-
-
Re: tatuaże i piercing
cailet > 10-08-2009, 22:08
Mnie tam nikt o tatuaże nie pytał. Oczywiście w au-pair room wstawiasz zdjęcia, ale to już sama wybierasz... -
kamildzianka > 10-08-2009, 22:11
A ja dostawalam listy od rodzinek, gdzie pisali:
nie palic
nie przyprowadzac chlopakow
nie miec tatuazy, piercingow
nie ubierac sie wyzywajaco
Ja spelniam te cztery przykazania, wiec nie mialam problemow. Jesli tatuaz jest gdzies ukryty, nie pozwol, aby hosci go zobaczyli. Jesli duzy i widoczny - mozesz miec problemy.
Mnie hostka zaznaczyla, ze tatuazom mowi nie, poniewaz operka ma role starszej siostry i dzieci jakis przyklad z operki biora. Mowila jeszcze, ze "zadnych obcislych bluzek w czasie pracy, makijazu, kusych bluzek nad pepek". Mnie w to graj - ja lubie dresy, nie maluje sie do dzieci. -
monita > 11-08-2009, 0:15
ja mam tatuaż na plecach, nie mały, ale dosyć "dziewczęcy" nie wiem jak w innych agencjach, ale w CC była w aplikacji rubryka z pytaniem o tatuaż, ja zaznaczyłam, że mam ponadto powiedzieli, że dobrze jakbym zrobiła jego zdjęcie i je opisała...no więc dorobiłam do tego tatuażu cudowną ideologię i póki co rodzinom z którymi rozmawiałam to raczej nie przeszkadzało, ale słyszałam, że Żydowski rodziny mają z tym problem i rzeczywiście nie miałam żadnej rodziny tego wyznania choć może to zbieg okoliczności. -
aaleeksaandraa > 11-08-2009, 0:44
w formularzu jaki dosatją agencję od inter exchange i aupaircare jest pytanie o tatuaże i kolczyki.
Ale jest to pytanie do pracownika agencji, czy je zauważa...
Jeśli nie są w widocznych miejscach nie powinno to być dla ogółu problemem. :|
Sama mam dość duży tatuaż na plecach i kolczyk w języku, pępku i uszach.
Dla mnie i moich rodziców to nie problem, ale jak mnie zobaczyła mama mojego ex prawie do mnie z krzyżem i woda święconą wyskoczyła. Moim zdaniem to zależy od poglądów danej rodziny. jednym przeszkadza, drugim nie.
Ja nie zamierzam tego zatajać, bo jakbym wyleciala z jakiejś rodzinki przez mój ukochany tatuaż to bym sobie nie darowała, że moglam wybrac inną, a tak zmarnowałam tylko szansę. uważam, że z takimi rzeczami trzeba być szczerym.
PS Kiedy prowadzilam zajęcia logopedyczne dla dzieciaków w szkole były zachwycone moim kolczykiem w językuuatrakcyjniło to tylko zajęcia na szczęście dyrektorka szkoły nie miała nic przeciwko -
marlenao > 11-08-2009, 5:03
[quote name="monita"]ale słyszałam, że Żydowski rodziny mają z tym problem i rzeczywiście nie miałam żadnej rodziny tego wyznania choć może to zbieg okoliczności.[/quote]
ja jestem u pol zydowskiej rodziny. moja poprzedniczka miala tatuaz na cale plecy i moim to nic nie przeszkadzalo ;] -
Ninka Jones > 06-09-2009, 22:54
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://forum.aupairpoland.com.pl/viewtopic.php?f=4&t=4147#p64171">viewtopic.php?f=4&t=4147#p64171</a><!-- l --> powielenie tematu. -
opka > 01-11-2009, 2:23
[quote name="monita"] słyszałam, że Żydowski rodziny mają z tym problem [/quote]
wlasnie moi nie maja, ani terazniejsi ani poprzedni, tylko w ostatnim czasie jak bylam zaproszona na Barmitztve (czy jak tam oni to pisza ) mojego chlopaczka jednego, to hostka poprosila mnie o kupno sukienki z zakrytymi plecami, bo towarzystwo starsze tam bedzie i zeby nie wygladalo to nieodpowiednio.. ale ogolem powiedziala, ze ona to don't mind - to moje cialo. (w gwoli scislosci - mam skorpiona na lopatce, pajaka na biodrze i "Fate" na nadgarstku i czuje, ze wyjade z Londynu z czwarta dziara.. ;] )
ktos tu wspomnial o Camdenpiewrsza wizyta tam mnie sciela i zszokowala dlatego tak czesto tam wracam -
tofiaczek99 > 05-11-2009, 1:23
hej,
ja tez jak czytalam formularze z CC to odrazu auwazylam te pytania o tattoo i piercing... Ja sama jestem dosc obficie wykolczykowana i mam tatuaz na plecach nie maly... I wlasnie kufcze nie wiem czy pisac o tym czy nie... Z jednej strony tak jak pisalyscie, ze jesli im dziara bedzie przeszkadzala to pewnie i wiele innych rzeczy :roll: -
ell > 05-11-2009, 9:55
lepiej napisz. Jeśli ktoś nie będzie Cie chciał przez tatuaż to i tak na miejscu pewnie nie dogadalibyście sie. Zresztą za zatajenie przez Ciebie tego w aplikacji mogliby żądać rematchu. Po co Ci taki stres? -
tofiaczek99 > 05-11-2009, 19:28
hmmm, tak też chyba zrobię :lol: dzięki za radę :mrgreen: