-
-
Re: Summer au pair
moniszka14 > 07-06-2011, 13:58
hej hej. A ja mam takie pytanie, odnośnie wyjazdu na wakacje. Orientujecie się może czy jakaś agencja prowadzi jeszcze 'rekrutacje' ? Wiem, troszkę za późno się za to zabrałam, ale cóż, chciałabym jeszcze spróbować. Chodzi mi dokładnie o Anglie -
sylwiaQ > 07-06-2011, 14:08
Do Anglii to szybciej by chyba było samemu poszukać -
arsenalfan26 > 07-06-2011, 18:07
[quote name="moniszka14"]hej hej. A ja mam takie pytanie, odnośnie wyjazdu na wakacje. Orientujecie się może czy jakaś agencja prowadzi jeszcze 'rekrutacje' ? Wiem, troszkę za późno się za to zabrałam, ale cóż, chciałabym jeszcze spróbować. Chodzi mi dokładnie o Anglie[/quote]
jeśli chodzi o au pair to ja tez ostatnio pisałam do biura, zeby mi jeszcze anglię dopisali, ale pani powiedziała, że cieżko jest znaleźć na wakacje coś w anglii.. -
alexandra085 > 07-06-2011, 18:25
hey, dziewczyny jak tam? kurde ja juz sobie wkrecam, ze pewnie rodzina mnie wykorzysta, po tym jak widze dziewczyny ktore pisza jak rodzinki potrafia wykorzystywac...oszaleje -
arsenalfan26 > 07-06-2011, 20:09
[quote name="alexandra085"]hey, dziewczyny jak tam? kurde ja juz sobie wkrecam, ze pewnie rodzina mnie wykorzysta, po tym jak widze dziewczyny ktore pisza jak rodzinki potrafia wykorzystywac...oszaleje[/quote]
ja wreszcie się zdecydowałam na rodzinkę z Girony. wczoraj z nimi rozmawiałam i sa bardzo sympatyczni. coś mi się wydaje, że będa dużo wymagac, bo sami pracują caly czas prawie a ja bede sie zajmować 3 letnią dziewczynką po południu i w weekandy. mi to odpowiada. czekam na ich odpowiedz. -
alexandra085 > 07-06-2011, 21:59
a ja myslalam ze juz jestes w Hiszpanii u tej Polki! a przez agencje czy ze strony? -
arsenalfan26 > 07-06-2011, 22:03
[quote name="alexandra085"]a ja myslalam ze juz jestes w Hiszpanii u tej Polki! a przez agencje czy ze strony?[/quote]
miałam byc u Polki, już byłam spakowana w sumie, ale wyszła z tego niezła afera, więc zrezygnowałam. a ta rodzina z agencji. szkoda mi trochę tych 580zł, ale trudno. w przyszłym roku poszukam na własną rękę. -
moniszka14 > 08-06-2011, 14:18
aha, no to mały problem mam.
Kurde chciałabym na własną rękę, ale wiadomo, że ze przez agencję to jest to tak jakoś bardziej zorganizowane niż samemu -
isubisou > 08-06-2011, 16:42
Nie, naprawdę można znaleźć ciekawe oferty samemu. Polecam aupair-world.net. Co prawda trzeba poświęcic na to trochę czasu i mieć dużo cierpliwości, ale ja np. wolałam to niż załatwianie jakichś idiotycznych zaświadczeń o niekaralności itp itd.
Kwestia organizacji to dokładne ustalenie szczegółów z rodziną i zakup biletów. Nic strasznego. Myślę że gdybyś się za to porządnie wzięła to ogarnęłabyś rodzinę na te wakacje jeszcze -
carly15 > 08-06-2011, 17:31
isubisou zgadzam sie w 100%