• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Skąd mam mieć pewność?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Skąd mam mieć pewność?

• Skąd mam mieć pewność?
  • Re: Skąd mam mieć pewność?

Gość > 20-08-2007, 11:00

Dziewczyny madrze pisza. A Klarysek, nie masz sie co martwic o wypowiadanie sie tu na forum i pisanie tego, co myslisz, bo jak zauwazyla Lumi-enkeli:

Cytat:Kazda z nas ma swoja historie i niewielu wszystko od razu sie udalo.

Mysle, ze tak jak kwestie pokoju mozna jeszcze przetrawic, tak juz pozostale rzeczy niezbyt. Moi tez jakby tak zartowali, to bym im powiedziala "adios", bo to - jak ktos juz wczesniej wspomnial - swiadczy o ich braku szacunku do tego, co robisz. Rodziny, z ktorymi ja sie spotkalam tu w Szwecji, dawaly z siebie dosc duzo, nawet jesli byly takie jak moja ostatnia, czyli relacja pracownik-pracodawca + au pair-sprzataczka. Mimo to moj czas wolny byl dla nich takze niemalze jak swiety. Moze nie rzucali specjalnie dolarami (czyli w moim przypadku koronami) za kazdy usmiech, ale za baby-sitting to karnet na autobus dostalam, to bilet do kina. I pilnowali, zebym nie przekroczyla 25 godzin pracy tygodniowo, ktore mialam w umowie. Czyli jakos zdawali sobie chyba sprawe z tego, ze jestem tam nie dla ich tylko i wylacznie rozrywki i swojej wlasnej tez, ale cos dla nich wiecej robie i za to cos nalezy mi sie wiecej niz pokoj i jedzenie (obiady ktore sama gotowalam 5 dni w tygodniu a w weekend z nimi nie jadlam), o wartosci mniej wiecej 300euro miesiecznie.

Cytat:Patrz na SIEBIE! To nie jest twoja rodzina,to jest twoja praca,mozesz ja zmienic jezeli nie spelnia twoich oczekiwan.

wspaniale powiedziane! Nic dodac nic ujac. Klarysek, zrob to dla siebie.

Ale ale... najpierw jeszcze jedna kwestia, za ktora zawsze jest Louhans (az dziw ze sie jeszcze tu nie odezwala) - rozmowa, rozmowa, rozmowa! Skoro sa sympatyczni, to idz do nich, powiedz ze chcialas porozmawiac, usiadz i opowiedz im, jak sie czujesz. Z ich reakcji bedzie wiadomo, czy warto prowadzic dialog, czy po prostu spakowac sie i isc swoja droga.

Klarasek > 20-08-2007, 12:31

Bogu dzieki to narazie miesiac probny(jak sami swego czasu w zartach zauwazyli ze moga sobie jeszcze au pair zmienic haha boki zrywac, normalnie ubaw po pachy..)i moge bez konsekwencji sobie pojechac.Porozmawiac pewnie porozmawiam ale raczej tak na 2 dni przed odjazdem, bo wolalabym sie nie narazac jak tu jestem.

Wrzodow sie na zoladku nabawie...

Ciekawe czy po pobycie jako au pair przysluguje sanatorium..

WAMPIREK > 20-08-2007, 13:27

[quote name="Klarasek"]Ciekawe czy po pobycie jako au pair przysluguje sanatorium..[/quote]...hehe dobre :lol: :lol: :lol:

idril > 20-08-2007, 13:55

no wlasnie dlatego ja jakmam wolne na cale dnie wybywam gdzies daleko, daleko z domu!

ale dziewczyny jak na razie to ja mam i tak wrazenie ze ja z innej bajki jestem. u mnie wszytsko powyzej moich oczekiwan jest, naprawde!

Yoanna > 20-08-2007, 16:15

Wampirek jak to do pl??

Klarasek > 20-08-2007, 22:39

Nie ma to jak spotkanie ze znajomymi fajnie jest sie na obczyznie z kims spotkac pogadac(tak normalnie) i po prostu sie posmiac.Pozdrowionka dla wspoltowarzyszek niedoli z Bonn!

MLODY-AU-PAIR > 20-08-2007, 23:54

No ja u swojej rodzinki w NL zawsze wybywalem daleko , potem jak od nich odszedlem i szczeliłęm i email to im powiedzialem ze nie czulem sie u nich jako czlonek rodziny etc To mi odpisal ze ktos kto wybywa na cale weekendy z domu to nie moze byc czlonkiem rodziny :lol:

WAMPIREK > 21-08-2007, 0:03

Asia,nie wiem czy do Polski...we will see...

Yoanna > 21-08-2007, 15:39

londek? 8) :lol:

a moze cie ninka do watford wysle hehehhe :lol:

Ninka Jones > 21-08-2007, 16:02

Jo ona wraca do PL i razem na Watford uderzamy jak zdam mature jak nie zdam to tez! :mrgreen:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia