• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Mam matching ;D

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Mam matching ;D

• Mam matching ;D
  • Re: Mam matching ;D

Kazik-Zrazik > 21-09-2009, 22:12

hej!

u mnie przedwczoraj, po miesiącu ciszy pojawiła się rodzinka na profilu, zresztą też z CA, po czym dzisiaj uroczyście zniknęła oczywiście bez jakiejkolwiek wiadomości:/ ahh jak ja to lubie:p

powoli zaczynam się zastanawiać czy ten wyjazd kiedyś dojdzie do skutku!

pozdrawiam

satelitarna > 21-09-2009, 22:29

Kazik a zalezy Ci na konkretnym stanie ? Tez jestes z CC ? Mialas matching z polnocnej czesci CA ? Wiekszosc jest stamtad a ja chcialabym kiedys miec z okolic LA ale to niemozliwe .....

Ja jetem w Proworku i w CC. W Proworku nie mam od tygodnia matchingu zadnego co mnie niepokoi i doluje, bo w ciagu 3 tygodni mialam 8 rodzinn srednio co 2-4 dni a w CC przepasc 1 miesiaca to norma. Musimy byc cierpliwe.

puella > 21-09-2009, 22:36

Kasia, może hehe tak jak Bakowie teraz ta rodzinka z CA przeszła do mnie...

Dzwoniła do mnie LLC, ale przerwało rozmowe... Podała maila do tej rodzinki, bo ponoć oni też dzwonili, ale nie mogli się dodzwonić... czy przypadkiem nie miałaś Berrego (samotny ojciec) z 2 dzieci?

Kazik-Zrazik > 21-09-2009, 23:34

heh...rodzinka była z san ramon i nie był to samotny ojciec, więc tym razem to nie ci sami co u ciebie puella, ale uważaj może pojawią sie teraz u ciebie ogólnie z tego co czytałam to spoko byli poza tym że się nie odezwali i zniknęli

satelitarna: tak jestem w CC (od maja), matching miałam z san ramon, 45min od san francisco. mi tam w sumie na konkretnym stanie tak nie zależy, na początku chciałam CA, NY, jak pewnie większość au pair ale teraz to już mi to tak powiem wisi, bardziej zależy mi na tym żeby rodzinka była w miarę spoko, albo żeby w ogóle była

też już się zaczynam z lekka dołować, zaczęłam sie nawet zastanawiać nad wyjazdem póki co do anglii, no ale jak miałam akurat się za to zabrać to dostałam matching i porzuciłam ten pomysł, teraz rozważam go na nowo, nie tracąc jednak nadziei na coś z CC

życzę powodzenia więc w znalezieniu rodzinki oby jak najszybciej

satelitarna > 22-09-2009, 12:00

Kazik, pisz maile do Bostonu o kolejne matchingi u mnie to pomogło. No wszystkie długo strasznie czekamy, i co raz mniej tu nas, te co pojechały żadko już wchodzą. Ja też czekam i będę cierpliwa choćbym miała nie wiem kiedy wyjechać. Raczej trzymam się au pair!

Kazik-Zrazik > 22-09-2009, 12:31

no chyba bym musiała pomyśleć nad napisaniem do bostonu, bo telefony czy tam maile do warszawy to kompletnie nic nie dają! no to czekanie nie jest aż takie złe, bardziej dobijają mnie ciągłe pytania znajomych albo rodziny kiedy lece do tych stanów:/ nad tą anglią myślałam tez żeby jako au pair pojechać ale na krótko do czasu aż znajdę rodzinke w usa! bo od 2 miesięcy się że tak powiem delikatnie obijam, planowałam wylot na sierpnień więc za nic się nie zabierałam, no a teraz utknęłam czekając tylko na matchingi! strasznie bym chciała juz tam polecieć!!

satelitarna > 22-09-2009, 13:29

najgorsze ,ze z dnia na dzien mozesz dostac matching, telefon i co i musisz wracac z Anglii. Gdybys od poczatku wiedziala ,ze tak bedzie to bys sobie siedziala w Anglii pieniazki gromadzila i fajnie by bylo!! kurde ja sie nie obijam ale szukam powodu dla ktorego opuszcze moja robote tu w Poslce bo jej nienawidze ( bardziej ludiz zktorymi pracuje doprowadzaja mnie do szalu) no ale czekam i wiaze nadzieje z oper, bo tylko to pozwoli mi sie stad urwac is pelnic marzenia!!

Kazik-Zrazik > 22-09-2009, 13:46

no własnie i o to mi chodzi, bo w czerwcu skończylam licencjat i stwierdziłam że nie szukam żadnej pracy ani nie idę ma mgr bo jestem zdecydowana na te stany i chcę mieć czas zeby wszystko pozałatwiac i pożegnac się ze znajomymi jeszcze...no i teraz klops! bo już nie wiem co mam robić, licze na to że będe miała jednak ten matching i uda mi sie wyjechać , byłabym w stanie poczkać jeszcze do grudnia np, ale z drugiej strony nie mam pewności że na pewno on będzie i to mnie dobijaaaa że ja tu nic nie poradze, bo sama nie moge sobie szukać rodziny://

nie chcę iśc raczej tu nigdzie do pracy bo mnie ciągnie po prostu gdzieś, dlatego pomyślałam nad tą anglią!

dlaczego spełnianie marzeń musi być takie trudne??

puella > 22-09-2009, 14:10

Kasia!! powiem tak - trudno jest teraz z rodzinami, sama wiesz! Nadchodzi sezon ogórkowy... Może weź się za tą Anglię np. na pół roku, a do USA pojechałabyś kwiecień-maj. Jestem pewna, że do tego czasu trafisz na jaks super rodzinkę

Do mnie ma dziś dzwonić host tata Z jednej strony to wygląda ładnie, ale... Mam wyliczone co do godziny te 45h... Poniedziałek: 14-18; Wtorek 8-10, 16:30-22:30, Środa 8-18, Czwartek 10-18, Piątek 8-18 i Sobota 17:30-22:30...Pojawiła się tu pewna nieścisłość...Koleś w opisie dnia napisał, że au pair powinna być on duty już od 7... Nie rozumiem, więc o co chodzi 7/8??

Ktoś mi może teraz zarzucić, ze czepiam sie godzin... Tak! Czepiam się! jak widzicie już soboty miałabym wyjęte z życiorysu...

No nic... pogadam dziś i się wszystkiego dowiem

satelitarna > 22-09-2009, 14:50

No no ale masz rodzinę, ja 14 lipca się obroniłam, tzn też licencjat, do 15 września moja uczelnia przyjmowała wnioski na mgr a ja nie poszłam i nie pójdę. O nie! nie wyobrażam sobie dalszego studiowania TERAZ ( bo ogólnie mam ambicję ale chcę znać język i zobaczyć Stany ) jak wrócę do pójdę na mgr. Trzymam jedną srokę za ogon i nie puszczę, będę czekała cierpliwie, czekam od 1 czerwca, troche to popaprane, chciałabym przed świętami jeszcze polecieć ale nie wiem czy to możliwe

btw miałam już kilka ofert ale głupio chyba zrobiłam, wydaje mi się, że źle im poodpisywałam bo np 3 rodziny z Proworku w ogóle mi nie odpisały, w CC wchodzą i wychodzą na profil, miałam jedną idealną ofertę z New Jersey ale babka wybrała kogos innego a naprawde super było, niemalże 90% mi odpowiadało a to sukces.

Zyje nadzieją, że znajde podobnie idealną rodzinkę, bo nie ukrywam, że już chciałabym wylecieć, codziennie rano loguje się na maila i sprawdzam od 27.08 do 13.09 miałam z 8 matchingów z Prowork) teraz jest cisza, zaczynam bać się zesonu ogórkowego
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia