• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

jak za granica wymawiaja wasze imiona???

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• jak za granica wymawiaja wasze imiona???

• jak za granica wymawiaja wasze imiona???
  • Re: jak za granica wymawiaja wasze imiona???

salisee > 09-08-2007, 5:33

[quote name="Emi"]W Szwecji Ola by nie przeszlo, to meskie imie :lol:[/quote]

hehhe to tam tylko Aleksandra bym byla :lol:

asiafrugo > 09-08-2007, 16:55

na mnie mowia normalnie Asia bo ich poprosilam zeby tak mowili nie chcialam byc Dzoana na poczatku mowili Asza teraz juz normalnie Asia mowia, nawet z brzmieniem polskim :lol:

a co do Przemka - moj brat mieszkajacy w Norwegii ma ten sam problem - mowili na niego Hamak....Szamak.....Szemik....Szemi....Szemek (jedyne podobne :wink: ) a mieszkal z chlopakiem ktory sie nazywa bogusz dariusz i kiedys list do niego przyszedl na nazwisko 'Boguna Doriana' skad oni to wzieli to ja nie wiem :lol: :lol: :roll:

Gość > 03-10-2007, 17:18

ja mam na imie Kamil a mówia na mnie Camel i tez maja mnie tak wpisanego w fonie chodzi mi o rodzinke w US

ila > 27-09-2008, 23:31

Fajowy temat, szkoda że tak wciśnięty między ankiety i go nie widać.

Ja jestem Ilona, ale wszędzie gdzie się da używam formy 'Ila' co nie sprawiało rodzinkom trudności. 'Ilona' wymawiali jak 'Ileuna'.

Śmiesznie tylko było jak zajechałam do drugiej rodzinki i wcześniej mieliśmy tylko kontakt mailowy, gdzie za każdym razem podpisywałam się 'Ila', jak odebrali mnie z lotniska i zaczęliśmy gadać w drodze do domciu, to hostka zwróciła się do mnie per 'Ajla'. W sumie z ich punktu widzenia logiczne, bo 'i' wymiawia się 'aj', ale nie powiem, miałam lekkiego zonka jak to usłyszałam hihi. Przez kilka pierwszych dni nie mogli się odzwyczaić od 'Ajli' ale w końcu z czasem przeszli na 'Ilę' .

Kachaaa > 06-04-2009, 13:25

moja Hostka przez telefon na razie Kasia normalnie wymawia

pipiq > 07-04-2009, 23:39

a moje imie wymawiaja jako patrysja (to w londynie) a jak bylam w irlandii to wymawiali normalnie patrycja , bylam pod wrazeniem

kamysia > 08-04-2009, 0:33

.

carmenegilda > 30-05-2009, 20:22

Hello ja wyjeżdżam dopiero za 3 tygodnie, a pośredniczka i moja host mother mówią na mnie "Marlina" <z przeciągniętym 'i' >( na imię mam Marlena) więc JESZCZE tragicznie nie jest.. aż się boję, jak będą wymawiać moje imię dzieciaczki

marlenao > 30-05-2009, 20:38

hahah ja tez mam na mimie Marlena i tez jestem ciekawa jak mnie beda nazywac Pozdrawiam!

Kachaaa > 31-05-2009, 18:25

na mnie normalnie Kasia
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia