-
-
Re: Sprawy samolotowe
Anjaa > 01-01-2013, 15:39
A przyszlo Ci potwierdzenie o obu odprawach na e-mail? Jesli nie, bd musiala jeszcze raz zrobic -
PolishGirl > 01-01-2013, 17:54
nie przyszło nic nawet za pierwszym razem. poprostu dostałam maila z linkiem do odprawy kliknęłam, przekierowało mnie na ryanair i tam były zaznaczone oba loty do odprawy, wypełniłam kliknęłam odpraw on-line i wydrukowałam obie karty pokładowe: na lot do PL i z PL. póżniej na maila nic mi nie przysyłali. tylko info o zmianie lotniska. -
Anjaa > 01-01-2013, 18:00
Kurczę, z taka sytuacja to ja sie nie spotkałam.. hmm, a jakbys zadzwoniła czy coś na lotnisko? A jak sie logujesz, do odprawy on line, to jest "ona zrobiona"? czy jeszcze do wypełnienia? -
PolishGirl > 01-01-2013, 18:19
jak klikam w link który dostałam mailem 17.12 to pokazuje mi się to samo co przed odparwą, że mam dwa loty 21.12 i 02.01 i kolejne etapy odprawy on-line. ale nie chcę już robić tego 2 raz bo w koncu sama popierdzielę i będzie kicha. trudno najwyżej zabulę 50 funtów na lotnisku i sami mnie odprawią. ale wtedy się zdenerwuję, bo później w UK na pociąg bilet kosztuje mnie 35Ł i taxi do domu z 15Ł (bo nikt po mnie nie wyjedzie pewnie) i będę spłukana.
o paskudnym wirusie jakiejś popularnej w tym roku grypy, który im tam zawiozę już nie wspomnę. Wspaniały mam Nowy Rok! -
PolishGirl > 01-01-2013, 18:28
[quote name="Anjaa"]Kurczę, z taka sytuacja to ja sie nie spotkałam.. hmm, a jakbys zadzwoniła czy coś na lotnisko? A jak sie logujesz, do odprawy on line, to jest "ona zrobiona"? czy jeszcze do wypełnienia?[/quote]
co do odprawy to jest chyba zrobiona bo pokazuje mi się obok przycisku "check-in" przycisk "reprint"-czyli rozumiem, że ponowne wydrukowanie tej karty- klikajac w to pokazuje mi się moja karta pokładowa- czyli jest ona w pamięci systemu.
zobaczymy jutro co będzie. dzięki Ania! -
Anjaa > 01-01-2013, 19:39
[quote name="PolishGirl"]
[quote name="Anjaa"]Kurczę, z taka sytuacja to ja sie nie spotkałam.. hmm, a jakbys zadzwoniła czy coś na lotnisko? A jak sie logujesz, do odprawy on line, to jest "ona zrobiona"? czy jeszcze do wypełnienia?[/quote]
co do odprawy to jest chyba zrobiona bo pokazuje mi się obok przycisku "check-in" przycisk "reprint"-czyli rozumiem, że ponowne wydrukowanie tej karty- klikajac w to pokazuje mi się moja karta pokładowa- czyli jest ona w pamięci systemu.
zobaczymy jutro co będzie. dzięki Ania![/quote]
Czyli powinna być udana!Najwyżej, z tym powrotnym, to jeszcze sprawdź na komputerze, przed odlotem
Powodzenia -
PolishGirl > 04-01-2013, 0:42
doleciałam! pytałam na lotnisku bo trochę się bałam, ale babka powiedziała, że nie ma znaczenia bo i tak lotnisko zmienione zostało i podchodzę do odprawy ponownie tj wszyscy. potem okazało się, że jak jestem tylko z bagażem podręcznym to nie muszę stac do odprawy bagażowo-biletowej i poszłam dalej z tym co miałam wydrukowane 17 dni wczesniej. -
Anjaa > 04-01-2013, 1:04
Ah to dobrze, że sie udało i wszystko poszło po myśli -
kinjeloo > 04-01-2013, 21:51
ja mam przestrogę dla latających Wizzairem..
zrobili się bardzo restrykcyjni co do podręcznego. Flight attendant ogląda po kolei każdą torbę i i stawia "check" na karcie pokładowej, a jak mu coś nie pasuje każe przymierzyć bagaż do koszyka.
No i każdy wnosi JEDNĄ torbę, bez dyskusji... -
PolishGirl > 04-01-2013, 22:35
jak ja leciałam Ryanairem to też sprawdzali. to nie zależy od lini. każdy kto miał wiekszą walizkę musiał przymierzać tuż przed wejściem na pokład samolotu! o dziwo mi nie kazał, a miałam sporą: wymiary były ok ale waga- jeszcze mam zakwasy