• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

marzenia - aupair rowniez moze spelniac

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• marzenia - aupair rowniez moze spelniac

• marzenia - aupair rowniez moze spelniac
  • Re: marzenia - aupair rowniez moze spelniac

idril > 20-07-2007, 22:45

ja juz Ci mowilam dziewczyno uwazaj z tymi napalencami!

a z jakiej okazji lecisz do Szwecji? i gdzie dokladnie?

Gość > 20-07-2007, 22:51

Rodzinka na wakacje wyjezdza i mloda bierze Do polnocnej Skåne najpierw, a potem wyruszac maja podobno przed siebie...

Zrobmy sobie meeting w Sztokholmie

idril > 20-07-2007, 22:53

ej no to dziewczyny koniecznie musimy sie spotkac!

koniecznie!

[ja swoja droga za kilka godzin juz wyjezdzam do Wawy na lotnisko - wiecie z Suwalk to nie mala droga]

Gość > 20-07-2007, 22:54

no i jeszcze jest jedna taka Ola, z ktora pisalam troszke, ale nie wiem, czy z tego forum byla, czy z jakis o Szwecji - wpada do Bålsta.

Idril... to nie Ty czasem? czy Ty bylas ta do Jönköping?

idril > 20-07-2007, 22:58

nie niestety ja nie Ola tylko Jula

Kierlajn > 21-07-2007, 17:43

hehe spotkajmy sie

wezme moja Silje ktora bedzie calowac mame po szyi nie no teraz zartuje, ale Sister by mi pokazala jakas najfajniejsza knajpke i Sztokholm <wprasza>

Mam nadzieje ze sie wszystko uda i np oni by sobie zwiedzali cos a ja bym sie wprosila do sister na jakas noc spania na podlodze

I mysle Emi, ze wypadaloby jakbys ich poznala

zobaczymy

Niewazne, ze kolejny raz poszlam spac po 4, a wstalam o 9:30 i mimo weekendu wyszlam z psami

zjadlam JAJECZNICE(nie jadlam od 2miesiecy chyba i poszlam spac. Ja samotna na gorze, a Silja samotna na dole.

O 13:30 wstalam i zrobilam obiad. W trakcie jedzenia nagle zaczelysmy rozmawiac...o wszystkim..o jej rodzinie, o wojnie..

czuje sie lepiej kiedy mam z nia kontakt. Wczoraj praktycznie nic nie mowilam, az zachryplam

i jak to uczyc sie jezyka...ktos pozniej powie: bylas 3miesiace w Niemczech to powinnas nawijac po niemiecku

es tut mir Leid, efekt bedzie odwrotny

Wybralam sie wczoraj na spacer, co by nie siedziec ciagle przy kompie. Jak zwykle wzielam swoje mp3 i sluchalam, kiedy nagle jakis mezczyzna zaczal do mnie cos mowic. Zaskoczona, przerazona, nieznajaca jezyka i zagluszona muzyka zdejmujac sluchawki, zrzucilam okulary przeciwsloneczne, pokazalam sie z sierotowatej strony i odpowiedzialam: ich verstehe nicht.. jasne ze tak najlatwiej

I pomyslalam sobie: Ty, Karolina, jestes tu ponad miesiac(dokladnie miesiac i 12dni) potrafisz!

I wyciagnelam sens z jego zdania zawieracajcego 10slow, rozumiejac 2. I dogadalam sie z chlopem

Blokada jezykowa jest okropna. Czasem nawet nie wiemy ile potrafimy

ale i tak dalej sie boje mowic

Ide z psami, a wieczorem moze obejrze film z Silja, co by z nia tez troche czasu spedzic...

bo czuje sie wyalienowana w tym domu

bardzo wazny jest kontakt z rodzina

chyba nawet najwazniejszy...

edyta_s > 21-07-2007, 22:04

Gdybys rozmawiala z nimi wiecej i po niemiecku, to nie byloby tej blokady. Ja jestem od Ciebie tydz dluzej i juz minelo dawno temu. Nawet po ang udalo mi sie jakos dzisiaj dogadac. Mimo ze niektore rzeczy opisywalam jak 5-letnie dziecko.

A kontakt z rodzina jest b. wazny. A nawet mysle, ze najwazniejszy. W koncu to z nimi spedzasz najwiecej czasu, od nich uczysz sie tego jezyka i wszystkiego innego (szczegolnie jesli jestes na wakacje). Dlatego mecz Silje.

Kierlajn > 22-07-2007, 1:17

pomecze :twisted:

idril > 22-07-2007, 16:35

a wiecie c moa bariera jezykow chyba znikla jak pojechlam na ten trefny weekend do Anglii. teraz jak jechal w hostka najpier takim nie wiem pociagiem(?) a pozniej samochodem to gadalam jakszalona-sama sie sobie dziwiac. wiem nie ktore rzeczy bardziej obrazowo i nie tak perfekcyjnie jak normalnie ale sie dogadywalysmy... bylo o czym adac wbrew pozorom! poza tym ona tez gadula wiec bylysmy we dwie

Kierlajn bardzo sie ciesze ze zaczely Ci sie kontakty z hostami poprawiac

Kierlajn > 23-07-2007, 18:59

Teraz nie maja jak sie ukladac, bo hostow nie ma...

Nie wiem czy mowilam, czy nie, ale mowie jeszcze raz..

Hostka wyjechala z corka do Irlandii, Host jest cale dnie w pracy, Silja wyjezdza dzisiaj do Frankfurtu, Rabea w Colorado, a ja z psami, rybami, swinka i zolwiem oraz pajakami, ktore musze zabijac zostaje sama...

I az nie pamietam jak sie mowi .

uzalezniam sie od komputera rozmawiaja z jedna osoba i nic tak naprawde nie robiac poza...

tak to nudy

troche spokoju
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia