-
-
Re: czekanie na rodzine
Asia_rias1 > 30-08-2012, 10:16
hej wszystkimLECĄ !!!!! Tak...ostatecznie sie moja rodzinka zdecydowała....znalazłam moją rodzinke na aupair-world , to moja Hostka napisala do mnie, podczas rozmowy zapytałam ją dlaczego ja...a ona na to że przeszukiwali profile....natrafili na mój i stwierdzili że " to jest to" miło mi się zrobił...ja w sumie to ubezpieczenie sie nie zapytalam, ale ja i tak mialam wykupic tą kartę euro, no ale może jak cos to jeszcze o tym zagadam.....a czas, jaki czekalam na tą rodzinke....mysle ze 3 godziny tak....tyle od założenia profilu....a o agencji z ktorej korzystałam się nie wypowiem....totalna porazka....stracilam 300 zl ale natychmiast odrzucam tą myśl i nie zaluje...bo bym chyba pękła.....lece z łodzi do Londynu Luton 10 wrzesnia.... -
kajtuś > 30-08-2012, 11:04
[quote name="Asia_rias1"]hej wszystkimLECĄ !!!!! Tak...ostatecznie sie moja rodzinka zdecydowała....znalazłam moją rodzinke na (cenzura) , to moja Hostka napisala do mnie, podczas rozmowy zapytałam ją dlaczego ja...a ona na to że przeszukiwali profile....natrafili na mój i stwierdzili że " to jest to" miło mi się zrobił...ja w sumie to ubezpieczenie sie nie zapytalam, ale ja i tak mialam wykupic tą kartę euro, no ale może jak cos to jeszcze o tym zagadam.....a czas, jaki czekalam na tą rodzinke....mysle ze 3 godziny tak....tyle od założenia profilu....a o agencji z ktorej korzystałam się nie wypowiem....totalna porazka....stracilam 300 zl ale natychmiast odrzucam tą myśl i nie zaluje...bo bym chyba pękła.....lece z łodzi do Londynu Luton 10 wrzesnia.... [/quote]
A z jakiej mialas leciec? -
kajtuś > 30-08-2012, 11:04
[quote name="Asia_rias1"]hej wszystkimLECĄ !!!!! Tak...ostatecznie sie moja rodzinka zdecydowała....znalazłam moją rodzinke na (cenzura) , to moja Hostka napisala do mnie, podczas rozmowy zapytałam ją dlaczego ja...a ona na to że przeszukiwali profile....natrafili na mój i stwierdzili że " to jest to" miło mi się zrobił...ja w sumie to ubezpieczenie sie nie zapytalam, ale ja i tak mialam wykupic tą kartę euro, no ale może jak cos to jeszcze o tym zagadam.....a czas, jaki czekalam na tą rodzinke....mysle ze 3 godziny tak....tyle od założenia profilu....a o agencji z ktorej korzystałam się nie wypowiem....totalna porazka....stracilam 300 zl ale natychmiast odrzucam tą myśl i nie zaluje...bo bym chyba pękła.....lece z łodzi do Londynu Luton 10 wrzesnia.... [/quote]
A z jakiej mialas leciec? -
Asia_rias1 > 30-08-2012, 12:13
z Proworku :/ -
martyniok > 30-08-2012, 12:21
Pisałam już o tej rodzince którą poprzednia AuPair nie polecała podczas pobytu ale pod koniec zmieniła zdanie. Gadałam z hostką i szczerze mówiąc pasują mi jej warunki, dogadałyśmy się, że mogłabym przyjechać 20 września po egzaminie na prawko ale nie wiem czy zaryzykowac i juz sie zdecydowac czy poczekać aż agencja mi coś zaproponuje? -
martyniok > 30-08-2012, 12:22
Asia_rias1 jak już się zdecyduje to możemy razem gdzieś wyskoczyć w weekend ;D -
martyniok > 30-08-2012, 12:22
W Londynie oczywiście ! -
Asia_rias1 > 30-08-2012, 13:43
martyniok....no jasne że oczywiśćiea co do wyboru agencji...ja powiem tak...ja liczylam na prowork bardzo bo nie chcialam =samej jechac, ze wzgledu na bilet...ale agencji tez musialabym placic 700 zl....zalozylam wiec ten profil na aupairworld, i pierwsza rodzinka ktora sie odezwala to jest to...po mailam i po rozmowie na skypie stwierdzilam ze nie mam sie co zastanawiac......jesli rozmawialas z tą twoja rodzinką, jeśli poczulas ze to jest to , to nie czekaj na agencje bo sie nie doczekasz...a wiadomo, ze nawet najlepsza rodzinka ma jakies wady....my tez mamy...moze po prostu tamta dziewczyna sie nie zgrala z nimi , cos tam nie wyszlo dlatego takie miala zdanie.....ja tam ide na zywiol, chociaz 4 tygodnie temu zarzekałam sie że tylko agencja, umowa itd...a teraz fru..... spoko bedzie zobaczysz daj znac co i jak bedzie...... -
martyniok > 30-08-2012, 14:27
Kurcze mass racje ! Myslalam tak jak ty ale ta rodzinka ma wszystko zaplanowane a to ki bardzo pasuje. Jedyny minus ze troche malo placi bo 60£, a ty jak sie z nimi dogadalas? Ile mass wolnego w tygodniu ? Czuje ze dzis podejme decyzje :d umowilam sie na skypa wiec man nadzieje ze bedzie super ! -
Asia_rias1 > 30-08-2012, 15:12
martyniok....
mi beda placic 80Ł ale z tego bede musiala placic polowe szkoly. czyli ok 500Ł na rok, czyli wychodzi na to ze bede zarabiac ok 70ł tygodniowo....weekendy wszystkie free, z tym ze czasem sobota babysitting, ale wyrówna sie wtedy z wolnym dniem w tygodniu.....moge sobie swobodnie poszukac pracy w weekendy lub wieczorami,,,wiec pewnie dodatkowa kasa bedzie...nie patzr tylko na kase...ale porownaj ją sobie do obowiązków jakie bedziesz miala za te 60Ł. Ale fakt to mało, poza tym to prawie minimalna stawka operki, z tego co wiem to ok 25 godzin tygodnioweo wychodzi, wiec i tak nie tak zle,,,nie patzr tyylko na kase...jakbym ja patzryla to bym wcale nie jechala jako operka tylko do normalnej pracy.....zapytaj czy mozesz poszukac sobie innej dodatkowej pracy i dasz rade wtedy. A co u Ciebie zem szkoła ? jak to bedzie? a w ogole to gdzie bedziesz?? bo ja na wsi,,,tez nie chcialam ale jak pogadalam z rodzinką to juz jest ok ....mam poltorej godziny do londynu wiec daleko no ale coz...nie mozna miec wszystkiego.... daj znac jak po rozmowie.....
kajtuś,,,,jak szukanie rodzinki w agencji??
buziaki