, 13:08

nie wolę jechać do Francji, chcę podszkolić francuski, z tą rodzinka rozmawiam po angielsku a za anglikami nie przepadam

zadzwoniłam przed chwilką do tej rodziny na domowy z innego telefonu żeby nie wiedzieli że to ja i słuchałam co się dzieje, odebrała host mama jak zawsze z miłym głosem i krzyczała ALLO ALLO ALLO ALLO, dzieci nie było słychać a 2 dzieci powinna być w domu może spały albo były w innym pokoju (mają duży dom 6 sypialni) było bardzo cicho, oprócz host mum nic i nikogo nie było słychać

pewnie zaryzykuje wyjazdem, moja koleżanka jechała w ciemno do chłopaka na weekend do Anglii którego jej matka znała skypa, wróciła cała i szczęśliwa

spróbuje lecieć w dzień a nie w nocy bo będę tam ok 20 więc będzie pewnie ciemno

Iren > 10-03-2009, 15:20

więc tak policja i ambasada nie może udzielić żadnych informacji jedynie sądowi, więc te informacje jakie ma muszą mi wystarczyć

a tłumaczenie prawidłowe ich wiadomości jest takie (tłum. przez studentke romanistyki)

Cześć Iren co robisz ze zdjęciami, pokazujesz je znajomym? Czy możesz przyjechać wcześniej?

Iren > 10-03-2009, 16:13

tłumaczenie studenki romanistyki 2

co robisz ze zdjeciami Joanny, chcesz je pokazac wszystkim swoim znajomym aby 'zablysnac', to mnie nie dziwi, gdyby przynajmniej sprawilo to ze wrocisz troche wczesniej..

to mnie trochę zastanawia

może jednak jechać do tej rodziny co polka do mnie dzwoniła?

Iren > 10-03-2009, 23:55

więc tak jak zobaczyłam po raz kolejny takie samo tłumaczenie przez nasta studentkę romanistyki stwierdziłam że REZYGNUJE z tej rodzinki bo po tej wiadomości wydają mi się podejrzani chyba pojadę do tej 1 rodzinki tylko oni niby mnie akceptowali podali numer jakiejś polce co ze mną się kontaktuje a widzę że nadal mają konto na stronie i mają więcej wiadomości od au pair, wiec tez zeby nie wyszlo ze cos jest nie tak kurcze teraz to zaczynam sie bac

jeszcze dzisiaj rozmawialam z biurem ktore mi załatwiło tą rodzinkę co host mum siedzi w domu i mowie ze chyba z nich zrezygnuje i czy moga mi znalesc inna rodzine a oni powiedzieli ze ciezko bedzie bo maja duzo chetnych i nie gwarantuja ze znajda nowa rodzine

i teraz nie wiem czy jechac do tej rodzinki co dzowni do mnie ta Polka

czy jechać w maju do tej z biura

justineee > 11-03-2009, 0:59

Iren skoro nie jestes pewna zadnej z tych rodzin, sprobuj szukac dalej. Moze uda ci sie znalezc jakas fajna rodzine, czesto zdarza sie, ze szukaja kogos " od zaraz" takze probuj.... Moze tez doszukujesz sie samych negatywow u tych rodzin? Rozumiem Cie, szukajac rodziny przez internet tez ciagle cos mi nie pasowalo, wydawalo sie podejrzane, ale w koncu zmienilam nastawienie ( co nie znaczy ze zdecydowalam sie na pierwszea lepsza ofere, ale poprostu nie wymyslalam sobie od razu " czarnych scenariuszy" ) Tyle dziewczyn wyjezdza i wszystko jest w porzadku. Oczywiscie trzeba byc przezornym, ale nie do przesady To ze np. rodzina nie usunela swojego profilu ze strony o niczym nie swiadczy. Te rodziny tez czesto nie wiedza kogo moga sie spodziewac? Jest sporo okropnych rodzin, ale takze zdarzaja sie nieodpowiedzialne au pairki. Moze poprostu nie chcieli go narazie usuwac, na wypadek gdybys ty zrezygnowala.... wiesz sa rozne sytuacje i nie mozemy we wszystkim doszukiwac sie podstepu

Iren > 11-03-2009, 1:11

dzięki justineee za dobre słowo masz rację, w sumie rodzinka mi pasuje mówię o tej pierwszej ciepło, fajne dzieciaki, ta Polka do mnie dzwoni ja do niej widać że chcą pomóc co do tam tej rodziny to po prostu nie mam pewności po tej wiadomości i wolę nie ryzykować tym bardziej że musiałabym lecieć do nich z przesiadkami warszawa-frankfurt- ....

mam nadzieję że w końcu będzie Ok
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna