-
-
Re: USA Październik 2012
mamecia > 21-06-2012, 20:41
[quote name="paullin_a"]Dziękuję za odpowiedz , ale chodzi mi o rozmowę kwalifikacyjna po angielsku przeprowadzaną przez agencje , a nie o rozmowę z hostami
Pozdrawiam[/quote]
Ja też jestem w Proworku. Interwiev miałam na skype trwało to troche ponad pół godziny z tym że omiawiałam z Panią również sprawy z dokumentami itd. Samo interwiev po angielsku trwało coś koło 15-20 minut.
Pytania są dość banalne. Dlaczego chce wyjechać akurat do stanów, dlaczego chcę być au pair, musiałam troche poopowiadać o moim doświdczeniu z dziećmi. Na pewno będziesz mieć pytanie co zrobisz jak dziecko nie będzie chciało zapiąć pasów w samochodzie albo co zrobisz jak dzieci będą się kłóciły o jedną zabawkę. Z dziewczynami które są w proworku i z którymi rozmawiałam też miały te dwa pytania, także przygotuj sobie na nie odpowiedziPytano mnie również jak zorganizuje czas dzieciom kiedy będzie brzydka pogoda i nie będzie można zorganizować żadnego playdate na dworze, lub co będę robić z dziećmi w śnieżny dzień. Także jak mówiłam pytania są dosyć banalne i jeśli masz faktycznie ten angielski na poziomie komunikatywnym to wszystko zrozumiesz i na wszystko odpowiesz bez najmniejszego problemu. Naprawdę nie ma co się obawiać i powodzenia!! -
Piotr > 21-06-2012, 21:07
[quote name="paullin_a"]Dziękuję za odpowiedz , ale chodzi mi o rozmowę kwalifikacyjna po angielsku przeprowadzaną przez agencje , a nie o rozmowę z hostami
Pozdrawiam[/quote]
oww sorry nie zrozumialem pytania.Ja nie z Proworku wiec sie nie wypowiadam jak wyglada rozmowa z agencja,ale raczej dziewczyny z biora sa pomocne,wiec bedzie ok.Wiec trzymam kciuki za rozmowe z agencja. -
madlu > 23-06-2012, 3:45
Hej
Jak narazie udzielałam się tylko trochę w wątku wrzesien/sierpien 2012, ale pomyslalam ze warto tutaj napisac, ponieważ do USA wyjezdzam 24ego wrzesnia, tak wiec to juz prawie pazdziernik
Może znajdzie sie ktoś, kto tez wybiera się w tym czasie
Aplikowałam do IE, APC, CC i APIA .. no i znalazlam idealna rodzinke w tej ostatniej agencji.
Bede mieszkać w South Orange, New Jersey -jakies pol godzinki od Manhattanu, NYC -
paullin_a > 23-06-2012, 11:29
Hey :mrgreen:
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi , byly bardzo pomocneJeżeli chodzi o język to nie odczuwam strachu (naszczescie we wrześniu się bronie ufffffff :mrgreen: - filologia angielska ) Bardziej Mi chodzilo o dziedzine z jakiej moga byc pytania Dzieki wam wiem czego moge sie spodziewać
Miłego weekend'u -
emka88 > 23-06-2012, 12:00
[quote name="madlu"]Hej
Jak narazie udzielałam się tylko trochę w wątku wrzesien/sierpien 2012, ale pomyslalam ze warto tutaj napisac, ponieważ do USA wyjezdzam 24ego wrzesnia, tak wiec to juz prawie pazdziernik
Może znajdzie sie ktoś, kto tez wybiera się w tym czasie
Aplikowałam do IE, APC, CC i APIA .. no i znalazlam idealna rodzinke w tej ostatniej agencji.
Bede mieszkać w South Orange, New Jersey -jakies pol godzinki od Manhattanu, NYC[/quote]
tak mi się wydawało właśnie, że ktoś pisał o wyjezdzie 24.09 ja też wtedy jadetyle, że ja z CC może się uda jakoś razem polecieć pozdrawiam -
madlu > 23-06-2012, 22:36
Emka, a gdzie mieszka Twoja host rodzinka? -
madlu > 23-06-2012, 22:50
Ahh, juz wyczytalam na blogu ze bedziesz mieszkac w Stamfordja chyba tam mam szkolenie z APIA po przylocie do USA.
Bardzo prawdopodobne, ze bedziemy razem leciec -
emka88 > 23-06-2012, 22:57
No mam nadziejęto zawsze inaczej jak dostanę szczegóły lotu to się podzielę, choć to pewnie za jakiś czas -
madlu > 24-06-2012, 2:50
Ja pewnie jeszcze dluuugo będę czekać na szczegóły lotu ,bo o wizę będę się starać dopiero w sieprniu
Wyjeżdżam za kilka dni i w Polsce bede dopiero 12 sierpnia. Moj placement zostal potwierdzony dopiero 2 dni temu, wiec nie dostalam jeszcze wszystkich potrzebnych dokumentow. Przed wyjazdem juz tego napewno nie zalatwie
Myślę, ze jesli obydwie bedziemy leciec z Wawy, to istnieje ogromne prawdopodobieństwo, że się spotkamy. -
emka88 > 24-06-2012, 11:23
Tak, tak ja też z Warszawy będę łeciałano to w takim razie zobaczymy jak to wyjdzie w sierpniu, pozdrawiam