• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Mam matching ;D

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Mam matching ;D

• Mam matching ;D
  • Re: Mam matching ;D

ell > 18-09-2009, 8:56

wiesz co, ja zanim wyjechałam do USA, jeździłam sporo, ale malutkim autkiem (Fiat Panda). Host rodzina dała mi do jeżdżenia wielką kobyłę i nie ukrywam, że kiedy pierwszy raz zobaczyłam to auto to trochę zwątpiłam. Aż do pierwszej jazdy - wtedy przekonałam się, że ten samochód jest super-wygodny, a jazda automatem jest dziecinnie prosta. W dodatku zarówno drogi jaki i parkingowe miejsca są szersze niż u Nas, i bardzo szybko "wyczułam" to auto (okazuje się, że łatwiej przesiąść się z małego na duży niż na odwrót - przekonałam się po powrocie :wink: )

Jeśli czujesz się w miarę pewnie w aucie i wiesz, że nie spanikujesz na obcej drodze, to chyba lepiej nie pisz hostom w mailach: "mam prawo jazdy, ale boję się parkować", bo to na 100% ich odstraszy i wylądujesz u rodziny bez auta. Nie chcę wyjść na hipokrytkę, ale zastanów się zanim odpowiadasz im na maile co oni chcieliby przeczytać. Nie kłam (bo to i tak wyjdzie na miejscu), ale o takich podejrzanych sprawach jak Twój strach przed parkowaniem, lepiej milcz :wink: . a co im właściwie napisałaś?

nina15 > 18-09-2009, 10:17

no ja akurat jak jezdze to niestety duzym samochodem, ale czuje sie w miare pewnie. a napisalam im jak prosili o moich zainteresowaniach czemu zdecydowalam sie na ten wyjazd czyli no oczywiscie jezyk, kultura itp. no i jak prosili o moi doswiadczeniu w prowadzeniu samochodem czyli ze nie mialam zadnego wypadku, ze jezdze ostroznie no i tak czesto jak przyjezdzam do domu ale ze czuje sie pewnie za kierownica....no i cholera napisalam ze mam niewielkie problemy z parkowaniem...grrrr wlasnie sprawdzilam a mialam wykasowac to zdanie bo stwierdzilam ze do wyjazdu to sie tego naucze i poszlo w starej wersji..no nic moj blad. ale wydaje mi sie ze powinni napisac ze sorry ale nie sa mna zainteresowani... zastanawiam sie jeszcze czy to nie jest czasem mail z agencji bo sprawdzalam w internecie i ta kobieta byla kiedys koordynatorka au pair.....ale dzieli ell teraz wiem zeby sie nie przyznawac do moich niedociagniec :?

satelitarna > 18-09-2009, 17:38

hej, ja mialam z Proworku juz 8 matchingow i cos moge na ten temat powiedziec. Rodzinom jak cos nie odpowiadal poprostu Cie oleja i nie napisza Ci ,ze nie sa zainteresowani. Poprostu echo, mi jedna rodzina napisala milego maila ,ze nie sa zainteresowani, ze zdecydowali sie na kogos innego. Pierwszy mail do rodzinki powinien byc w superlatywach, doglebszy i staranny. Oni wysylaja szablonowo maila do np 3 dziewczyn i odpowiadaja na ten ktory im sie wyda najbardziej ciekawy. Mi np 3 rodzinki na maila nie odpowiedzialy, wiec nie zawracalam sobie nimi glowy. Generlanie jak masz info ,ze Inportant Notece from AuPairCare to zwykle rodziny zaraz pisza maila do Ciebie. Natomiast w CC nic nie pisza.

nina15 > 18-09-2009, 17:56

no ja niestety nie mam aupair roomu bo jestem w interexchange ;/ wiec niestety nie widze rodzinek czy sa na moim profilu czy zrezygnowały. w sumie jest to pierwsza rodzinka która sie do mnie odezwała, bo chce wyjechac w styczniu wiec podobno jeszcze rodzinki na ten okres nie szukaja. ale to denerwujace zastanawiac sie czy odpisza czy juz nie. w aupair care przynajmniej widac czy siedza jeszcze na profilu.

moon_river > 18-09-2009, 18:21

au pair room dobra sprawa.... nic sie nie da zalatwic zebys miala??? ja jade z proworku, mialam 4matchingi. 4rodzine wybralam i lece do nich. pierwsza mi odpisala dlaczego mnie nie chce, tamte dwie po wymianie kilku maili nagle cisza bez podania powodu....;]

nina15 > 18-09-2009, 18:59

super by bylo gdyby rodzinki pisaly czemu nas odrzucaja.a co do zmiany agencji to pisalam do babki z proworku zeby zlozyla moje papiery tez do aupair care, a ona na to ze skoro che jechac w styczniu to na razie to nie ma sensu bo na razie rodziny szukaja operek na listopad itp. wiec zbyla mnie jednym slowem, a ja jednka bym sie czula pewniej i lepiej gdybym byla w aupair care bo jedna nie uslyszalam nic dobrego o interexchange. zreszta nie mozna wykluczyc ze jakas rodzinka bedzie szukac operki juz na styczen a poza tym zanim wyslalaby te papiery to troche czasu minie...no nic...niedlugo znowu pewnie bede do niej sie zglaszac

puella > 21-09-2009, 0:16

hello again

hmm... rodzinka z CA Wiecie co jest tutaj najgorsze: ktoś się pojawia na profilu, znika, dzwoni albo i nie... Najgorsza jest ta niepewność... U mnie np. jest tylko opcja pojawia się i znika Jest to trochę wkurzające...

Ogólnie nie za ciekawie się zrobiło w ostatnim czasie z ofertami... Podobno baaaaardzo dużo rodzin wycofało sie z programu... :?

Mam nadzieję, że u Was lepiej z ofertami niż u mnie! 3majcie się i... jak się ponoć bardzo czegos chce to tak będzie! Życzę cierpliwości (mi już jej trochę brakuje ) i owocnych matchingów :mrgreen:

satelitarna > 21-09-2009, 12:52

puella lecisz do CA ? a dokładnie gdzie ? No właśnie czekanie jest najgorsze, ja chciałam wylecieć w sierpniu/wrześniu ale się nie uda bo dziś 21.09! Dlatego chcę październik albo listopad. Mam jedną rodzinkę koło NYC która chcę au pair na styczeń, ale ja ich nie chcę ( po wymianie kilku maili od 9 września cisza i nagle po prawie 2 tygodniach piszą - chyba im nie wypaliło z kimś lepszym ode mnie i postanowili zagadać, dając mi CHYBA SCIEME, ze moj mail trafil do ich folder SPAM i dlatego tak dlugo nie odpisywali).Dlatego mam mieszane uczucia i czuję się oszukana trochę bo mogli wtedy napisać, że nie są zainteresowani a nie kompletne icho.. Swoja droga Mialam w aupaircare od 27 sierpnia do 13 wrzesnia 8 matchingów i od 13 września przez cały tydzień kompletna cisza, nie wiem co sie dzieje!!!! A do tej pory miałam średnio co 2-4 dni matchingi! Troche jestem załamana.

nina15 > 21-09-2009, 15:57

o kurde satelitarna chetnie bym wziela od Ciebie ta rodzinke na styczen ;p

puella > 21-09-2009, 17:20

hej hej!!

Hmm... ja tez miała date wylotu na początku na... dzisiaj...Tak jak ty Satelitarna

Czy jadę do CA... pewnie nie... Jak juz wspominałam u mnie ludzie się pojawiają i znikają Ta rodzinke jeszcze mam na profilu, ale... pewnie lada chwila wyparują...

aha rodzinka jest z Encinitas, CA
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia