• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2014

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2014

• Au Pair 2014
  • Re: Au Pair 2014

sara_emilia > 22-04-2014, 19:08

ewelinagr88 napisał(a):Vienie skad to wzielas ze duzo rodzin mieszka w centrum??? hahah ja na 31 rodzin mialam 2 dobre lokalizacje w centrum, ze wszystkimi rodzinami z ktorymi rozmawialam to wymagali prawka,no moze oprocz jednej gdzie pobudka byla o 5.30 bo dzieci mialy busa po 7, napewno brak prawka bardzo ograniczy wybor rodzinek a jak juz sie taka pojawi po dlugim czasie oczekiwanie to napewno ja wezniesz bo wielkiego wyboru nie bedziesz miec, wiec chyba lepiej meic prawko i wybrac sobie rodzinke ktora najbardziej ci odpowiada anie zgadzac sie na byle co zeby tylko bylo   mozesz zaczac cala aplikacje na au pair bo to dlugo potrwa,zapisz sie na kurs i napewno do wrzesnia bedziesz miec prawko,mialam rodzinke z samego Manhatanu i mimo to rodzinka wymagala prawko bo powiedzieli ze jak jada na wakacje nad morze to au pair bedzie jezdzic z dziecmi autem, wszystko zalezy od rodzin ktore bedziesz miec ja jednak zrobilabym prawko jak najszybciej bo jedno moge stwierdzic napewno  te najfajniejsze  rodzinki co mialam na roomie  to akurat wymagaly prawko

No widzisz ja miałam takie szczęście że wszystkie z centrum a nie przedmieścia więc brak prawka nie dyskwalifikuje  

tusia2222 > 23-04-2014, 0:03

Cześć wszystkim! Mam na imię Marta i również planuję zostać au pair Właśnie zapisałam się do Au Pair in America. Mam nadzieję, że do września uda mi się załatwić wszystkie formalności i znaleźć rodzinkę

Jest tu może ktoś z Wrocławia, kto również wyjeżdża w podobnym czasie?
    Pozdrawiam

kazetka > 24-04-2014, 22:34

Na pewno GAWO przyjmuje bez prawka? Ostatnio czytałam na jednymz  blogów, że dziewczyna obdzwoniła wszystkie agencje, i w żadnej nie ma już takiej możliwości... więc sama musiała zmienić swoje plany

Ronie > 25-04-2014, 11:25

kazetka napisał(a):Na pewno GAWO przyjmuje bez prawka? Ostatnio czytałam na jednymz  blogów, że dziewczyna obdzwoniła wszystkie agencje, i w żadnej nie ma już takiej możliwości... więc sama musiała zmienić swoje plany

Sama jakiś czasu temu byłam mega zainteresowana czy jest możliwość wyjazdu bez prawka, kontaktowałam się ze wszystkimi agencjami i rzeczywiście tylko GAWO daje mniej więcej taką możliwość. Fragment odpowiedzi:

<I><s></s>"Chyba, że ma Pani doświadczenie w opiece nad dziećmi poniżej 2go roku życia poświadczone minimum dwiema referencjami minimum po 200 godzin każda. Ale wówczas musi Pani podpisać aneks, że nie gwarantujemy znalezienia rodziny jeśli nie ma Pani prawa jazdy i jeśli nie będzie Pani miała żadnej rodziny, wówczas nie zwracamy poniesionych kosztów."<e></e></I>

yvonne > 30-04-2014, 23:05

Więc i ja się pochwalę Mam Perfect Match!! 

Gdzie: New Jersey, ok 30 min od NYC

Kiedy: wylot 25/08

Dzieci: 2 dziewczynki

Swoją sytuację z negatywnymi komentarzami na profilu opiszę na blogu (który powoli się tworzy), bo to dość długa i skomplikowana historia
    Osobiście uważam, że te komentarze w APC to nietrafiony pomysł - jak jakaś rodzina będzie chciała wystawić negatyw chociażby z tego względu, że poczuli się urażeni odmową to zrobi to bez względu na to czy kandydatka się starała czy nie.

No, to zaczynam odliczanie i trzymam kciuki za Wasze PM 

yamisouls > 30-04-2014, 23:09

Wow szybko poszło!!!  Gratulacje Jaki wiek dzieci i miejscowośc? Czekam na l bloga! Czy tylko ja zostałam bez PF? hahah zal

yvonne > 01-05-2014, 0:05

Maplewood, a dzieci w wieku 7 i 10.

Jestem pewna, że jak już znajdziesz swoją PF, to taką, że bedziemy zazdrościć haha

yamisouls > 01-05-2014, 0:22

Chyba miałam ich na profilu byli w zeszłym tyg na florydzie i mała dziewczynka byla chora??  Jak tak to bardzo spoko się wydają więc gratsy!

yvonne > 01-05-2014, 0:32

Dokładnie tak! Haha, ale zbieg okoliczności dzięki, dzięki! I mam nadzieję, że Ty nie byłaś nimi zainteresowana

yamisouls > 01-05-2014, 0:38

byłi spoko nie moge nic zlego powiedziec, ale jakos nei czulam nic specjalnego, poza tym tylko raz z nimi gadałam i jeszcze na dodatek zmienilam sobie date dostepnosci na pozniej wiec im i tak nie pasowalo ))) ile miałaś matchy? chyba jakoś dużo co? u mnie w apc ogólnie ciszaa.... 
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia