-
-
Re: kursy/szkoły/college/ stypendium 500$
olusz > 11-03-2013, 4:23
a nie wiecie jak stoją kursy makijażu? w Polsce "pracuję" jako fashion photographer i sporo tracę na opłatę make up artist, więc byłaby to przydatna rzecz. myślałam, żeby nawet w PL sobie taki kurs zrobić, ale gdybym mogła to ogarnąć w US, byłoby świetnie -
sylvia > 12-03-2013, 17:41
Nie wiem jak inne agencje, ale Inter Exchange zaostrzylo sprawe kursow.
I tak kurs nie moze byc jaki tylko chcemy, musi byc takie gdzie jak to okreslili "sa zajecia w sali, ma sie ksiazki i egzaminy"
Czyli jakies typu judo, malowanie- nie. Fotografia ok, ale jesli jest tez teoria z ksiazkami wlasnie.
Aaaa i nie mozemy korzystac z weekendowych wyjazdow w ramach kursow- nie zaliczaja tego :/
Buu.. -
Natalkooo89 > 20-03-2013, 6:07
po spotkaniu z LCC i innymi au pairkami
niemki z mojej grupy (wszystkie 4) zrobily kursy weekendowe, 2 weekeny i po sprawie- zaliczyli im to
brazylijka miala jakis smieszny kurs,juz nawet nie wiem jaki-ale ksiazek na nim nie miala - zaliczone...
wiec najlpeiej dogadajcie sie z LCC bo ona wie najlepiej (tzn zalezy od lcc- niestety)
Pozdrawiam :* -
nerkaa > 04-04-2013, 9:14
Opisze moj przypadek, moze ktos kiedys skorzysta
COLORADO SCHOOL OF ENGLISH (w Denver)
Aktualnie robie kurs angielskiego, przygotowania do testu TOEFL.
Cena za 6 kredytow 500$ (trzeba pytac o znizke dla Au Pair)
Kursy odbywaja sie dwa razy w tygodniu po 2godziny, wieczorami. (18.30 - 20.30 )
Dlugosc kursu, jesli robi sie 6 kredytow wynosi okolo 5 miesiecy.
Mozna tez zrobic 3 kredyty w takowej szkole angielskiego oraz 3 kredyty
podczas kursu weekendowego. Kursy weekendowe kosztuja okolo 300$,
za co placi host rodzina, a Ty placisz za przelot, nocleg i posilki.
Odbywaja sie przewaznie w Bostonie, Chicago, Washington, Miami lub San Francisco.
wszystkie te miejsca sa warte odwiedzenia, ale jesli ktos sie zdecyduje na taki kurs,
to powinien wybrac sie dzien wczesniej zeby zobaczyc wszystkie miejsca warte
zobaczenia za dnia, gdyz kursy koncza sie wieczorami albo nawet w nocy,
a wtedy sie juz nic nie zobaczy
Jak ktos ma jakies pytania to smialo!
www.tenziwusa.blogspot.de -
Magda89 > 05-04-2013, 2:11
1. Stanford, Ca
2. 485$
3. Początek 2 kwietnia 2013 - 10 tygodni
4. Managing Innovation
5. http://continuingstudies.stanford.edu/
6. 20 godzin - 2 kredyty
7. W końcu się doczekałam...we wtorek zaczęłam kurs na Stanfordzie. Jak tylko dowiedziałam się, że mam możliwość uczyć się na jednej z najlepszych uczelni świata to nie miałam wątpliwości, żeby wymagane kredyty zdobyć właśnie tam. Przynajmniej część z nich. Kurs jest dość drogi jak na 2 kredyty, ale resztę zdobędę w inny (tańszy) sposób. Pierwsze zajęcia za mną, początkowo byłam przerażona, ale myślę, że będzie fajnie. Jestem najmłodsza i najmniej doświadczona (ludzie z kursu pracują w wielkich korporacjach albo prowadzą własne firmy), ale przynajmniej mam się od kogo uczyć! Będzie czaaad! -
Agnes666 > 23-04-2013, 17:37
Dziewczyny! Lecę do US w lipcu i wiem o tych wszytskich kursach itp. Z tym,że zastanawia mnie to, czy jest taka możliwośc żeby jakby rozbić to 6 kredytów na np,. 2 kursy? Czy to jest tak,że podejmujemy sie jednego kursu=6 kredytów i koniec naszej edukacji. Nie ukrywam,że chciałabym jak nawięcej zyskać podczas tego pobytu jeśli chodzi o przyszłe CV -
Nimell > 23-04-2013, 18:04
Możesz zrobić nawet 6 kursów każdy dający Ci 1 kredyt i to zsumować ;) -
Agnes666 > 23-04-2013, 21:11
To świetnie!! A nie wiesz może czy jakbym podjęła kurs angielskiego,by zdać certyfikat TOEL- czy wtedy też trzeba za niego tyle płacić ile w Polscei i czy ja sama mialabym za niego płacić? -
mamecia > 26-04-2013, 12:23
[quote name="Agnes666"]To świetnie!! A nie wiesz może czy jakbym podjęła kurs angielskiego,by zdać certyfikat TOEL- czy wtedy też trzeba za niego tyle płacić ile w Polscei i czy ja sama mialabym za niego płacić?[/quote]
Rodzina daje Ci tylko $500, jeśli kurs kosztuje 1500 to te tysiąc możesz wyłożyć sama. Są rodziny gdzie w całości kurs Ci opłacą ale to raczej jedna na milion się taka znajdzieA ile taki kurs kosztuje zależy na jakiej uczelni lub w jakiej szkole będziesz chciała go robić. Ceny są zróżnicowane również ze względu na stan w którym będziesz. -
Karlajna > 18-06-2013, 16:17
Ja mam pytanie czy ktoś zna jakieś szkoły i kursy ang w San Francisco? Interesuje mnie kurs angielskiego wsumie może być tak że 3 kredyty w jednym semestrze i 3 w drugim.
z góry dzięki za pomoc