• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

wybory rodzinek...

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• wybory rodzinek...

• wybory rodzinek...
  • Re: wybory rodzinek...

kasiorrr > 03-03-2008, 20:35

Co do tego rosyjsiego, to napisałam w profilu, ze to bardzo podstawowa znajomosc, więc jak ktos uważnei przeczyta to raczej nei liczy na jakies super jezykowe zdolnosci.Jesli wyjdzie mi z ta rodzinka to z dzieckiem nei bede musiala po rusku gadac bo ma 13 miesiecu :lol:

Musze wam opowiedziec jaka smieszna sytuacja mnie złapała przy rozmowie telefonicznej

Mieli dzwonic o 19.No to ja spoko oko na maroko godzina 17:45 ide sobie zrobic herbatę i zasiadam do czytania lektury, po dwudziestu minutach ide do łazienki, a tam nagle zaczyna mi tel dzwonic :lol: szkoda , ze nikt nie widział mojej miny gdy rozmawialam z nimi na kibelku :roll: zestresowalam sie, ze w takie sytuacji z nimi gadam(oczywiscie oni nei wiedzieli co jest grane), ale rozmowa byla bardzo ok, i nei tak przerazajaca jak się spodziewałam

Vorissa > 03-03-2008, 20:48

co do komunikacji to pewnie tak...

na kibelku :lol: :lol: :lol:

a Ty kiedy w ogóle chcesz wyjechać ?

ja na chwilę deaktywowałam konto, na maj/czerwiec i tak jest mało rodzinek więc zajmę się nauk? teraz, a w kwietniu/maju zacznę szukać, przypuszczam że będzie większy wybór...

a potem trzeba to będzie powiedzieć mamie :d narazie raz w tygodniu powtarzam, że po maturze st?d wyjeżdżam i tyle :lol:

Yoanna > 03-03-2008, 20:52

hehe profil profilem a i tak w mejlach sie pewnie dopytaja o poziom jezyka.

albo bedzie tak jak u mnie w niemczech. zajezdzam, hostka otwiera drzwi. mowisz po niemiecku? nie (chociaz uczylam sie 3 lata :lol: ). to nic, moj maz jest polakiem :lol:

a ona mowila po ang, hiszp, wlosku, francusku i jeszcze costam hehe madra babka byla ;D

13 latek tez po ang a z 9 latkiem nie rozmawialam bo nie szlo ;P

Ninka Jones > 03-03-2008, 20:55

[quote name="Yoanna"]a z 9 latkiem nie rozmawialam bo nie szlo ;P[/quote]

Geez, ale z Ciebie aupairka dobrze że rok u nich nie siedziała? :lol:

kasiorrr > 03-03-2008, 20:59

ja się po maturce na całe wakacje wybieram chciałam do uk, ale sloneczne klimaty mnie kusz?

Yoanna > 03-03-2008, 21:00

ja wiem, gorszej niz ja chyba nie ma, jaka ze mnie operka to ja lepiej mowic nie bede... anyway, w ten weekend bede obchodzic swoja polrocznice z ta rodzina :lol: (pol roku i mnie nie wyrzucili! impossible! i ja nie ucieklam heheh)

kolega (wrredny taki ;P) jak mu powiedzialam ze kiedys bylam operka (to jakos rok temu bylo..) to mnie skomentowal: w coffee shopie to ty mozesz stac, kawe robic i sie usmiechac, bo usmiech masz piekny, ale ty do dzieci???????

:lol: :lol:

Vorissa > 03-03-2008, 21:06

Yo, najważniejsze jest podej?cie - np. do tego 9latka, nie dogadasz się to nie gadać, po co się stresować :lol: :lol: :lol:

kasiorrr, to Ty nasz rocznik jeste?, dobrze, im więcej ludków tym lepiej, rocznik '89 RLZ 8) 8) 8)

Ninka Jones > 03-03-2008, 21:08

oh yeah! 8)

PEACE Y'ALL! xD

:lol: :lol: :lol:

ja jeszcze lubie roczniki '87-'85

ktos proboje zgadywac czemu?

Vorissa > 03-03-2008, 21:13

McFly :lol: :lol: :lol: ?

A '87 to Yo jest bodajże