-
-
Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
Metallinka > 29-05-2010, 22:51
[quote name="bziobzina"]Cześć dziewczynyplanuję wyjazd na przełomie sierpnia i września do Wielkiej Brytanii lub Irlandii, mam nadzieje, że wiele z nas tutaj będzie mogło się już na miejscu wspierać. A kilka słów o mnie... o byciu operką marzyłam już dobrych parę lat temu, teraz nadszedł niespodziewanie szybko czas "po maturach" no i czas ruszać w drogę Pozdrawiam wszystkie spragnione przygód i niezapomnianych wrażeń! [/quote]
Ja zapraszam do IrlandiiIm nas więcej, tym lepiej -
karola3002 > 29-05-2010, 23:42
a takie butydziekuje honeczka
no to super ze juz wszystko ok masz
ja dalej czekam na rodzinke;P dzis mi zniknela moja 6;P
trzymcie kciuki zeby ta nast byla tą ostatniabardzo bym chciala -
melodi > 31-05-2010, 18:43
Tak tak popieram Metallinka zapraszam do Irlandiijestem tutaj 3 dzień i na prawdę jest coraz lepiej i lepiej... dzisiaj pracowałam swój pierwszy raz i miałam pracować od 8 do 17 a okazało się, że do małej przyszła jej przyjaciółka one bawiły się cały czas praktycznie razem, ja zrobiłam razem z taką dziewczyną która będzie tutaj jeszcze kilka dni i mi pokazuje na razie wszystko, zrobiłyśmy pranie co wymagało włożenia rzeczy do pralki i włączenia jej czyli jakieś 2 min i jakieś 10 na rozwieszenie tego. Potem dałyśmy tym małym coś jeść i od 14 mamy wolne bo dziewczynki pojechały z mamą jednej z nich gdzieś ... spokój i cisza aż się wynudziłam dzisiaj haha -
cardigan > 01-06-2010, 17:16
Hej. To ja sie tez przywitam. Marzy mi sie wyjazd do USA jako operka juz od dluzszego czasu ale dopiero teraz zaczelam myslec o tym powaznie. nie zdecydowalam sie jeszcze na zadne biuro jedyne co wiem to to ze chce wyladowac w moich kochanym Nowym Jorkulicze na wasza pomoc w razie pytan :wink: -
zlosnica > 01-06-2010, 17:26
Witaj Cardigan, w jakim terminie chcesz wylecieć? Na pewno znajdziesz tu odpowiedzi na wszystkie nurtujące Cię pytania -
cardigan > 01-06-2010, 17:42
Daje sobie czas do konca roku 2010 -
karola3002 > 01-06-2010, 20:48
witamy u nas Cardigana kiedy planujesz wyleciec? fakt, tutaj znajdziesz wszystko czego potrzebujesz do wyjazdu hihi -
bziobzina > 02-06-2010, 11:36
[quote name="melodi"]Tak tak popieram Metallinka zapraszam do Irlandiijestem tutaj 3 dzień i na prawdę jest coraz lepiej i lepiej... dzisiaj pracowałam swój pierwszy raz i miałam pracować od 8 do 17 a okazało się, że do małej przyszła jej przyjaciółka one bawiły się cały czas praktycznie razem, ja zrobiłam razem z taką dziewczyną która będzie tutaj jeszcze kilka dni i mi pokazuje na razie wszystko, zrobiłyśmy pranie co wymagało włożenia rzeczy do pralki i włączenia jej czyli jakieś 2 min i jakieś 10 na rozwieszenie tego. Potem dałyśmy tym małym coś jeść i od 14 mamy wolne bo dziewczynki pojechały z mamą jednej z nich gdzieś ... spokój i cisza aż się wynudziłam dzisiaj haha [/quote]
No ja właśnie na samym początku byłam zdecydowana na Irlandię z powodu wrażeń estetycznych, tak strasnzie mi się ten kraj podoba, tylko, że po wielu rozmowach z ludźmi elokwentnymi w temacie Au Pair jestem już bardziej nastawiona na Anglię, więcej możliwości rozwoju, a jest to dla mnie też bardzo ważne. Suma sumarum będę dostawała oferty i z Anglii i z Irlandii, co wybiorę, wszystko się okaże
Dziewczyny a jak wygląda u Was sprawa z odwiedzinami innych operek? Czy rodziny zwykle nie mają z tym problemu? -
dosiunia > 02-06-2010, 12:06
Moja rodzinka traktuje mnie jak corke, albo ich siostre ;p moge smialo powiedziec, nie mam problamu z odwiedzinami. Zaoferowali, ze nawet moga np pojechac na lotnisko do Cork (120km) po moich znajomych jak by chcieli z Polski na weekend przyjechac czy moja przyjaciolka z Cardiff. Mam takze kolezanke po Cork i moze wpasc na weekend, zostac na noc i wogole. Nawet ja moge leciec do Cardiff jak mi sie spodoba ;p -
bziobzina > 05-06-2010, 17:55
[quote name="dosiunia"]Moja rodzinka traktuje mnie jak corke, albo ich siostre ;p moge smialo powiedziec, nie mam problamu z odwiedzinami. Zaoferowali, ze nawet moga np pojechac na lotnisko do Cork (120km) po moich znajomych jak by chcieli z Polski na weekend przyjechac czy moja przyjaciolka z Cardiff. Mam takze kolezanke po Cork i moze wpasc na weekend, zostac na noc i wogole. Nawet ja moge leciec do Cardiff jak mi sie spodoba ;p[/quote]
to rzeczywiście extra hościmam nadzieję, że sama nie będę miała na co narzekać. Pozdrawiam