• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Prezenty dla Host-rodziny

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Byłam Au Pair

• Prezenty dla Host-rodziny

• Prezenty dla Host-rodziny
  • Re: Prezenty dla Host-rodziny

kajtuś > 03-09-2012, 23:46

hahaha widac nie tylko ja tego nie cierpie... Ale ma smakowac. No ma, ale skoro nam nie smakuje, to sobie zawsze myslimy: co ludzie w tym widza... Lepiej dac cos bardziej pewnego, co kazdy raczej lubi no chyba ze ktos uwielbia i nie rozumie jak mozna nie lubic wtedy inna sprawa :mrgreen:

blonde > 04-09-2012, 0:07

ja tam uwielbiam ptasie mleczko, ale tylko jeden rodzaj - to takie w niebieskim pudelku, śmietankowe. i takie właśnie zawożę moim hostom

kajtuś > 04-09-2012, 1:48

Blonde, a Ty jeszcze nie spisz? Chyba juz powinnas Chyba ze nie mozesz z ekscytacji :mrgreen:

pannaadamska > 05-09-2012, 23:31

[quote name="blonde"]ja tam uwielbiam ptasie mleczko, ale tylko jeden rodzaj - to takie w niebieskim pudelku, śmietankowe. i takie właśnie zawożę moim hostom [/quote]

Ja postawiłam na ptasie mleczko dla dzieci i są wniebowzięte a dla hostów śliwki w czekoladzie i jakąś bombonierkę z "Solidarności" byli zachwyceni . Przyznali się, że jakaś operka przywiozła im kiedyś alkohol i nie wiedzieli co z nim zrobić bo oni nie piją więc było im głupio, że nawet nie mogli spróbować i ocenić. A po moich czekoladach chodzili szczęśliwi ha ! ;d

sylvia > 12-09-2012, 17:55

Znalazłam ciekawą stronę na której można zakupić polskie pamiątki.

Oczywiście jest tam cała masa badziewia Ale jak się poszuka to i są perełki!

http://www.polskie-pamiatki.pl/

maddalena_italia > 20-09-2012, 22:15

Jestem au-pair pierwszy raz i przed wyjazdem sen z powiek spędzała mi kwestia prezentów dla rodzinki. W końcu doszłam do wniosku, że to ma być tylko miły gest, a nie jakieś wymyślanie nie wiadomo czego i za ile... kupiłam to, z czego ja bym się ucieszyła gdybym była na ich miejscu, ale oczywiście obawiałam się (zupełnie niepotrzebnie), że może jednak prezent nie będzie trafiony.

Rodzicom dałam: czekoladki Mieszko w złotym pudełku (moja hostka od razu zaczęła je pochłaniać, bo były o smaku advocata- jej ulubionym), miód wyprodukowany w okolicy, z której pochodzę (wyczytałam gdzieś na włoskim forum, że Włosi uwielbiają polski miód ), kalendarz "Polska w akwarelach" na 2013, ale zaczyna się już w listopadzie br., a to wszystko było zapakowane w torbę szmacianą z napisem "Polska" w różnych językach. Kalendarz od razu zawisł na ścianie, a pozostałe prezenty też są w codziennym użytku Mam trzy dziewczynki (5, 7 i 11 lat), kupiłam im wspólny prezent, z myślą o naszej integracji- grę planszową "Dzieci z Carcassonne" i każdej zrobiłam wielki worek z cukierkami Wedla. Gra jest ich numerem 1- grałyśmy w nią kilka razy dziennie, a nawet jak nie grałyśmy, to te młodsze same układały sobie planszę i bawiły się po niej lalkami, ale teraz zaczęła się szkoła, więc czekamy z rozgrywką na weekend Następnym razem na pewno nie będę się przejmować tak kwestią prezentów :!:

dori5556 > 18-10-2012, 23:13

Hej

Wiecie co, ja przyjeżdzam do rodziny 16 grudnia, czyli tuż przed świętami. Do 10 stycznia będzie u hostów stara au pair, a ja do tego czasu będe spała u matki hostki. I teraz tak- chyba wypada żebym kupiła coś dla rodzinki, i dla rodziców hostki (bo u nich będe spała) i dla tej au pair? A kolejny problem-kiedy im to dać? Jak przyjadę czy jako prezent pod choinke.... Bo raczej kupować prezentów dwa razy nie będe mogła sobie pozwolić finansowo i jeszcze dwa razy myśleć co kupić tyle osobom... W dodatku wiem,że w okolicy świąt będę miała wolne (czyli nie płacone...).

Nimell > 18-10-2012, 23:24

Wiesz co ja myślę, że daj im to po przylocie, aczkolwiek to i tak nie ma znaczenia bo bynajmniej moja rodzina jakoś tak mam wrażenie..olała te prezenty. Tzn. rodzice nie, wódka już dawno wypita, a hostka nosi biżuterię bo widzę no i wiersze Szymborskiej też nosza ślady użytkowania. Ale dzieci olały moje zabawki po 1 tygodniu a ja się tak srałam z ich wybraniem. Porażka :]

balbina > 19-10-2012, 1:01

no dzieci tak już mają, że szybko odkładają swoje zabawki ;x

chociaż jak nagle Ty byś się zaczęła się nią bawić to pewnie też by zaraz chciały : D w sumie zależy od wieku dzieci : )

dori no w sumie nie wiem co by tu zrobić, ciężka sprawa ; x

dori5556 > 20-10-2012, 18:41

No ja sama jestem w kropce;/ Nie dość ,że musze kupić prezenty dla 5 osobowej rodziny, to jeszcze dla dziadków i obecnej au pair. NIe ma opcji ,żebym kupowała prezenty po dwa razy...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia