• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Rocznik '89 rlz.

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Rocznik '89 rlz.

• Rocznik '89 rlz.
  • Re: Rocznik '89 rlz.

Frigga Heldottir > 25-05-2008, 20:42

To prawda, źle się kojarzy, bo to był fragment hymnu III Rzeszy bodajże. :wink:

I rzeczywi?cie, bardzo dziwne, że Polacy to znaj? i tak chętnie ?piewaj? :?

Vorissa > 26-05-2008, 10:33

moze dlatego,że traktuj? to tak szyderczo ? nie wiem czy wszyscy.

ja pamiętam jak w gimnazjum ucyzli?my się hymnu Niemiec, i pani mówi, że ta pierwsza zwrotka to już zabroniona etc. czy tam refren sama nie wiem a jedyne co połowa klasy zapamiętała to wła?nie to :p

Vorissa > 26-05-2008, 10:33

moze dlatego,że traktuj? to tak szyderczo ? nie wiem czy wszyscy.

ja pamiętam jak w gimnazjum ucyzli?my się hymnu Niemiec, i pani mówi, że ta pierwsza zwrotka to już zabroniona etc. czy tam refren sama nie wiem a jedyne co połowa klasy zapamiętała to wła?nie to :p

idril > 26-05-2008, 18:33

uczyli was hymnu niemieckiego?! wow!

u mnie w piewszej liceum na poczatku kilka osob polskiego hymnu nie znalo! to byla porazka!

idril > 26-05-2008, 18:33

uczyli was hymnu niemieckiego?! wow!

u mnie w piewszej liceum na poczatku kilka osob polskiego hymnu nie znalo! to byla porazka!

Vorissa > 26-05-2008, 18:55

na niemieckim w ramach poznawania kultury Niemiec ;- )

i tam parę też ciekawostek, różne referaty w formie plakatów cyz co?, niemiecki bardzo lubiłam w gimnazjum

przyznam szczerze, że w gim miałam zaje.bist? nauczycielkę z niemieckiego i naprawdę potrafiła zachęcić do nauki i wiadomo czego oczekiwała. Wszystko było podane w zeszycie i w ogóle

Do dzisiaj z gim umiem opowiedzieć mój 'jeden Tag', 'mein freizeit' i 'meine zimmer' i co? by się znalazło jeszcze, przyznam też że w 3 roku naukiu czyła nas opowaidać szczegółowo przeczytany tekst itd, czyli taka naprawdę nauka języka obcego, bo w liceum to nic się nie nauczyłam a jeszcze zapomniałam ;p

Vorissa > 26-05-2008, 18:55

na niemieckim w ramach poznawania kultury Niemiec ;- )

i tam parę też ciekawostek, różne referaty w formie plakatów cyz co?, niemiecki bardzo lubiłam w gimnazjum

przyznam szczerze, że w gim miałam zaje.bist? nauczycielkę z niemieckiego i naprawdę potrafiła zachęcić do nauki i wiadomo czego oczekiwała. Wszystko było podane w zeszycie i w ogóle

Do dzisiaj z gim umiem opowiedzieć mój 'jeden Tag', 'mein freizeit' i 'meine zimmer' i co? by się znalazło jeszcze, przyznam też że w 3 roku naukiu czyła nas opowaidać szczegółowo przeczytany tekst itd, czyli taka naprawdę nauka języka obcego, bo w liceum to nic się nie nauczyłam a jeszcze zapomniałam ;p

Yoanna > 26-05-2008, 19:45

moja nauczycielka z liceum smiala sie z niemcow. a druga jak prosilismy zeby nam wlaczyla niemieckie koledy to powiedziala ze nie bo sa brzydkie i moze mamy angielskie? heheh

Yoanna > 26-05-2008, 19:45

moja nauczycielka z liceum smiala sie z niemcow. a druga jak prosilismy zeby nam wlaczyla niemieckie koledy to powiedziala ze nie bo sa brzydkie i moze mamy angielskie? heheh

asiafrugo > 26-05-2008, 20:01

A my się uczyli?my 'o tanenbaun o tanenbaun wi trojzen dajne bleten....' wiem tylko ze to o zielonej choince aaaa i jeszcze sztile nacht hejlige nacht (oczywiscie wszystko fonetycznie )
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia