-
-
Re: wybory rodzinek...
MONIKA > 09-07-2008, 2:56
Zaswiadczenie lekarskie i o niekaralnosci to podstawa, w bardzo wielu zawodach jest ono wymaganie i naprawde nie sadze, zeby to bylo czyjes widzimisie. Zostawiac dzieci, dom, auto z kims, o kim nie ma sie pewnosci, ze nie jest zadnym kryminalista w dzisiajszych czasach to wielkie ryzyko, nie sadzisz? Czy to az taki problem isc do lekarza i sadu wziac oba i je przedstawic komus na zyczenie? -
Frigga Heldottir > 09-07-2008, 4:18
Nie uważam, że to s? widzimisie, rozumiem ich postawę. W końcu bior? do siebie zupełnie obc? osobę ale ja jadę do nich również jako do zupełnie obcych ludzi.
Nie jest to wielki problem, jednak wydanie za?wiadczenie o niekaralno?ci to pewien koszt plus jego tłumaczenie. Na chwilę obecn? wolałabym jednak unikn?ć sięgania do kieszeni.
To prawda, że ostrożno?ci nigdy za wiele, jednak ciut zaufania nie zaszkodzi - w obie strony. -
Yoanna > 09-07-2008, 9:38
dokladnie. ja tez bym nie miala ochoty biegac po te papierki. i jeszcze nigdy zadna rodzina mnie o to nie poprosila. ja ich tez nie :lol:
spokojnie znajdziesz inna -
idril > 09-07-2008, 14:12
[quote name="Frigga Heldottir"]To prawda, że ostrożno?ci nigdy za wiele, jednak ciut zaufania nie zaszkodzi - w obie strony.[/quote]
no wlasnie... -
Gość > 18-07-2008, 21:35
[quote name="MONIKA"]Zaswiadczenie lekarskie i o niekaralnosci to podstawa, w bardzo wielu zawodach jest ono wymaganie i naprawde nie sadze, zeby to bylo czyjes widzimisie. Zostawiac dzieci, dom, auto z kims, o kim nie ma sie pewnosci, ze nie jest zadnym kryminalista w dzisiajszych czasach to wielkie ryzyko, nie sadzisz? Czy to az taki problem isc do lekarza i sadu wziac oba i je przedstawic komus na zyczenie?[/quote]
zgadzam sie 100% z Monika
pracowalam w tym roku jako niania juz taka profesjonalna, w firmie i zaswiadczenie o niekaralnosci to podstawa, wazniejsze nawet niz CV w tej branzy
do pracy z dziecmi powinno byc obowiazkowo wszedzie, niewazne czy ktos pracuje full-time czy jako au pair!
PS: W Szwecji zaswiadczenie takie policja wydaje za darmo! -
Frigga Heldottir > 20-09-2008, 13:52
Hej , to znów ja.
Znalazłam już rodzinę, jadę jutro 8O
Brunszwik, dwoje dzieci 4 i 6 lat. Pani domu pracuje w szkole, a pan domu bywa tylko w weekendy w domu. Pierwsze dwa tygodnie będ? okresem zapoznawczym, żebym wiedziała co i jak, poznała ich. Po tych dwóch tygodniach, je?li zdecyduję się zostać to oni podpisz? ze mn? umowe i pójdziemy załatwiać formalno?ci.Dadz? mi też co? w rodzaju ankiety, żebym zaznaczyła jakie czynno?ci w domu lubię robić, a jakie nie :lol:
Aaa i jadę razem z ich poprzedni? operk?, była jako? rok temu u nich i teraz jedzie na około tydzień w odwiedziny. Wcze?niej wymieniały?my maile i trochę mi o nich poopowiadała :wink:
Zapowiada się dobrze... zobaczymy co dalej. Na razie utknęłam przy pakowaniu... nie chcę żeby było tego za dużo ale wszystko mi się takie potrzebne wydaje :? -
idril > 20-09-2008, 22:10
ani umow ani pakowania nie lubie
ale powodzenia
oby wszystko dobrze poszlo