-
-
Re: Cultural Care
madz > 26-12-2012, 13:08
Pewnie trochę poczytałaś :) Może nam opowiesz co tam ciekawego wypisują, bo powiem szczerze, że nie chce mi się czytać, a i czasu trochę brak :P
Jedynie z nagłówków coś tam mogę wywnioskować jak na razie. -
agnieszka89 > 07-01-2013, 18:17
Na tej stronce faktycznie jest dużo złych opinii o CC, ale w internecie można znaleźć takie wypowiedzi o każdej agencji.
Najczęstsze wypowiedzi: agencja nie sprawdza dokładnie dziewczyn, które przyjeżdżają i nie umieją nic zrobić przy dziecku. Oraz że agencja jest bardzo droga dla rodzin i także dla au pair, a nic nie robią.
Znalazłam też stronę z opiniami o APC. Ktoś tam napisał rady co do wyboru au pair. Jak przeczytałam jedna to padłam: "Try to find someone who will be grateful for the opportunity to live and work in the United States. In general, I would discourage Europeans which we hired and had abundant trouble with. Instead, I would opt for Central Americans, South Americans, Turkish or other girls from less privileged backgrounds. They will be grateful for all that you do and will not feel entitled to things you cannot provide." -
madz > 07-01-2013, 20:19
O boze, masakra. Ale szczerze to ten ktoś napisał prawdę, europejki będą bardziej domagać się swoich praw niż dziewczyny z am. środkowej czy południowej, gdzie jednak jest kult Stanów i ludzie zrobią wszystko by tam pojechać. -
Sharon > 08-01-2013, 13:54
Hahah, no to już wiemy z kim przegrywamy i z jakiego powodu w konkurencji "rodzina na roomie" xD Ale jesli rodzinka wybiera w takim razie europejke, to znaczy ze jest nastawiona na kompromisy - to dobrze ;] -
izzieem > 08-01-2013, 17:33
Haha to prawda z tymi latynosami, chociaż też uważam, że niemki idą na kompromisy tutaj. Najwięcej przecież na szkoleniu jest właśnie niemców. -
Natalkooo89 > 12-01-2013, 0:42
hahahaha masakra jakas ;D
rozmawiam teraz z dziewczyna z Peru (jest na au pair-tam gdzie ja lece) i powiedziala mi tylko ze ma duzo pracy i ze bede tesknic za przyjaciolmi..
a podczas mojej rozmowy o wize Pan konsul od razu mi powiedzial,ze co by sie nie dzialo, warto wszystko zglaszac...oczywiscie w pierwszej kolejnosci do agencji...ale w razie gdyby sie cos zlego dzialo mam nr alarmowe i mamy nie wachac sie ich uzycD -
aupair14 > 18-01-2013, 17:06
A dokąd konkretnie wyjezdzasz? -
Natalkooo89 > 21-01-2013, 1:51
Phoenixville -
aupair14 > 24-01-2013, 22:14
Dziewczyny, a czy była któraś z Was na spotkaniu indywidualnym w CC? Nie pasowała mi żadna data i zaproponowali mi przyjscie do ich biura na takie spotkanie, ale nie wiem czego się spodziewac :\ -
madz > 24-01-2013, 23:24
Nie masz się czego bać, odpowiedzą Ci o programie a potem za dadzą kilka pytań i po strachu ;)