-
-
Re: Angelina now it's high time to see the USA.
angelinaa.star > 09-10-2008, 19:33
dziewczyny mam pytania, czy znacie kogoś albo może z same miałyście doświadczenia, ze zmiana wizy J1 na turystyczna?? -
WAMPIREK > 13-10-2008, 0:47
Boshe,a co Ty planujesz ? -
maada > 13-10-2008, 2:16
kolezanki w stanach zmienialy z J1 na turystyczna i jest to jak najbardziej do zrobienia
malo tego -jedna kolezanka 3 razy przedluzala turystyczna
z tego co opowiadaly:
wysylasz papiery o turystyczna i dopoki nie dostaniesz odp to jestes w stanach legalnie.
jesli chodzi o odp to nie slyszalam o odmowach...-choc pewnie sie zdarzaja -wiadomo.
z kwestii formalnych to chyba musisz udowodnic ze masz sie za co utrzymac (nie pracujac) przez ten okres, co chcesz zostac na turystycznej, albo wskazac sponsora.
powodzenia -
angelinaa.star > 13-10-2008, 18:10
Ja nic nie planujemoja hostka sie mnie spytała czy nie chce zostac, dłuzej, tylko nie jako Au Pair. Wiec sobie pomyślałam ze wezme wize turystyczna i tyle.
Oczywiscie poprosiłam mojego ojca, by sie dowiedział bo dla niego to jeden pieprzony telefon, by się dowiedzieć jak to najszybciej i najłatwiej dla mnie można załatwic. Tylko że on mnie tak wkurr, bo mi łaske robi, więc wolałam się was zapytać, może ktoś ma własne doświadczenia.
Docztałam sie na stronie ambasady, ze musze im wysłac wniosek DS-156 i chyba coś tam jeszcze. Zastanawiam się tylko czy mam im paszport wysłać.
Utłuke ojca jak mi w tym tygodniu nie da informacji, bo nie wiem co mam robić... :[
Echhh sama do końca nie wiem czy chce zostać czy wracać. Zostać chciała bym tylko dla moich dzieciaków... -
idril > 15-10-2008, 0:01
paszport wyslac?
o czym Ty gadasz! 8O
nie wiem moze to taka procedura ale moj instynkt samozachowawczy podpowiada mi ze takich rzeczy sie nie robie
moze kopie paszportu to tak ale nie orginalny dokument! -
angelinaa.star > 15-10-2008, 1:05
ja mam ze sobą 2 paszporty więc jednego mogła bym sie pozbyc na chwile, ale juz wiem ze nie ma takiej potrzeby, bo nie ma opcji załatwienia wizy bez mojego powrotu do kraju, moge sobie tylko zmienic status obecnej wizy... tyle narazie z moich wiadomosci, dalej czekam na newsy od ojca... ehhh
jak ktoś coś wie na temat zmiany statusu to chętnie posłucham -
Yoanna > 15-10-2008, 19:05
idril a ja musialam tutaj dwa razy paszport wysylacznaczy raz paszport a raz chyba dowod osobisty.. w waznych sprawach potrzebny jest oryginalny dokument -
idril > 16-10-2008, 14:38
ale wysylac?! ja wiem ze sa sytuacje [np w.w] kiedy trzeba okazac orginalny dokument. ale no to nie bezpieczniej jest pojsc osobiscie. wysylac tak jakos jak dla mnie to niepewnie.
Angelina masz dwa paszporty, czyli zgaduje ze polski i..
i jaki jeszcze?! -
Yoanna > 16-10-2008, 18:00
no ale zalatwiajac pozyczke studencka czy home office wysyla sie poczta, nie mozna tak sobie pojsc, zwlaszcza ze to nie w londynie -
idril > 18-10-2008, 0:59
oo a propos pozyczi studenckiej. moja kolezanka wlasnie chciala by zaczac studiowac w Londynie [Yo pominmy ze jest dzisiaj srodek pazdizernika] i ona mowi ze bedzie meic duzy problem z pozyczka bo teraz jest ten caly porblem z finansami w UK. ile w tym prawdy? tzn ile te problemy maja sie do pozyczek studenckich, wiesz cos moze o tym?