• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Troche o USA, troche o uczuciach... Czarna_ski

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Troche o USA, troche o uczuciach... Czarna_ski

• Wątek zamknięty
  • Troche o USA, troche o uczuciach... Czarna_ski
  • Re: Troche o USA, troche o uczuciach... Czarna_ski

Aimee > 29-09-2005, 16:04

czarna,ciesze sie,ze sobie radzisz, na szczescie wszystkie obawy mogly na razie pojsc w niepamiec!! oby tak dalej, a jak cos nie tak: negocjuj!!!

Czarna_ski > 29-09-2005, 23:09

no to ib_iza nic nam innego nie zostalo jak sie spotkac...

nawet w ten weeknd, bo nie mam planow, za to w nastepny razem z hostami ( sa maniakami lotnictwa tak jak ja) wybieramy sie do SF na pokaz samolotow... te NAVY costam

jak chcesz to cos sie wykombinuje. dawno tu jestes?

daj znak na gg lub @ ok?

a co do tej imprezy ze sniegiem w SF w ten weekend, to tak, wiem, moje kolezanki finki juz od dawna o tym mowily hehe... maniaczki sportow zimowych... najbardziej skokow i hokeja... mowily o naszym Malyszu ze jest dobry

w ogole fajnie tak pogadac z kims z innego kraju, niesamowita rzecz. wiem juz wszystko o Finlandi, zostalalm nawet zaproszona na nast zime zeby pozwiedzac z Soili widzimy sie codziennie, to dzieki niej poznaje okolice, wiem co jak, bez niej to bym byla na zerze......... Szkoda ze ona wyjezdza w grudniu.....

tak w oglole to sasiedzi tez szukaja au-apirki ale nie polecam.... nikomu... trojka duzych dzieci, ktorych codzienie trzeba odprowadzac do szkol... co daje jakies 2 godziny dziennie chodzenia pod gore i z gory... a pozatym w domu nie maja TV (!!!!) a wracac trzeba przez 2... bo potem nie wpuszcza...

podziwiam Soili.... naprawde podziwiam.............

pozdrowki lece do "pracy"

Czarna_ski > 29-09-2005, 23:11

a co do fotek... to ... puk puk panie administratorze... czemu jeszcze ich nie ma...

kasik > 29-09-2005, 23:39

A kto sie na to godzi???????

Ja tam wcale nie podziwiam...

W takich warunkach bez samochodu...?? 8O why?

Czarna_ski > 30-09-2005, 0:05

Soili nie narzeka, mowi ze chodzenie po gorach jest dobre na miesnie tylka i ud i ma racje ale... ja nadal jej wspolczuje...

no ale skoro jej nie przeszkadza...

kasik > 30-09-2005, 0:46

Ja tam sie dziwie...

Czarna a Ty w koncu masz samochod?

Co do miesni Soili na pewno ma racje :wink:

Czarna_ski > 30-09-2005, 6:51

nie mam samochodu ale to dobrze. z ulga przyjelam widomosc ze nie oczekuja ode mnie jezdzenia... mialabym wypadek juz pierwszego dnia. nie umiem jezdzic i boje sie. tragiczny ze mnie kierowca. w PL tez nie kieruje tylko mnnie ktos wozi.....

Czarna_ski > 30-09-2005, 8:05

# troche wrazen z dnia... #

hmmm.....czasem tak w zawodzie au-pairki jest ze trzeba troche popracowac... i ja dzis taki dzien mialam... pierwszy raz poczulam ze pracowalam...

tak mi sie dzis daly dzieciaki we znaki....

najpier zaczela ryczec mala. przepraszam... ona nawet nie ryczala.... ona wrzeszczala z calych sil az do czerwonosci. i tak z 20 minut. nic nie dzialalo.... jak ja w koncu ulozylam do snu, obudzil sie maly. i od razu w ryk....

Ale ( choc mi bardzo sie nie usmiechalo) obiecalam mu ze zrobimy... placki... gosh jak on to uwielbia...

od razu sie uspokoil, przybiegl robic placki. i zrobilismy zwykle placki z maki...

potem przyszla matka, sprobowala plackow po raz pierwszy... i tak zaczela sie nimi...... podniecac... tak jej smakowaly, wszystkie wessala i zaczela mnie pytac kto mnie nauczyl gotowac... ja w smiech... boshe, przeciez to zwykle placki z 4 skladnikow... ale oni sa smieszni...

potem jeszcze musialam z dzieckiem potanczyc, pobawic, obejrzec Blue's Clues ( nie cierpie... ) przeczytac bajke o pociagach i ulozyc do snu....

nom. potem przyszedl Dan, otworzyli winko... obiecal ze w nastepnym tygodniu wezmie mnie "na samoloty".... ma licencje pilota i sobie lata od czasu do czasu jest maniakiem lotictwa tak jak ja...

takze nie dosc ze sobie polatam, to jeszcze obejrze San Francisco z gory 4 free....

jutro zaczyna sie weekend.. ufff ulga wielka. i KOLEJNA WYPLATA hehe odkad tu jestem... kocham piatki podwojnie...

pozdrowki

Gość > 30-09-2005, 10:59

czarna, to sie wybierzemy w nastepna zime do Finlandii obie bo ja np Laponii nie widzialam jeszcze i na pewno nie zobacze za ten czas jak tu jestem - bo nie mam kasy zeby jechac - a jesli tu na poludniu jest tak pieknie... to pewnie polnoc jeszcze lepsza, zreszta Olga Anna moglaby cos na ten temat powiedziec gdyby nadal odwiedzala forum...

a skad Soili jest? tutaj to w ogole Finowie maja fiola na punkcie zdrowego trybu zycia, spacerow, sportu, biegania itp. i to mi sie podoba, sama nawet zaczelam

Czarna_ski > 01-10-2005, 3:29

hmmm dobry pomysl

a jak do Finlandii mozna sie dostac? Tylko samolot czy cos tanszego wchodzi w rachube?

Soili akurat jest z centrum. Ani polnoc ani poludnie

Zaprosilam ja tez do PL...

Jak narazie powiedzialala ze jestem jedynym Polakiem ktorego zna i ze dzieki mnie zmienila image Polski, dobrze sie zaczela wyrazac o naszym kraju.

No no.... Niezle
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia