-
-
Re: Mam matching ;D
marlenao > 01-10-2009, 20:58
[quote name="89dzoana89"]Ja dzis rozmawialam z babka z agencji au pair (jesli ktos jeszcze nie iwem to zaczynam ponowne, internsywne poszukiwania rodiznki w usa) i od razu zaznaczyla ze rodzin jest o wiele mnie, poszukiwania trwaja dluzej i zaproponowala wyslanie aplikacji do 2 amerykanskich agencji z ktorymi wspolpracujato pewnie niewiele zmieni bo jak tak czytam ile wszyscy czekaja na maching to mam coraz mniej entuzjazmu :roll:[/quote]
o do usa sie wybierasz? nie wiedzialamjuz nazbieralas pieniadze na wyjazd ? -
nina15 > 01-10-2009, 23:42
ooooo dzoana a do jakiej agencji złożyłaś jeśli można wiedziec, bo ja od jakiegos czasu błagam pannę A. z proworku żeby złożyła moje papiery do drugiej agencji też a ona mnie zbywa że na razie to nie ma sensu skoro chce leciec dopiero w styczniu...no już nie wiem jak mam z nią rozmawiać -
marlenao > 02-10-2009, 3:27
to ja ci powiem jak z nia rozmawiac. po prostu powiedz ze jak tego nie zrobi to ma ci w tej chwili odeslac dokumenty i zmieniasz agencje. zrob tak jak ja. ja ta pania znam bardzo dobrze i wiem co na nia dziala ;] -
satelitarna > 02-10-2009, 11:21
jesli mowa o pani A z agencji P ( i jesli to ta o ktorej myślę )to ona ciagle do mnie dzwoni i pisze maile zebym sie JAK NAJSZYBCIEJ ZAAKCEPTOWALA Z RODZINA!! presja nie z tej ziemi, chce mnie w trybie ekscernistycznie natychmiastowym wyslac do USA byle miec jedna z glowy ( takie mam odczucia ) -
89dzoana89 > 02-10-2009, 14:55
Nie no kasy na wyjazd nie nazbieralam haha
Ale cos mi sie wydaje ze zanim znajde rodiznke to uda mi sie cos odlozyc;P
A ja mam papiery w Gawo;P
I na szczescie nie musze sie uzerac ze slynna pania A z Proworku haha
U mnie jest bardzo sympatyczna pani K.
Satelitarna a z ktora to niby rodzinka masz sie jak najszybciej zaakceptowac? -
satelitarna > 02-10-2009, 17:44
najlepiej z każdą którą mam w profilu ....
czyli pani A obczaji , że mam coś w profilu i od razu szpieg mail do mnie czy z nimi rozmawiam i abym im odpisywała, bo jak nie bede to aupaircare zablokuje mi konto bla bla bla...no i powtarza, "prosze jak najszybciej zaakceptować się z rodzina"....rodzina odchodzi badz mi nie pasuje jest nowa. Pani Ania myk dawaj maila i zaś..."proszę pamietać ,jesli bedzie pani przebierac w ofertach zablokuja pani konto, prosze miec to na uwadze...bla bla bla" i tak w kółko, nie zaakceptuje sie z rodzina jak mi cos nie pasuje tylko dlatego, ze Pani A chce miec kolejną z głowy. To jest mój rok i też płacę kase wiec tez chce odrzucac, tym bardziej,ze mialam fantastyczna rodzinke i oni mnie odrzucili to co mam isc do takiej jaka mi podrzuca ? czuje sie jak na targu niewolnikow ...:/ -
Owieczek > 02-10-2009, 18:23
Mam nadzieje ze mówicie o innej Pani A z Proworku niż ta z którą ja jestm w kontakcie, Jeśli któraś z was może to napiszcie mi jej imię na privchyba ze to imię zostało wymienione przez pomyłke
Ja jestem dopiero od 2 dni a już dziasiaj dostałam oferte od rodzinki i już jutro będą dzwonić a raczej będzie bo to: samotna matka, siedząca w domu z 4 dzieci ale tylko przy 2 mam pomagać 6 i 4 lat. i do tego wspólna łazienka, czyli praktycznie wszystko czego nie chciałam ale nie skreślam Jej odrazu bo może akurat jest fajna a do tego tylko 25h na tydz. i 1 babysitting.
Pewnie mi to odradzicie ale boje sie że moge długo czekac na następna rodzinkę i nie wyjade w listopadzie tak jak marze o tym.
Co myslicie?? -
satelitarna > 02-10-2009, 21:09
No ja czekam i to dosc dlugo. Nie bede Ci doradzac bo nikt nie wie jak tam bedzie, czasami dwojka dzieci bardziej dopiecze niz czworka. Nie ma reguly, na pewno porozmawiaj z Nia zobaczysz jak sie bedzie Wam rozmawialo. Skad oni sa ? Mowa o USA ? -
89dzoana89 > 03-10-2009, 13:36
Satelitarna mi sie wydaje ze Owieczek o UK mowi...wiec nie ma sie co bac o brak rodzinek bo w Anglii jest ich masa!!!!!
Nie wybieraj pierwszej lepszej!!!! -
satelitarna > 07-10-2009, 16:27
marlenao też mi mówiła, że w Anglii jest ich od groma no ale mi zależy na USA konkretnie, zawsze chciałam tam pojechać. Jeśli miałabym jechać do Anglii to na pewno nie na au pair.