-
-
Re: Czy każda dziewczyna ma szansę na hostrodzinę?
Saiisuke > 11-04-2013, 22:40
evvve01, zależy ile kasy, ale oferta wygląda okay. Tak naprawdę tylko trzy dni pracy (2 z dziećmi i 1 sprzątanie), więc miałabyś sporo czasu dla siebie. Ile kasy Ci oferują? Mieszkają w jakimś ciekawym miejscu? -
Gosia1423 > 11-04-2013, 23:51
Host rodzina poprosiła mnie, abym zasugerowała datę naszej pierwszej rozmowy na skype. To będzie moja pierwsza rozmowa w ogóle, stąd moje pytanie jaką godzinę najlepiej zaproponować? I czy macie dla mnie jakieś wskazówki? -
Dominika > 12-04-2013, 0:26
Ja zawsze proponuję 17 bo wg mnie to nie jest ani za wcześnie ani za późno, aczkolwiek jak rozmawiałam z różnymi hostami to w sugerowali różnie. -
blanca > 12-04-2013, 16:23
[quote name="Gosia1423"]Host rodzina poprosiła mnie, abym zasugerowała datę naszej pierwszej rozmowy na skype. To będzie moja pierwsza rozmowa w ogóle, stąd moje pytanie jaką godzinę najlepiej zaproponować? I czy macie dla mnie jakieś wskazówki?[/quote]
Po pierwsze- nie stresuj się za bardzowiem, łatwo powiedzieć, trudniej zrobić. Ja przed moją rozmową wypisałam sobie wszystkie pytania do hostów na kartce, żebym niczego nie zapomniała. Pomyślałam sobie też, o co mogą mnie zapytać i jakich odpowiedzi mogłabym wtedy udzielić.
Okaż zainteresowanie dziećmi
A co do godziny- dużo zależy od hostów- najczęściej pisałam im, że mam czas od tej godziny do tej. Moja teraźniejsza hostka jest w domu dopiero o 20-21, więc z nią rozmawiałam późno w nocy. -
Gosia1423 > 12-04-2013, 17:46
Dziękuję za rady. Jestem umówiona na jutro na 15. Mam nadzieję, że ze stresu nie zapomnę języka... i że zrozumiem o co pytają. Karta z gotowymi pytaniami i odpowiedziami jest dobrym pomysłem -
evvve01 > 12-04-2013, 21:23
hej dziewczyny,
także jeśli chodzi o mój poprzedni wpis o tej rodzinie z trójką dzieci, to zapytałam się o kieszonkowe i wynosiłoby 260 Euro.
Myślicie, że to dobra oferta ? -
Foxy Lady > 12-04-2013, 21:29
A co sądzicie o tym, że host mama, z którą rozmawiam poprosiła, abym zaprosiła ją do znajomych na fb? Wymieniłam z nią kilka maili, ona parę razy napisała już, że "na pewno bardzo pasowałabym do ich rodziny". Dam sobie rękę uciąć, że mnie szukała, ale nie znalazła, bo mam w ustawieniach zaznaczone, żeby wyszukiwarka nie pokazywała mnie po wpisaniu mojego imienia i nazwiskaA problem jest taki, że ja gadam jeszcze z kilkoma rodzinami i jestem jeszcze niezdecydowana. W każdym razie ta rodzinka ma nr 1 na mojej prywatnej liście, ale... No kurczę nie wiem. Poza tym jestem oznaczona na zdjęciach z jakichś imprez albo różnych takich mogących się nie spodobać (na pikniku alkoholowym albo w papierosem w ręce... nie palę już od dłuższego czasu, a na imprezie nie byłam chyba od Sylwestra LOL... Studniówka się nie liczy)... Chyba się usunę z tych zdjęć i wyślę zapro - w końcu mnie o to poprosiła. No kurde nie wiem -
Gosia1423 > 12-04-2013, 21:35
Może zablokuj jej dostęp do niepożądanych treści... chyba się da coś takie ustawić.... -
Arvis > 12-04-2013, 22:46
hah mam ten sam problem przeszukując facebookowe ustawienia da się zablokować zdjecia dopiero po tym jak ona doda cię do znajomych, nie wiem czy jej sie to wyświetli czy nie. Najwyżej odznacz się na imprezowych zdjęciach, to doraźne, ale zawsze jakas opcja, może są jeszcze jakieś inne sposoby, nie wiem ;p -
Saiisuke > 13-04-2013, 12:05
Skoro nie mogła Cię wyszukać, to może jej po prostu powiesz, że nie masz facebooka? W końcu nie wszyscy mająAlbo na jeden dzień zablokuj prawie wszystko, a jak już ona Cię doda to potem tylko zmień ograniczenia, żeby dotyczyły tylko jej.
W zeszłym roku też jedna hostka, z którą rozmawiałam chciała mnie dodać na fejsie. Nawet fajnie się z nią gadało i rozważałam wyjazd do niej, więc się zgodziłam. I całe szczęście!Przejrzałam jej fotki na fejsie, tak same zdjęcia jej ubranej na różowo robione w lustrze Wystrój domu też w takim stylu, a do tego jeszcze podpisy pod zdjęciami jak u trzynastolatki. Uśmiałam się i zerwałam z nią kontakt, absolutnie mi nie odpowiadała taka rodzina.