-
-
Re: Prezenty dla Host-rodziny
Marysiaa > 10-07-2012, 1:50
Macie może jakiś pomysł na prezenty dla Rodziny z Włoch? Chłopcy- 4 i 9 lat lubią sport. Myślałam o wódce, kalendarzu/ książce o Polsce, ptasim mleczku dla rodziców i nie wiem co oprócz słodyczy dla dzieciaków. -
nataaliee92 > 15-07-2012, 18:42
Co mozna kupic rodzinie pochadzacej z polski, ale mieszkajacej w niemczech.
dzieciom kupie slodycze, ale nie wiem co z hostami.
moze macie jakies pomysly ???? -
Piotr > 15-07-2012, 21:28
[quote name="nataaliee92"]Co mozna kupic rodzinie pochadzacej z polski, ale mieszkajacej w niemczech.
moze macie jakies pomysly ????[/quote]
Dla hostow moze dobre wino,to taki bardziej uniwersalny prezent,ktory nie moze byc nietrafiony.Do kolacji jak znalazl. -
Piotr > 15-07-2012, 21:31
[quote name="Marysiaa"]Macie może jakiś pomysł na prezenty dla Rodziny z Włoch? Chłopcy- 4 i 9 lat lubią sport. Myślałam o wódce, kalendarzu/ książce o Polsce, ptasim mleczku dla rodziców i nie wiem co oprócz słodyczy dla dzieciaków.[/quote]
Jesli dzieci lubia sport,to koszulka reprezentacji polski z ich imieniem dziecka,bedzie jak znalazl,plus slodycze. -
sikorkaxx > 16-07-2012, 18:09
Hey i znowu ja sie moze dorzuce
Moja rada - nie przesadzajcie z prezentami. Z slodyczami tez nie bo tu rodzice zazwyczaj ograniczaja dzieciakom dostep do slodyczy, a one i tak wola lody na deser pochlaniac najczesciej.
Mily gest wiem ale...nie zalamujcie sie jak nic nie dostaniecie od hostow. W pierwszej rodzinie tyle nakupowalam rzeczy a nic nie dostalam, mimo ze super rodzina byli, troche mi przykro bylo ale widze ze troche ich to nauczylo bo nastepnej au pairce juz cos dali, w drugiej rowniez nic nie dostalam.
Kupcie cos drobnego! Cos. co nie wypcha waszej Jedynie gest sie liczy!! MOWI TO DOSWIADCZONA AU PAIR
Pamietajcie, wasze zarobki to nic w porownaniu do ich, a na cokolwiek to sobie host rodziny musza zasluzyc, a wy po czasie zobaczycie jacy oni naprawde sa. -
nataaliee92 > 16-07-2012, 20:34
[quote name="Piotr"]
[quote name="nataaliee92"]Co mozna kupic rodzinie pochadzacej z polski, ale mieszkajacej w niemczech.
moze macie jakies pomysly ????[/quote]
Dla hostow moze dobre wino,to taki bardziej uniwersalny prezent,ktory nie moze byc nietrafiony.Do kolacji jak znalazl.[/quote]
tez myslalam o winie, ale nie jestem co do tego pewna. wiadomo- moga byc abstynentami albo miec jakas nieciekawa przeszlosc zwiazana z alko.
macie jakies inne propozycje? -
blonde > 16-07-2012, 20:38
[quote name="nataaliee92"]
tez myslalam o winie, ale nie jestem co do tego pewna. wiadomo- moga byc abstynentami albo miec jakas nieciekawa przeszlosc zwiazana z alko.
macie jakies inne propozycje?[/quote]
Ja co prawda nie mam jeszcze rodziny, której miałabym kupować prezenty, ale mam nadzieję, że sie to niedługo zmieniZaglądam tu do tego tematu i obmyślam sobie trochę, co bym takiej potencjalnej host rodzinie mogła dać. I własnie tak się zastanawiam co z tymi wszystkimi żubrówkami/winami itp. Bo hości mogą nie pić alkoholu - z powodów różnych. Niekoniecznie musieli byc w przeszłości uzależnieni, ale moze powody religijne albo cos takiego... Bałabym się chyba popełnić taki nietakt więc wolałabym nie kupowac alkoholu. Ale co można innego kupić fajnego, żeby nie rzucili tego w kąt? -
kasiulek91 > 17-07-2012, 11:17
słodycze! ptasie mleczko, krowki, torcik wedlowski, czekolady wedla - moja rodzinka czekolady uwielbia -
Tenzi > 18-07-2012, 19:02
tu na blogu pod moimi bazgrołami znajdują się prezenty dla hostów: http://tenziwusa.blogspot.com/2012/07/pr...winki.html . Do nich dokupiłam jakieś słodycze michałki, żelki, czekolady wedla etc. -
nataaliee92 > 29-07-2012, 11:24
dla dzieci (trojki) kupilam po 450gramowym opakowaniu smietankowego ptasiego melczka z wedla a dla hostow trzy ladnie zapakowane sloiki miodu, ktory jest robiony w mojej okolicy ;d
moze jeszcze dokupie po czekoladzie..
mysle ze na pierwszy raz nie ma co przesadzac, bo nie znamy hosttow ani dzieci i nie wiemy co lubia a czego nie ;]]