-
-
Re: MoniCa07 |Chicago| 'tyle jeszcze drogi jest przed nami..'
monica07 > 05-09-2005, 5:12
dzisiejszy dzien wprowadzil troche zamieszania wmoje zycie.
Przed poludniem dzwoni telefon- odbieram i slodkim glosem mowie 'Hello' jak to zwyklam czynic. A tam slysze : Dzien dobry. Wow kto do mnie dzwoni. Chlopak przedstawia sie jako Sebastian.
Fajnie, tlyko ja nie znam zadnego Sebastiana.
I co sie okazuje?
Moja kochana kolezanka ze szkolenia w NYC, takze Monia(pozdrowienia dla Waszyngtonu) ma znajomych w Chicago. I kiedy uslyszala ze nie znam jeszcze nikogo z kim moglabym wyjsc wieczorem itp. to postanowila zadzwonic do nich i poprosic zeby sie troche mna zajeli.
Dziekuje bardzo Monis, milo z twojej strony. :roll:
Wiec pogadalismy sobie troche z Sebastianem, on zaproponowal mi ze mnie odwiedzi,(troche sie zdziwilam) milo sie gadalo i w ogole.
Przed chwila zadzwonil znowu tak spytac sie co porabiam. Troche zmieszana bylam ta cala sytuacja.... A on jeszcze mi powiedzial ze slyszal od Moniki ze ja jestem podobna do jego bylej dziewczyny z ktora byl a Polsce. 8O
Super. :roll: Klient ktorego nie znam i na oczy nie widzialam wydzwania do mnie tylko dlatego ze go o to poproszono i ze mysli ze jestem podobna do jego eks.
Ogladalysmy z dziewczynami w NYC rozne swoje zdjecia i pamietam fakt ze Monia stwierdzila ze jestem podobna do jednej jej kumpeli. Ja tam tego podobienstwa nie widzialam ale spoko.
W ogole co za chora sytuacja! Z jedej strony fajnie bylo z kims pogadac po polsku, fajnie byloby miec kogos kto dobrze zna okolice i moglby pokazac mi miasto ale .... gosh jak ja mam sie umawiac z facetem ktoremu widocznie brakuje bylej dziewczyny, ktory nawet nie wiem jak wyglada, kim jest itp. :roll:
Jestem wkurzona.Poza tym hosci sie pytali kto tak wydzwania wiec im opowiedzialam moja story, a teraz Becky sie ze mnie smieje a Patrick gada jakby byl moim ojcem,ze wiesz Monia- on jest 'a guy' and 'guys are sometimes...' You don't know him etc. O gosh dobrze ze on nie moze narazie przyjechac ani nic bo primo-nie podalam mu mojego adresu, secundo-nie odebral jeszcze samochodu wiec nie ma jak.
I co ja mam teraz zrobic? :?:
Ide spac zaraz bo mi sie oczy zamykaja same, Pat obok na kanapie przysypia ogladajac baseball, patrze w druga strone- pies az chrapie. Wszyscy kimaja. Goodnight jednym slowem. Goodbye weekend -
MONIKA > 05-09-2005, 6:39
Monia, z jednym sie nie zgodze. Czy Ty wiesz, ze 90% Amerykanow uzywa sterydow?! 8O takze o wynikach na slikce i atkich tam raczej bym mocno polemizowala.
Moj chlop zna to towarzycho od podszewki. :? -
monica07 > 05-09-2005, 17:33
no co ty?90% 8O maj gad. ale ja mowie o tych dziadkach - takich szarych amerykanskich dziadkach co naprawde kondyche maja
a mlodszych sterydziakow nie widzialam - nawet nie mam do kogo zagadac na tej silce hehehe
Moja kolezanka ktora mnie tak pieknie zalatwila z Sebastianem napisala mi meila. Ze on jest fajnym chlopakiem, mam sie z nim spotkac i koniec i na pewno nie bede zalowala, poza tym mam go od niej usciskac i ucalowac. :?
No i naprawde nie wiem co zrobic. :roll: -
agulka > 06-09-2005, 19:13
monia..to proste ..spotkaj sie z nim i go usciskaj..a co ci zalezy.. :wink: baw sie dobrze
a propos chicago..wkrotce sie tam wybieram.. -
monica07 > 07-09-2005, 16:00
Agulka kiedy ruszasz w moje rejony?Co do Sebastiana to chyba mu wysle tego sesa, obiecalam w pn a dzis juz sroda ale co tam.
Ale jestem z siebie dumna
Wczoraj postanowilam ze pojade na zakupy. Z tym ze nie wiedzialam kompletnie gdzie co jest, drogi do KOHL'sa nie pamietalam, nic- kompletna pustka.
I wtedy mnie oswiecilo.... Znalazlam adresy sklepow ktore mnie interesowaly i uzylam MAPQUESTA do uzyskania mapy jak do nich dojechac. Internet to potegaZ samego domku mnie poprowadzil jak dziecko za reke i pojechalam w sina dal.
Pierwszy na liscie byl TJMaxx i musze powiedziec ze sie bardzo zawiodlam. Maj gad, takiego bajzlu pod wzgledem pomieszania stylu i kolorw na wieszakach to w zyciu jeszcze nie widzialam. Z zewnatrz wszytsko ladnie pieknie, sklep duzy a balagan taki ze czulam sie jak na ruskim targu (I to doslownie bo polowa personelu na pewno byla z Rosji i z Ukrainy,non stop nawijali miedzy soba. Inni tez jacys zagramaniczni. Czulam sie tam straaasznie nieswojo. WIekszosc rzeczy jak na moj gust- beznadziejna. Zdarzaly sie 'perelki' ale musialam sie ostro naszperac i naszukac bo byl wielki misz-masz wszedzie. Dziko jakos tam bylo..... Wyszlam z jedna bluzka i postanowieniem ze moja noga tu wiecej nie postanie. :roll:
Potem pojechalam do Kohl'sa co bylo strzalem w dziesiatkeWydalam prawie 70 dolcow i wrocilam z zapasem ciuchow. Kupilam sobie dresik i koszulke na dzisiejsze zajecia bo zapisalam sie na jakies Cardio Body Plus czy cos, prowadzone przez niejakiego Marlo (ciekawe jak on wyglada..hehe) 8)
A teraz najlepsze i najgorsze zarazem! Znalazlam solke! TEz dzieki Mapquestowi! Doslownie wszystko mozna tam znalezc i dowiedziec sie jak do tego dojechacSolarium bardzo fajne, duze, ladnie wyposazone. Taka bylam szczesliwa ze az powiedzialam babce z obslugi ze tak sie ciesze ze tu jestem. Majac w pamieci to co mowily mi inne auparki na pierwszym spotkaniu na temat solarium w mojej okolicy- ze jest bardzo slabe, prawie nie mozna sie opalic itp... poprosilam o max seans na najsilniejszym lozku. Okazalo sie ze moge wziac 15min. No to fajnie, dziewczyny mowily cos ze po 20 nic nie bierze :? Trudno. Jak mus to mus. Biore. A ta lady mnie zaczela ostrzegac ze jest bardzo silne itp, czy jestem pewna. 'I'm sure, no worries'... Co mi moze zrobic te wasze solarium kobieto? Weszlabys na dobre polskie lozeczko na 10 min to bys zobaczyla...
Wyszlam czerwona jak buraczek, :oops: w trakcie myslalm juz ze nie wytrzymam ale bylam twarda.. REzultat- dzis wszystko mnie piecze, dobrze ze w polowie czasu wylaczylam lampy na twarz bo dzis wygladalaby jak dolna polowa poslkiej flagi... A tak na tylku ledwo siedze i do brzucha sie dotknac nie moge. Maj gad..to sobie zafundowalam solke... :roll: I za 15 baksow w dodatku.
AA przypomniala mi sie scenka sprzed godziny. 7;30- Nicole zjadla sniadanie, poszla sie ubrac. Wraca. O gosh: co ona ma na ustach. 8O W pierwszej chwili pomysllam ze jakiegos cukierka koloryzujacego jadla czy cos takiego. Powiedzialam zeby poszla do lustra i wytarla sie bo ma cos przy buzi. Nicole zrobila sie jaskrawo-czerwona, wytrzeszczyla oczy, nic nie powiedziala, poleciala do lazienki. Wraca. To cos na ustach- ciagle jest tylko moze bardziej wyrownane... Przygladam sie- a to Becky lipstick w charakterystycznym koralowym odcieniu... 8 latka sie zmalowala do szkolyhehehe Komiczny widok. Nie moglam opanowac mimiki twarzy i Nicole chyba to zauwazyla bo jeszcze bardziej sie zaczerwienila. I cala droge do szkoly sie nie odzywala. Nie odpowiedziala nawet na moje 'bye' pod szkola.. Ja jej przepraszac nie bede, nie moja wina ze wygladala co najmniej dziwnie. Niech sie obraza.
Zaraz jade zawiezc moja mlodsza malpke do przedszkola- co prawda tylko na 2 godziny ale to zawsze 2 godziny bez dzieciPojade poszukac prostownicy a potem na moj trening. Jak wytrzymam z moim paparzeniem skory to bedzie dobrze. :roll: -
MONIKA > 07-09-2005, 17:10
Mialam te same wrazenia co do TJ Maxx'a ale po jakim czasie zobaczysz, ze nie polaca sie przeplacac i TJ'e i Marshal'e sa najtanszymi miejscami, gdzie mozna nabyc naprawde cudenka, tylko wlasnie musisz szukac.
Jak znajdziesz, radocha na maxa. :lol: -
kate-nasti > 08-09-2005, 13:49
Monica zakladaj floga. Pisalas cos, ze nie dasz rady wrzucic fotek. Sprawdz czy ich rozmiary nie przekraczaja 500x500 pikseli!
A tak wogole, to masz fajne przygody i bardzo fajnie sie Ciebie czyta ;D
Pozdroowka! ;* -
agulka > 08-09-2005, 15:24
slonce..moja kolezanka operka ma faceta w chicago..czesto do niego jezdzi..wiec ja sie z nia zabiore next time..poza tym siostra mojej hostki chce mnie zabrac na wycieczke do chicago odezwe sie jak tylko bede znala jakis termin i wtedy sie zobaczymy
a Ty kiedy do Cleveland wpadniesz cio??? -
monica07 > 08-09-2005, 17:13
eh podroze ... mi sie tak marza vojaze...cleveland to podobno fajna miejscowka wiec pewnie mnie tam kiedys wywieje a wtedy agulka zatrudniam cie jako guide'a
co do floga to rzeczywiscie sie musze wziac do roboty, sprobowac one more time ale przede wszystkim zrobic zdjecie sobie bo ja to taki fotgraf jestem ze wszystko wokol fotografuje (nawet znaki drgowe) a mnie nie ma kto: ( Ale I promise ze niedlugo flog bedzie!
Gosh nie pisalam co ja wczoraj przezylam na moich zajeciach basic cardio plus! :?
Kupilam sobie elgancki dresik, fajna koszulke, dopelnilam wizerunek 'sportowca' upietymi wlosami i ruszylam na zejcia. Bylam pierwsza. Czekajac rozmyslalam sobie jak wyglada ten Marlo co ma byc instruktorem 8)
A tu zonk. Haps. Na sale wkroczyla kobitka po 30stce, przedstawila sie jako Bridget i na moje pytanie czy to nie sa przypadkiem zajecia prowadzone przez Marlo powiedziala ze ona sie z Marlo zamienila. 8O No ok.... szkoda. Ale moze bedzie fajnie - nie tracilam nadziei.
Wkrotce zaczeli przybywac inni uczetnicy. ..... Same stare babki po 50tce minimum i jeden facet wygladajacy na 65latek. ! 8O 8O 8O Doslownie 20 osob w tym ja jedna bez reumatyzmu! Wiecie jak ja miedzy nimi wygladalam i jak sie czulam??
Zanim zajecia sie rozpoczely, kobitki mnie obstapily i zaczely wypytywac jak mam na imie, ile mam lat, skad jestem. Taka sensacja byla ze czulam sie jak na jakiejs wystawie. :lol: Z wszystkimi sie zapoznalam, normalnie czulam sie jakby przyjeli mnie do rodziny.
Ale najlepsze dopiero mialo nadejsc. Podchodzi do mnie Ruth= taka malutka babcia, bardzo smieszna, troche przyglucha chyba i mowi- Monica, you know, most of us are very slowly... i zaczyna mi tlumaczyc ze jak trenerka bedzie za szybko z materialem jechac to zebym przylaczyla sie do nich i prosila zeby zwolnila.
Maj gad. Gdzie ja wyladowalam. 8O
Wytrwalam do konca, przezylam nawet fakt ze co 10 min mielismy przerwe na zmierzenie pulsu (!) 8O zeby sprawdzic czy nie jest 'too high'....
Jak opowiedzialam przy dinnerze mojej familii o tym cardio plus to sie Pat tak ze mnie smial ze mi kupi przyrzad do meirzenia cisnienia zebym dla bezpieczenstwa brala go ze soba na zajecia :evil:
Ciagle zapominam napisac esemesa do tego sebastiana.. nie wiem co to bedzie
Kupilam sobie prostownice, ale jeszcze jej nie testowalam, bo caly czas chodze w 'pony tail'. Poza tym obkupilam sie kosmetykami w stylu- roz, cienie do powiek tysiac kolorow, blyszczyki-chyba juz 5 z kolei i w ogole zaczyna mi brakowac kasy. dobrze ze jutro wyplata 8) nie wiem czemu ja tak kupuje ale w Pl raczej rzadko zdarzalo mi sie zainwestowac w fajny tusz Loreala albo IsaDory, zwykle poprzestawalam na Rimmelu lub Maybelline a teraz mnie stac to sobie kupuje i narazie nie oszczedzam
Zawijam i lece bo Alexis ma zaraz gimnastyke. -
martamaua > 08-09-2005, 18:26
A ja w PL lokowke nabylam,ale dzis w parodii 'Krzyku' zauwazylam taka fajna hehe i sie zastanawiam czy gdzies mozna tu kupicChora jestem