• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sol - OSZUKAC PRZEZNACZENIE!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Sol - OSZUKAC PRZEZNACZENIE!

• Sol - OSZUKAC PRZEZNACZENIE!
  • Re: Sol - OSZUKAC PRZEZNACZENIE!

Sol > 05-02-2006, 23:03

Jestem tu od niedawna ale jednym jestem naprawde mile zaskoczona-wszyscy w tej wiosce sa niezwykle mili i z kazdym mozna porozmawiac po angielsku :lol: Wychodze z mala na spacer a sasiedzi do mnie machaja,witaja sie i rozmawiaja-po prostu szok :lol: A jak czegos nie rozumiem to probuja mi wytlumaczyc :wink: W przedszkolu tak samo

Kiedys nawet sasiadka samochod specialnie zatrzymala i wyszla zeby porozmawiac i sie przywitac Wiem ze nie wszedzie tak jest ale tutaj pod tym wzgledem jest naprawde OK!

Yoanna > 05-02-2006, 23:26

super! zawsze to milej i czlowiek sie tak obco nie czuje

bahaha20 > 06-02-2006, 16:32

W Anglii jest podobnie - nie znam wielu osob, ktore codziennie mowia mi dzien dobry. Sasiedzi tez z daleka krzycza niesmiertelne How are you?

Nawet posh mamuski w szkole i przedszkolu sie witaja

Sol > 06-02-2006, 18:36

Wymyslilam sobie ze na wakacje chce do Angli albo Irlandi jechac bo az mi czasami glupio ze starzy ludzie w Dani mowia po angielsku zajebiscie a ja nie wszystko rozumiem a co dopiero pogadac tak na jakies szersze tematy...

Wiec jakby ktos znal jakas fajna rodzinke z angielskojezycznych krajow ktora potrzebowalaby aupair tak od polowy lipca czy sierpnia to dajcie mi znac :wink:

Gość > 07-02-2006, 16:37

Sol, a nie mozesz wziac "przyspieszonego kursu angielskiego" u anglojezycznej rodzinki w jakims normalnym kraju? pchac sie do Anglii jak tysiace (setki tysiecy) polakow to chyba nie jest najlepszy pomysl... :?

bahaha20 > 07-02-2006, 16:46

Zgadzam sie. Znajdz sobie angielskojezyczna rodzinke np w Hiszpanii (marzenie:-) i idz na kurs angielskiego. Anglia jak dla mnie jest juz za bardzo oklepana.

Yoanna > 07-02-2006, 17:31

[quote name="Emi"] pchac sie do Anglii jak tysiace (setki tysiecy) polakow to chyba nie jest najlepszy pomysl... :?[/quote]

Emi, sama mialas takie mysli :lol:

a ja zamierzam tak jak te tysiace sie pchac do UK bo jest tam naprawde super!

(-:MARZENA:-) > 07-02-2006, 17:40

[quote name="bahaha20"]Znajdz sobie angielskojezyczna rodzinke np w Hiszpanii (marzenie:-) i idz na kurs angielskiego[/quote]

hehe

Gość > 08-02-2006, 12:15

Yoanna, mialam takie mysli, ale nie jako au pair (chociaz napisalam to w moich profilach na zakazanych stronkach) - jakby ciebie rodzina marzen wywalila po 4 dniach i twoje wszystkie plany runely to tez nie wiedzialabys co ze swoim zyciem zrobic - a taka sytuacje wlasnie mialam. Do glowy przyszla mi Anglia bo z dnia na dzien stwierdzilam, ze ja mam gdzies cala operska instytucje i jade normalnej pracy szukac - i tyle.

Po 2 telefonach z Anglii wiedzialam juz, ze na pewno nie chce tam byc - na sightseeing tour po stadionach i historycznych miejscach to bym sie wybrala, ale nie jako au pair.

Anglojezyczna rodzina w Hiszpanii czy Finlandii, czy Szwecji, Norwegii, Holandii, Francji - to byloby nowe doswiadczenie a jezyk i tak by sie stanowczo poprawil.

Sol > 08-02-2006, 14:35

Emi twoja wczesniejsza wypowiedz tak mnie wczoraj nakrecila ze chyba miliony ofert w necie przejrzalam :lol: Bralam pod uwage Norwegie-wiadomo dlaczego ,Hiszpanie-bo sloneczko i cieplutko i co ciekawe Finlandie-bo Emi mnie nakrecila- zreszta to tez skandynawia :wink:

Tylko ze ja nie chce do wsi jechac,szukam angielskojezycznej rodzinki i dopiero od lipca-sierpnia wiec poki co ofert takich jest nie za wiele :?

Ale moze sie uda...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia