• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Prezenty dla Host-rodziny

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Byłam Au Pair

• Prezenty dla Host-rodziny

• Prezenty dla Host-rodziny
  • Re: Prezenty dla Host-rodziny

margerich > 30-07-2012, 21:28

Ja finalnie kupiłam ptasie mleczko, merci i jakieś tam czekoladki plus misie. Dla hostów: cukierki z brandy i tym podobnymi fajerwerkami plus wódkę w pięknym opakowaniu,

blonde > 10-08-2012, 0:54

Słuchajcie, jeśli będziecie miały dziewczynki w wieku około 6 lat i starsze, to polecam szkicowniki Top Model, takie jak ten http://www.kiddo.com.pl/Szkicowniki-i-z ... -4463.html

To są takie jakby kolorowanki, są postacie lalek, taki kontur, i można na tym 'projektować' stroje. Te zeszyty robią furorę w przedszkolnej grupie mojej 6-letniej bratanicy (stąd o nich wiem) i kupiłam też taki mojej małej, którą będę się zajmować

eve.marie > 29-08-2012, 0:36

no to przyszedł i czas na mnie. kompletnie nie wiedziałam co kupić dzieciakom na prezent. w końcu postawiłam na kreatywne zabawki. kupiłam drewniany model dla chłopczyka oraz zestaw do malowania dla dziewczynki. zresztą opisałam to w moim poście : http://metalfizyka.blogspot.com/2012/08 ... yczny.html

niech was nie przerazi tytuł posta :mrgreen: , ale naprawdę teraz trochę wszystkiego mi szkoda... a i zostało mi jeszcze pakooowanie ( a wylot już jutro )

Chichotka > 29-08-2012, 10:46

Uważam, że nie tylko wypada kupić prezent, a wręcz nie wypada prezentu nie kupić.

Wszystko jest uzależnione od relacji z rodziną oraz naszych zasobów finansowych.

Ja swoją rodzinkę będę wychwalać do końca życia. Wspaniali ludzie z 8 letnimi bliźniętami.

Przysięgam, że to był cudowny czas, gdy wyjeżdżałam wszyscy płakaliśmy i do dziś mamy sobą regularny kontakt.

Bardzo zależało mi na wynagrodzeniu im czasu mi poświęconego.

Wiedziałam, że nie przyjmą ode mnie drogiego podarunku kupiłam im komplet pięknych filiżanek i dołączyłam karteczkę, że mam nadzieję, że pijąc poranną kawę czasem o mnie pomyślą.

Po powrocie do Polski dokupiłam drugą część prezentu ekspres do kawy i wysłałam im go kurierem.

Ekspresy Saeco nie są aż tak drogie, a dla nich była to duża niespodzianka. Teraz mam pewność, że czasami parząc poranne espresso z uśmiechem wspomną tą niesforną dziewczynę z Polski....

margerich > 02-09-2012, 18:28

A "moje" dzieci oszalały na punkcie delicji!

kajtuś > 02-09-2012, 20:42

[quote name="margerich"]A "moje" dzieci oszalały na punkcie delicji! [/quote]

Oooo sam zabiore, moze i "moje" oszaleja sam nie wiem jakie slodycze mialbym brac, ale myslalem nad michalkami na pewno

kasiulek91 > 03-09-2012, 13:04

U mnie hitem jest "polska czekolada" czyli czekolada wedla z nadzieniem owocowym :p nie znaja tez tutaj ptasiego mleczka, ktore bardzo im smakowalo

kajtuś > 03-09-2012, 19:53

[quote name="kasiulek91"]U mnie hitem jest "polska czekolada" czyli czekolada wedla z nadzieniem owocowym :p nie znaja tez tutaj ptasiego mleczka, ktore bardzo im smakowalo [/quote]

Coraz wiecej pomyslow... Ale ptasiego mleczka nie lubie ; (

kasiulek91 > 03-09-2012, 20:42

Ale to prezent nie dla Ciebie tylko dla rodziny!

Ullalala > 03-09-2012, 22:09

niby myślę, że głupio trochę prezentować coś, co nam nie smakuje, ale sama ostatnio dawałam host-rodzinie na wymianie szkolnej ptasie mleczko, którego nie lubię ;p
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia