-
-
Re: Rocznik '89 rlz.
Ninka Jones > 06-03-2008, 14:51
ja napisałam rozprawke za i przeciw na 266 słów.
dziewczyny jak takie macie zdolnosci to czego rozszerzonego nie zdajecie? :lol:
z wosu przecieki byly nieprawdziwe, przynajmniej te co ja dostalam :? -
Vorissa > 06-03-2008, 17:23
ja z angielskiego z podstawowej próbnej będę mieć ponad 70%, tak, wiem, mało - ALE bior?c pod uwagę to że ja postanowiłam zdawać angielski w lutym i przez 2,5 roku olewałam totalnie to uważam, że nie jest ze mn? źle :lol: czas zainwestować w jakie? testy albo co...
ogólnie to cały miesi?c mam przer?bany, dużo sprawdzianów, zaliczeń itd - do 4 kwietnia musz? być już wystaione oceny ołówkiem, zaraz potem konferencja i wypisywanie ?wiadectw... -
idril > 06-03-2008, 22:05
zeby zdawac rozszezenie to trzeba miec w najmniejszym paluszku cala gramatyke. tak mi przynajmnije mowiona. a ja nie umiem sie nauczyc gramatyki kiedy nie widze w jakich sytuacjach (konkretne przyklady zyciowe nie regulki) sie uzywa.
zreszta tym tez sie przejawia moje lenistwo ogromne bo to trzeba tez usiasc i sie nauczyc a mi sie nie chce
wole miec te 90 pare % z podstawy (tak jak mam zazwyczaj jak babka robi matury cale nam) niz 40 z rozszezenia.
zawsze ladniej wyglada
matma bardzo prosta byla. a ja na przecieki zadne sie nie nastawiam bo beda nie dobre i tylko sie czas i energie marnuje na ich szukanie. poza tym wole teraz nie zdac jakiesj matury kiedy jeszcze mam czas do nadrobienie niz pozniej sie rozczarowac na tej ostatecznej maturze i za rok pisac. -
kasiorrr > 06-03-2008, 22:41
co do angielskiego to powiem wam, ze podstawa mnie zawsze sie wydawala banalna i nigdy nie mialam problemow z tekstami czytanymi/sluchanymi ale na rozszerzony to raczej bym sie nei rzucila, bo tam faktycznei trzeba miec WIEDZĄ.
po dzisiejszych matutach jestem wykonczona, hista podstawa taka srednia trudnosc, nei bylo pytan z kosmosu, ale wos rozszerzony to dl amnie byl baardzo trudnu, wypracowanei latwe ale pytana 8O -
Ninka Jones > 07-03-2008, 0:48
ja tych wypracowan chyba nigdy nie bede pisac jak wiekszosc osob w mojej klasie na 4-5 stron -
idril > 07-03-2008, 0:51
wow 4-5 stron?! wow!
a powiedz mi przykladowy temat takiego wypracowania. az sie zaciekawilam o czym oni na tyle pisza... -
kasiorrr > 07-03-2008, 1:26
ja dzisiaj na wosie napisalam 4 stronicowa analize obecnego systemu finansowania partii politycznych w polsce, ktora zakonczyłam slowami'(...) nadwislanskim kraju.' i za cholere sobei nei moge przypomniec czego to sie tyczylo :lol:
drugi temat to bylo porownanie systemoy wyborow wiekszosciowych i proporcjonalnych. -
Ninka Jones > 07-03-2008, 13:38
mam mase takich tematow, biore pierwszy lepszy:
"Skonfrontuj koncepcje programowa UE (wartosci i relacje miedzy UE a panstwami czlonkowskimi) i zasady jej pomocniczego dzialania z pojeciem ojczyzny, dobra wspolnego i patriotyzmu. Czy dostrzegasz w niej zagrozenie dla tozsamosci narodu politycznego, czy sanse dla jego promocji? Omow dwa przyklady."
wszystkie sa tak beznadziejnie zlozone :? -
idril > 07-03-2008, 17:00
o kutwa!
w zyciu bym nic na to nie napisala! -
Yoanna > 07-03-2008, 18:24
ale temat :?
a ja cos w tym stylu tez bede miec w maju.. na egzaminie z europe without borders...