-
-
Re: Cultural Care
madz > 02-10-2012, 19:29
[quote name="Natalkooo89"]Napisalam do Agencji i dostalam wlasnie od nich maila
"Witaj
Tak, obowiązuje Cię stary cennik. Nowa cena obowiązuje osoby, które chcą wyjechać po 1 października i które złozyły swoje aplikacje po 1 października."
:)[/quote]
To chyba każdy tam co innego odpisuje, ja też mam już otwarty room i napisano mi że będę musiała zapłacić nową stawkę kiedy będę lecieć :/ A mogłabyś zapytać jeszcze te osobę co Ci odpisała czy to dotyczy wszystkich terminów czy tylko październikowych wylotów. Chodzi mi o to czy np lecąc w styczniu i mają otworzony room we wrześniu na przykład płaci się starą stawkę, mi nie chcą od 2 tygodni odpisać na maila, choć już do nich kilka razy pisałam. -
Natalkooo89 > 02-10-2012, 20:23
ja zapytalam czy jak sie zalogowalam przed wakacjami(i podpisalam umowe) to bede placic stara cene czy nowa...i tak mi odpisali jak wyzej
jasne, ze napisze, zwlaszcza ze moja future (niedoszla) host mama mi dzisaj zadzwonila i powiedziala ze na razie musza sie z mezem zastanowic czy nadal chca operke... na razie jest u nichMarta-Polka(do 16 listopada) i oni dopiero wtedy moga mi powiedziec czy mnie chca czy nie...
wiec na chwile obecna jestem znowu na etapie czekania na rodzine ;(((
chciałabym wyleciec najpozniej w styczniu...bo po powrocie chce isc na magisterke jeszcze i nie chce tracic wiecej czasu -
agnieszka89 > 02-10-2012, 20:51
magisterkę zaczynałabyś wtedy od października czy marca? Jaki kierunek skończyłaś, tak z ciekawości.
Najgorsze jest to niezdecydowanie rodzin. Sami nie wiedzą czy chcą au pair czy nie. Ale lepiej żeby teraz stwierdzili że nie chcą niż jak już będziesz miała bilet albo co gorsza już do nich przylecisz. -
Natalkooo89 > 02-10-2012, 23:07
skonczylam zarzadzanie(specjalizacja Obsluga ruchu turystycznego)
na temat magisterki wiem na razie tyle-ze chce miec magistra
(ale rok przerwy=czas na zastanowienie)
nie place za bilet, wiec jakos mnie to nie boli...a gdyby na miejscu okazało się, że im cos nie pasuje to przeciez agencja poszukałaby mi innej rodziny
Tak, czy inaczej strasznie mi sie ta rodzinka spodobała i bardzo chcialam do nich jechac
fakt, że host "mamuśka" powiedziała, ze jesli sie zdecyduja na operke po wyjezdzie Marty to beda sie ze mna kontaktowac-bo mowi ze przypadlam im do gustu..... ale ile w tym prawdy--> NIE WIEM
a poza tym, zalezy mi zeby leciec najpozniej w styczniu, jak juz mowilam
magisterke wtedy zaczne po powrocie w mozliwie najszybszym terimnie -
izzieem > 04-11-2012, 20:16
Czy ktoś się orientuje w momencie, gdy chcę zrezygnowac z programu wcześniej to oprócz lotu do Polski, muszę płacic jakąś karę? -
madz > 04-11-2012, 21:23
Chyba tylko koszta powrotu do PL -
Nimell > 05-11-2012, 6:29
Tylko koszty powrotu do Polski. -
izzieem > 06-11-2012, 6:18
Dzięki bardzo za informacje -
cien_wiatru > 07-11-2012, 19:56
Nie wiem czy taka informacja komukolwiek się przyda, ale wczoraj rozmawiając z moim host tatą okazało się, że oni mieli przez 4 lata au-parki z Culture Care i nie byli do końca zadowoleni. Teraz przenieśli się do AuPairCare i powiedział mi, że w CC było o wiele więcej problemów i dla nich, i co najważniejsze DLA SAMYCH AU-PARIEK, według niego agencja zamiast rozwiązywac problemy to stwarza kolejne, więc mimo iż APC jest dla rodzin trochę droższe, on jest zadowolony ze zmiany. -
carly15 > 26-12-2012, 2:45
Przeszukujac dzis internet natlnełam sie przypadkowo na stronke gdzie host rodziny wyrazaja swoje zdanie o agencji cc
http://cultural-care-au-pair.pissedconsumer.com/