• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Prezenty dla Host-rodziny

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Byłam Au Pair

• Prezenty dla Host-rodziny

• Prezenty dla Host-rodziny
  • Re: Prezenty dla Host-rodziny

Kami > 27-10-2012, 0:48

Ja kupujac prezenty dla 4osobowej rodziny + Au Pair kupilam rodzica album (20zl)+ bombonierka z wodka, dla dzieci kubki z wizerunkiem miasta (mojego) + slodycze (nie zjedli wszystkicch wola angielskie czekolady, wiekszosc poszla do kosza, szkoda kasy) ale kubek zawsze w domu sie przyda. A dla Au Pair bombonierka. Nie wykosztowujcie sie zabardzo bo nie warto (czasem...) W sumie bombonierka to najbezpieczniejszy prezent.

A co do zabawek dzieci maja ich sporo wiec 5 min sie beda bawic i odloza no ale to tez zalezy od wieku dzieci (te starsze najprawdopodobnie wola xboxa) To nie jest pokolenie gier stolikowych....

dori5556 > 29-10-2012, 16:55

Ja też nie będę sie wykosztowywac, bo chyba na serio nie warto... Powoli zbieram te prezenty-kupilam jak na razie kalendarz dla rodziców (albo dla dziadków, nie wiem jeszcze) zatytułowany Polskie Malarstwo, i dziewczynce kupiłam szkicownik ( projektowanie ubranek dla lalek, ktos go tu polecał). Mam zamiar wybrać się do Pepko i poszukać jakiś tanich drobiazgów.

viki2131 > 12-11-2012, 17:51

kurcze ja powoli zaczynam miec ten problem.... mam trojke dzieci 9, 6 i 3... 2 chlocpow (starszych) i dziewczynka. zastanawiam sie nad koszulkami dla chlopcow: http://www.polskie-pamiatki.pl/koszulka ... orzel.html albo http://www.polskie-pamiatki.pl/koszulka ... m-tle.html a dla malej: http://www.polskie-pamiatki.pl/pluszaki ... niami.html + slodycze. Dla hosta standardowo zubrowka dla hostki moze zawieszke z bursztynu no i jest jeszcze babci Polka dla niej moze ksiazke z polska kuchnia. Nie ma co, napewno duzo to kasy wyjdzie no i miejsca w bagazu... dlatego sie zastanawiam czy kupowac dzieciakom prezenty czy same slodycze. ciezka sprawa

Magda89 > 12-11-2012, 20:23

Też mam ten problem. Ja mam dzieci w podobnym wieku: dziewczynka 3 latka i chłopcy 6 i 7. Dla ojca żubróweczka, dla hostki ręcznie zdobione przeze mnie pudełko na jakieś pierdołki. Dla chłopców myślałam o jakichś kubkach albo koszulkach właśnie. Spodobała mi się też gra farmer. Ostatnio grałam i dzieciakom, którymi się czasem opiekuję bardzo się podoba( i nie kosztuje majątku). Dla małej może właśnie miś taki jak pokazujesz albo szkatułkę, pozytywkę "baletnicę" bo chce sie zapisać na balet Do tego jakieś tradycyjne słodycze. Kupa kasy na te prezenty pójdzie a znając życie i tak wszystko wyląduje gdzieś w koncie.

viki2131 > 12-11-2012, 20:28

no wlasnie... dlatego troche sie boje kupowac jakies przenty... wiadomo slodycze to raz dwa pojda ale reszte... kurcze trzeba przemyslec ale juz niewiele czasu zostalo. Madzia jak ci idzie bo ja dopiero widze ile jeszcze rzeczy do zalatwienia mam

Magda89 > 12-11-2012, 20:52

Hehe cały czas mówiłam sobie, że mam jeszcze masę czasu, że nie będę robić z takim wyprzedzeniem wszystkiego. Teraz zostały 3 tygodnie a ja mam nietknięty projekt, żadnego prezentu, została masa spraw, które muszę "pozamykać" i powoli zaczynam się bać Jeszcze jakieś badania kontrolne przed wyjazdem wypadałoby zrobić, odwiedzić dermatologa itp. Troche tego wszystkiego jest! Ale będzie dobrze, musi być

Magda89 > 12-11-2012, 20:53

Dodam jeszcze, że jeden weekend mi wypada, bo odwiedzam koleżankę w Birmingham

Gosia1423 > 21-02-2013, 0:31

Tak mi przyszedł do głowy pomysł na prezent dla hostów z USA. Oni lubują się w magnesach, więc myślę, że taki "polski" magnes przypadnie im do gustu. Nie drogie, a ucieszy

cookiemonster > 21-02-2013, 15:03

Hej,

Potrzebuję porady Jadę po raz pierwszy jako Au Pair, na prawie 6 miesięcy.

Mam dwóch chłopców, w wieku 10 i 4 lata. Młodszy uwielbia zabawę samochodami i lego, więc stwierdziłam że kupię mu autko- niedrogie, lekkie, łatwe do przewiezienia, sprawi mu radość. Podpowiecie co mogłabym przywieźć starszemu, żeby spełniało te same kryteria? Chłopak lubi taniec towarzyski, rysowanie, malowanie i lego. Czy rodzicom wypada przywieźć np. alkohol, czy nie za bardzo?

harc > 22-02-2013, 0:48

rysowanie, malowanie - sztaluge, specialny papier do malowania, lub ksiazke o rysowaniu.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia