-
-
Re: Au Pair 2014
sara_emilia > 18-04-2014, 18:35
DziękuujeDzieci mam 2.
Jestem w Apia i bardzo jestem z niej zadowolona. Wszystko trwało 10 dni, a moja host rodzina była moim 3 matchem -
kazetka > 19-04-2014, 1:03
Wow, extra! Istny PMGratulacje! Czekam na adres bloga -
sara_emilia > 19-04-2014, 19:59
proszę bardzo: <URL url="http://usasarah.blogspot.com/"><s></s>http://usasarah.blogspot.com/<e></e></URL> -
kazetka > 19-04-2014, 22:41
znalazłam przypadkowo wcześniej na facebooku, zanim tu zajrzałamhehe -
sara_emilia > 20-04-2014, 1:30
Na facebooku? To mnie zaskoczylas bo nie wiedzialam ze jest tam gdzies adres :p -
kazetka > 21-04-2014, 18:20
heheudostępniono do niego link na profilu tych wszystkich aupairkowych blogów -
Aperire > 21-04-2014, 20:54
HejPlanuje wyjazd pod koniec września i jestem przerażona. Nie mam prawa jazdy i boje się że przez nie wszystko mi się rozwlecze. Niestety nie mam elastyczności czasowej przez urlop dziekański. Czy powinnam przełożyć swoje plany na następny rok? -
sara_emilia > 22-04-2014, 10:13
Spokojnie wyrobisz sie do wrzesnia. Masz 5 miesiecy a to jak najbardziej dobry czas na kurs prawa jazdy. Lecz jesli bedziesz niepewna zawsze mozesz wybrac agencje Gawo gdzie prawa jazdy nie musisz miec. Duzo rodzin mieszka w centrum lub zaraz przy metro gdzie bez auta sobie jak najbardziej poradzisz -
destiny > 22-04-2014, 17:41
Czesc wszystkim, także zaczynam swoje przygodę jako au pair, chociaż już to trochę mi się ciągnie... Rok temu byłam w APiA i miałam już nawet dwie rodzinki prosto z NY ;((( (dalej nad tym ubolewam) no ale cóż, takie zycie, że musiałam zrezygnować. Miałam problemy zdrowotne, ale mam nadzieje że w końcu wszystko bedzie dobrze! Aktualnie jestem w trakcie uzupełniania aplikacji w CC i APiA, i chciałabym wyjechać w sierpniu, max. we wrześniu. -
ewelinagr88 > 22-04-2014, 18:25
Vienie skad to wzielas ze duzo rodzin mieszka w centrum??? hahah ja na 31 rodzin mialam 2 dobre lokalizacje w centrum, ze wszystkimi rodzinami z ktorymi rozmawialam to wymagali prawka,no moze oprocz jednej gdzie pobudka byla o 5.30 bo dzieci mialy busa po 7, napewno brak prawka bardzo ograniczy wybor rodzinek a jak juz sie taka pojawi po dlugim czasie oczekiwanie to napewno ja wezniesz bo wielkiego wyboru nie bedziesz miec, wiec chyba lepiej meic prawko i wybrac sobie rodzinke ktora najbardziej ci odpowiada anie zgadzac sie na byle co zeby tylko bylo mozesz zaczac cala aplikacje na au pair bo to dlugo potrwa,zapisz sie na kurs i napewno do wrzesnia bedziesz miec prawko,mialam rodzinke z samego Manhatanu i mimo to rodzinka wymagala prawko bo powiedzieli ze jak jada na wakacje nad morze to au pair bedzie jezdzic z dziecmi autem, wszystko zalezy od rodzin ktore bedziesz miec ja jednak zrobilabym prawko jak najszybciej bo jedno moge stwierdzic napewno te najfajniejsze rodzinki co mialam na roomie to akurat wymagaly prawko