-
-
Re: Troche o USA, troche o uczuciach... Czarna_ski
Aimee > 29-09-2005, 16:04
czarna,ciesze sie,ze sobie radzisz, na szczescie wszystkie obawy mogly na razie pojsc w niepamiec!! oby tak dalej, a jak cos nie tak: negocjuj!!! -
Czarna_ski > 29-09-2005, 23:09
no to ib_iza nic nam innego nie zostalo jak sie spotkac...
nawet w ten weeknd, bo nie mam planow, za to w nastepny razem z hostami ( sa maniakami lotnictwa tak jak ja) wybieramy sie do SF na pokaz samolotow... te NAVY costam
jak chcesz to cos sie wykombinuje. dawno tu jestes?
daj znak na gg lub @ ok?
a co do tej imprezy ze sniegiem w SF w ten weekend, to tak, wiem, moje kolezanki finki juz od dawna o tym mowily hehe... maniaczki sportow zimowych... najbardziej skokow i hokeja... mowily o naszym Malyszu ze jest dobry
w ogole fajnie tak pogadac z kims z innego kraju, niesamowita rzecz. wiem juz wszystko o Finlandi, zostalalm nawet zaproszona na nast zime zeby pozwiedzacz Soili widzimy sie codziennie, to dzieki niej poznaje okolice, wiem co jak, bez niej to bym byla na zerze......... Szkoda ze ona wyjezdza w grudniu.....
tak w oglole to sasiedzi tez szukaja au-apirki ale nie polecam.... nikomu... trojka duzych dzieci, ktorych codzienie trzeba odprowadzac do szkol... co daje jakies 2 godziny dziennie chodzenia pod gore i z gory... a pozatym w domu nie maja TV (!!!!) a wracac trzeba przez 2... bo potem nie wpuszcza...
podziwiam Soili.... naprawde podziwiam.............
pozdrowki lece do "pracy" -
Czarna_ski > 29-09-2005, 23:11
a co do fotek... to ... puk puk panie administratorze... czemu jeszcze ich nie ma... -
kasik > 29-09-2005, 23:39
A kto sie na to godzi???????
Ja tam wcale nie podziwiam...
W takich warunkach bez samochodu...?? 8O why? -
Czarna_ski > 30-09-2005, 0:05
Soili nie narzeka, mowi ze chodzenie po gorach jest dobre na miesnie tylka i udi ma racje ale... ja nadal jej wspolczuje...
no ale skoro jej nie przeszkadza... -
kasik > 30-09-2005, 0:46
Ja tam sie dziwie...
Czarna a Ty w koncu masz samochod?
Co do miesni Soili na pewno ma racje :wink: -
Czarna_ski > 30-09-2005, 6:51
nie mam samochodu ale to dobrze. z ulga przyjelam widomosc ze nie oczekuja ode mnie jezdzenia... mialabym wypadek juz pierwszego dnia. nie umiem jezdzic i boje sie. tragiczny ze mnie kierowca. w PL tez nie kieruje tylko mnnie ktos wozi..... -
Czarna_ski > 30-09-2005, 8:05
# troche wrazen z dnia... #
hmmm.....czasem tak w zawodzie au-pairki jest ze trzeba troche popracowac... i ja dzis taki dzien mialam... pierwszy raz poczulam ze pracowalam...
tak mi sie dzis daly dzieciaki we znaki....
najpier zaczela ryczec mala. przepraszam... ona nawet nie ryczala.... ona wrzeszczala z calych sil az do czerwonosci. i tak z 20 minut. nic nie dzialalo.... jak ja w koncu ulozylam do snu, obudzil sie maly. i od razu w ryk....
Ale ( choc mi bardzo sie nie usmiechalo) obiecalam mu ze zrobimy... placki... gosh jak on to uwielbia...
od razu sie uspokoil, przybiegl robic placki. i zrobilismy zwykle placki z maki...
potem przyszla matka, sprobowala plackow po raz pierwszy... i tak zaczela sie nimi...... podniecac... tak jej smakowaly, wszystkie wessala i zaczela mnie pytac kto mnie nauczyl gotowac... ja w smiech... boshe, przeciez to zwykle placki z 4 skladnikow...ale oni sa smieszni...
potem jeszcze musialam z dzieckiem potanczyc, pobawic, obejrzec Blue's Clues ( nie cierpie... ) przeczytac bajke o pociagach i ulozyc do snu....
nom. potem przyszedl Dan, otworzyli winko... obiecal ze w nastepnym tygodniu wezmie mnie "na samoloty".... ma licencje pilota i sobie lata od czasu do czasujest maniakiem lotictwa tak jak ja...
takze nie dosc ze sobie polatam, to jeszcze obejrze San Francisco z gory4 free....
jutro zaczyna sie weekend.. ufff ulga wielka. i KOLEJNA WYPLATA heheodkad tu jestem... kocham piatki podwojnie...
pozdrowki -
Gość > 30-09-2005, 10:59
czarna, to sie wybierzemy w nastepna zime do Finlandii obie bo ja np Laponii nie widzialam jeszcze i na pewno nie zobacze za ten czas jak tu jestem - bo nie mam kasy zeby jechac - a jesli tu na poludniu jest tak pieknie... to pewnie polnoc jeszcze lepsza, zreszta Olga Anna moglaby cos na ten temat powiedziec gdyby nadal odwiedzala forum...
a skad Soili jest? tutaj to w ogole Finowie maja fiola na punkcie zdrowego trybu zycia, spacerow, sportu, biegania itp. i to mi sie podoba, sama nawet zaczelam -
Czarna_ski > 01-10-2005, 3:29
hmmm dobry pomysl
a jak do Finlandii mozna sie dostac? Tylko samolot czy cos tanszego wchodzi w rachube?
Soili akurat jest z centrum. Ani polnoc ani poludnie
Zaprosilam ja tez do PL...
Jak narazie powiedzialala ze jestem jedynym Polakiem ktorego zna i ze dzieki mnie zmienila image Polski, dobrze sie zaczela wyrazac o naszym kraju.
No no.... Niezle