-
-
Re: Rocznik '89 rlz.
asiafrugo > 26-05-2008, 20:01
A my się uczyli?my 'o tanenbaun o tanenbaun wi trojzen dajne bleten....'wiem tylko ze to o zielonej choince aaaa i jeszcze sztile nacht hejlige nacht (oczywiscie wszystko fonetycznie ) -
idril > 26-05-2008, 21:15
a ja sie uczylam francuskiego przez ostatnie trzy lata liceum.
i z tych moich nauk wyszlo tyle ze nie czyta sie e na koncu.
no i umiem sie jeszcze przedstawic. -
idril > 26-05-2008, 21:15
a ja sie uczylam francuskiego przez ostatnie trzy lata liceum.
i z tych moich nauk wyszlo tyle ze nie czyta sie e na koncu.
no i umiem sie jeszcze przedstawic. -
Ninka Jones > 26-05-2008, 22:52
w mojej klasie w liceum bylam jedyna osoba ktora znala 4 zwrotki hymnu polskiego na pamiec... reszta znala jedna mylac ja w dodatku
ja niemieckiego nie lubie, choc nauczycielki mialam nienajgorsze. po prostu nie lubie i juz -
Ninka Jones > 26-05-2008, 22:52
w mojej klasie w liceum bylam jedyna osoba ktora znala 4 zwrotki hymnu polskiego na pamiec... reszta znala jedna mylac ja w dodatku
ja niemieckiego nie lubie, choc nauczycielki mialam nienajgorsze. po prostu nie lubie i juz -
Vorissa > 27-05-2008, 0:03
tanenbaum też się uczyłam
i co? o niklaus abenden co? takiegojuż nie pamiętam jak się to pisze
i jeszcze parę innych, ale nie pamiętam, a na ang nie mieli?my kolęd ;p
(faktycznie, mój 1000 post, jak to szybko zleciało) -
Vorissa > 27-05-2008, 0:03
tanenbaum też się uczyłam
i co? o niklaus abenden co? takiegojuż nie pamiętam jak się to pisze
i jeszcze parę innych, ale nie pamiętam, a na ang nie mieli?my kolęd ;p
(faktycznie, mój 1000 post, jak to szybko zleciało) -
Frigga Heldottir > 27-05-2008, 0:39
W gimnazjum miałam fajn? nauczycielkę od niemca. Tyle co my przerobili?my w ci?gu jednego miesi?ca na jej lekcjach to w pierwszej liceum nie daliby?my rady w ci?gu całego roku zrobić :? Strasznie się zawiesiłam z niemieckim w liceum, dopiero w trzeciej klasie, po zmianie nauczyciela, zaczęłam sie uczyć intensywniej i z większymi chęciami. Aż w końcu pokochałam niemiecki na dobre i postanowiłam zdawać maturę z niego
Zaczęłam sobie przypominać to co umiałam w gimnazjum ale i tak jest masa rzeczy, które kiedy? umiałam całkiem nieźle a dzisiaj już nawet nie pamiętam. :?
Teraz, w ramach urozmaicenia kupy wolnego czasu i z ciekawo?ci zaczęłam się uczyć hiszpańskiego. Całkiem nieźle mi idzie nauka, już nawet umiem się przedstawić i powiedzieć parę rzeczy. -
Frigga Heldottir > 27-05-2008, 0:39
W gimnazjum miałam fajn? nauczycielkę od niemca. Tyle co my przerobili?my w ci?gu jednego miesi?ca na jej lekcjach to w pierwszej liceum nie daliby?my rady w ci?gu całego roku zrobić :? Strasznie się zawiesiłam z niemieckim w liceum, dopiero w trzeciej klasie, po zmianie nauczyciela, zaczęłam sie uczyć intensywniej i z większymi chęciami. Aż w końcu pokochałam niemiecki na dobre i postanowiłam zdawać maturę z niego
Zaczęłam sobie przypominać to co umiałam w gimnazjum ale i tak jest masa rzeczy, które kiedy? umiałam całkiem nieźle a dzisiaj już nawet nie pamiętam. :?
Teraz, w ramach urozmaicenia kupy wolnego czasu i z ciekawo?ci zaczęłam się uczyć hiszpańskiego. Całkiem nieźle mi idzie nauka, już nawet umiem się przedstawić i powiedzieć parę rzeczy. -
Vorissa > 27-05-2008, 10:43
ja w ramach samonauki uczę się rosyjskiego
umiem już połowę alfabetu, i napisać to cyrylic?, co za tym idzie połowę rzeczy umiem czytać.
przedstawić też się umiem
ale muszę to jako? pogłębić, z tym że obecnie nie mam ksi?żki, a wcze?niej miałam podręcznik :?