-
-
Re: Summer au pair
alexandra085 > 25-05-2011, 18:47
zlosnico,
zalezy jeszcze od ilosci godzin...bo jelsi jest ich malo mozna dorobic a wtedy wyjdzie to samo jakbys pracowala dla tej samej rodziny wiecej godzin...fakt ze mozna nic nie znalezc, ale moze akurat rodzina pomoze w szukaniu dodatkowej pracy? -
nameless > 25-05-2011, 20:21
ok 35 h mi napisali,
a z ta praca to jest tak ze jak dzieci pojda do szkoly w sierpniu albo we wrzesniu to moge isc do pracy , -
zlosnica > 25-05-2011, 20:44
[quote name="alexandra085"]zlosnico,
zalezy jeszcze od ilosci godzin...bo jelsi jest ich malo mozna dorobic a wtedy wyjdzie to samo jakbys pracowala dla tej samej rodziny wiecej godzin...fakt ze mozna nic nie znalezc, ale moze akurat rodzina pomoze w szukaniu dodatkowej pracy?[/quote]
Niby tak, ale wyobrażasz sobie, żeby jakikolwiek Brytyjczyk pracował za... 2f na godzinę? Licząc tą minimalną ilość godzin, czyli 25/tydz. Oni naprawdę nie zbiednieją jak dołożą parę funtów w tygodniu, a dorabiać można sobie swoją drogą, to bardzo dobry pomysł, jeśli ktoś chce coś odłożyć -
rosario > 25-05-2011, 22:35
35 godzin za 50F ?! nie gódź się na to!!
65Ł za 25 godzin w UK (poza Londynem w dodatku) to absolutne minimum!!
50 to czysty wyzysk! -
agata56 > 26-05-2011, 16:48
Hej!
Ktoś jedzie na na SAP do Belgii? Od końca czerwca do połowy października będę w Brukseli. A może ktoś zna tam jakieś au pairki.
Z góry dzięki za info -
dosiunia > 27-05-2011, 23:09
dziewczynki musicie mi pomóc!
Jak wiecie lecę 24/06 do Irlandii, a 1/07 moja najlepsza przyjaciółka z Polski, ktora mieszka na Cambridge ma ślub i chciałabym jechać bardzo, co chyba logiczne i nie wiem co zrobić, lecieć czy nie lecieć... bo to dopiero tydzień po moim przylocie do irlandii.. rozumiecie... -
alexandra085 > 28-05-2011, 10:48
Dosia,
a to w piatek ma slub?;/ kurcze...jeszcze na weekend bys mogla leciec, ale tak od razu wolne miec...nie wiadomo czy rodzinka sie zgodzi, moze zapytasz... -
alexandra085 > 28-05-2011, 10:58
a ja chyba bookuje zaraz bilet...jest taniej niz bylo np tyzien temu wiec chyba warto ...ale jakos sie boje...no bo jesli zrezygnuja czy cos -
dosiunia > 28-05-2011, 16:06
Alex nie zrezygnują! Im też nie na rękę szukanie nagle kogoś nowego!
No ślub 1/07 to piątek wychodzi ;/faktycznie... -
strawberries > 28-05-2011, 18:53
hmm Dosiunia to musisz sobie pomyśleć czy Ci się opłaca takie latanie , w sensie finansowym, i właśnie nie wiadomo jak się na to zapatruje rodzinka, porozmawiaj z nimi, moja przyjaciółka w przyszłym roku w wakacje bierze ślub, a ja wiem, że będę gdzieś chciała jechać na aupair i już teraz się zastanawiam jak to zorganizować, chociaż jeszcze tyle czasu