-
-
Re: PROWORK
kamysia > 29-04-2009, 15:22
. -
dominikan@ > 29-04-2009, 15:27
Ja wole kilku miesięczne bobasy. A w aplikacji mam zaznaczone ze chce sie opiekowac dzieciakami d 6 r ż. Ze starszymi nie mam zamiaru się użerac! -
89dzoana89 > 29-04-2009, 22:52
A jak dla mnie to najlepszym wiekiem jest tak od 3 lat do 8
Chociaz i bobasy uwielbiam -
kamysia > 30-04-2009, 12:42
. -
Ulek > 30-04-2009, 13:23
Hej, jestem na forum od wczoraj i widzę dużo pochlebnych opinii na temat Prowork.Miałam jechać z Au Pair in America, ale teraz poważnie zastanawiam się nad zgłoszeniem się do Prowork
Prawko mam 12 maja, myślałam żeby wtedy jakoś się zgłosić. Chciałabym wyjechać mniej więcej w sierpniu albo we wrześniu, ale jeszcze się zobaczy jak to się wszystko ułożyTo jest tak, że wysyła im się na maila ten plik "Ankieta zgłoszeniowa" a oni potem wysyłają ci dokumenty do wypełnienia, tak? Tylko jakie to są mniej więcej dokumenty? Wiem, ze pewnie zadaje jakieś banalne pytanie, ale te forum jest dosyć spore i jeszcze wszystkiego tu nie ogarnęłam -
marlenao > 30-04-2009, 13:33
HejNie musisz sie zgłaszac dopiero po tym jak bedziesz miala egzamin na prawo jazdy, bo prawko mozesz robic w trakcie Ja tez jade z Porwork, wiec sytuacja wyglada nastepująco: wysylasz zgloszenie on line na ich stronie internetowej, jakies 2 dni pozniej dzwoni do ciebie babka z biura i omawia z tobą szczegóły, jakies tam pierdoły jak przebiega zgloszenie do programu itp, po jakims czasie( u mnie to trwało długo bo ok 3 tyg) wysyła Ci dokumenty, gdzie masz aplikację, referencje na twój temat ktore ktos musi ci wystawic, referencje w opiece nad dziecmi, test psychometryczny,umowy do podpisania , certyfikat medyczny i dostajesz jeszcze wskazówki do wyepłnienia tych wszystkich dokumentow. Do tego musisz dac ksero paszportu, ksero prawka polskiego i miedzynarodowego i zaswiadczenie o niekaralnosci i musisz jeszcze zrobic taki album ze zdjeciami dla potencjalnej rodzinki i napisac do nich list Wypełniasz to wszystko(masz na to 2 tyg) i odsyłasz i w tym czasie musisz wplacic 1 rate taką jakby zaliczke, druga rate placisz po znalezieniu rodziny. Potem babka z biura wysyla dokumenty do stanow , ktore sa ta sprawdzane. Jezeli Ci zaakceptują dostajesz au-pair room (czyli taka str internetową, gdzie sprawdzasz on-line na jakim etapie jestes w danym momencie) jest 6 etapow z czego 4 etapem jest szukanie rodziny, co moze troche potrwac. No i w sumie to by było na tyle. Jak mi sie cos przypomi to dopisze Pozdrawiam -
Ulek > 30-04-2009, 13:42
O, dzięki wielkie.Właśnie o te poszczególne etapy mi chodziło.
To jak się czeka te 3 tygodnie na same dokumenty to może faktycznie lepiej będzie jak teraz się zgłoszę.
Dzieki i pozdrawiam -
bunia_90210 > 30-04-2009, 15:21
ale wytłumaczyłaś -
bunia_90210 > 30-04-2009, 15:23
ja też mam w takim razie pytanie.Wysłałąm wszyściutkie dokumenty ale nie mam jeszcze konta w au pair roomie.Kiedy mi je aktywują?????(GAWO) -
marlenao > 30-04-2009, 17:06
Bunia a kiedy wyslalas dokumenty ? MI sie wydaje ze Gawo i Prowork to jeden pies jesli chodzi o au pair room , wiec powinnas jakos niedlugo dostac