• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Grudzień 2012

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Grudzień 2012

• Wątek zamknięty
  • Grudzień 2012
  • Re: Grudzień 2012

Magda89 > 07-11-2012, 23:02

Ja miałam taką taktykę, że pisałam po prostu, że rozmawiałam też z inną rodzinką i że to oni wydają mi się być perfect match. Życzyłam szczęścia w szukaniu idealnej au paie i tyle. Trzeba chyba tylko trochę uważać, bo nie można tak każdej rodzinie pisać i ciągle być w bazie au pairek. Ja bardzo szybko znalazłam rodzinkę, więc u mnie to przeszło, ale moja koleżanka jak 12 rodzinie pisała to samo to miała rozmowę z babką z agencji, że tak nie można i że ma się zastanowić czy na pewno chce wyjechać

balbina > 07-11-2012, 23:04

no nieźle! Za 5 tygodnie będzie już tam!

Wyślij mi pocztówkę : D

Sylwia! mnie też głupio odmawiać, chociaż robiłam to raz, ale tak jakoś... no niezręcznie ;x

Magda - też myślałam o tym, no ale jak sama mówisz - nie do końca działa, no i nie chcę tak kłamać, więc trzeba coś wymyśleć

Magda89 > 07-11-2012, 23:13

Ja długo się zastanawiałam jak to zrobić...bo to strasznie trudne, żeby napisać wprost, że rodzinka nam nie pasuje. Ja jednak wybrałam to małe kłamstewko, dzięki któremu rodzinka nie czuła się źle. Ale tak jak mówiłam, to w moim przypadku, bo szybko to u mnie poszło. Zawsze możecie poradzić się babki z biura, one od tego są i zawsze chętnie pomogą

sylvia > 07-11-2012, 23:36

Dzięki Wam za wszystkie rady!

Ja bardzo chcę wyjechać, ale musze być pewna rodzinki na 100% i chcieć do nich jechać.

Poza tym fatalnie się czuję w takich sytuacjach. Mam ogromne wyrzuty sumienia. I mam też obawy, że to się zemści na mnie :/

Moje myślenie czasem mnie samą przeraża.

balbina > 07-11-2012, 23:55

Przecież nic złego nie robisz : )

a skąd oni byli i jakie/ile dzieci?

hm... najgorsze, że nawet jak jesteś pewna na 100% to może się okazać, że to nie to...

to mnie przeraża ;o

sylvia > 08-11-2012, 0:03

No właśnie, nigdy nie wiemy jak to będzie.

Dlatego trzeba być w zgodzie ze swoją intuicją, a może się uda

Miejscowość TRYON, Północna Karolina

Dziewczynka 14 miesięcy, elastyczny grafik pracy zmieniający się co 6 tygodni, praca po 10h dziennie ok około 7 rano.

Hostka od przyszłego roku idzie na jakieś dodatkowe studia (jest pielęgniarką)

Mają farmę, konie, przyszła au pair może nauczyć się jeździć konno.

madz > 08-11-2012, 0:19

[quote name="rafcioo28"]Madz.. chyba że" nie pasujemy do siebie " :D hahah wkoncu to ma byc delikatne odmówienie a nie zgodzenie sie :D hehe

no nastepny krok w mojej karierze, mam ten oficjalny match na profilu, jutro umawiam sie juz na spotkanie o wize :D uuuu nie moge sie doczekac

:) :) :) :) :) :) :)[/quote]

tak oczywiście miało tam być "nie" :P

A dokumenty od agencji już dostałeś?

Mi też było ciężko odmówić jak miałam mach, ale na szczęście miałam konkretne powody by odmówić.

balbina > 08-11-2012, 0:50

Ale mieścinka, fajnie że można jeździć konno !

ja jak szukałam na wakacje Host family w anglii to bardzo się ucieszylam jak dostałam propozycję z wiochy, gdzie były krowy i konie i to wszystko, bo wiem, że Londyn zdąże zobaczyć, a taka wiocha to może być super sprawa : ) więc chciałam jechać, ale w koncu wyjechalam do Turcji : D

no Rafcio widziałam Twój filmik... powiem Ci, że ( hamując się ) bardzo głupio postąpiłeś... chyba wiesz o czym mówię?

ale co ja mogę ;x

Jarzebinka > 08-11-2012, 1:40

Dobra, chłopak zrobił jak zrobił! WAŻNE, ŻE ZNALAZŁ RODZINKE. Myślę, że kazda z nas powinna życzyć mu jak najlepiej Tej dziewczynie pewnie się juz filmik nie przyda, bo dawno juz jest w USA, a on przynajmniej skorzystał.

viki2131 > 08-11-2012, 2:07

A ja sie pochwale że dzisiaj dostałam wize co prawda rece mi sie trzesly niemiłosiernie ale faktycznie nie ma sie czego obawiac
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia