• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Prezenty dla Host-rodziny

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Byłam Au Pair

• Prezenty dla Host-rodziny

• Prezenty dla Host-rodziny
  • Re: Prezenty dla Host-rodziny

margerich > 01-07-2012, 16:34

[quote name="ewela522"]Ojej...dla hostki może jakąś pamiątkę charakterystyczną z Twojego regionu, dla chłopców w sumie ciężko, jeszcze taki wiek, ten który lubi grać na pianinie może spytaj się o jego ulubiony rodzaj muzyki albo ulubiony zespół i płytę danego zespołu kup (jedyne co mi przychodzi do glowy, bo chlopców chyba ciężko zadowolić, nie wiem czy dobrym pomysłem byłby zakup zabawkowego pistoletu na kapiszony;D, szczerze nie mam pojęcia) Znając zycie mają tam wiele zabawek, więc samochodziki itp lepiej sobie darować, pewnie pójdzie w kąt, chyba, że taki samochodzik sterowany ręcznie, czasem można nawet tanio takie kupić, ale ze względu, że lubi sport, może zośke( jesli lubi piłkę nozna, bo piłek to pewnie ma od ... ). Kiedyś taki miałam i nawet mi samej sterowanie autka podobało się Mam nadzieje, że może jakiś pomysł się przyda A gdzie się wybierasz i na ile? a dla hosta nie mam pojęcia ;D ruską wódkę;d[/quote]

Do Londka ! gra na pianinie i nie wiem, oni są mega zakręceni na punkcie muzyki klasycznej wiec moze kupie płytę z gra Blechacza tylko czy takie małe dziecko zadowoli płyta heh dla hosta chyba wezmę tradycyjnie wodke tylko co dla hostki ehh a ten mały chłopiec... Kurde trudna sprawa z tymi prezentami zastanawiam się też czy nie kupić bierek żeby im pokazać i z nimi pograć !

ewela522 > 01-07-2012, 19:18

Wiesz co też się zastanawiałam nad bierkami, bo to jest fajne Jak byłam młodsza też lubiłam w to grać;d albo tą gra pamięć, bo rozwija umysł i pamięć No właśnie ta klasyczna..;D a w jakim regionie Polski mieszkasz? Bo jeżeli hostka lubi podróżować to tak jak mówilam, coś charakterystycznego od Ciebie;d a ja tak jeszcze się spytam, bo nie mam bladego pojęcia co dać hostom, raczej wyglądają na wymagających a nie chce im kupować nie wiadomo czego i zastanawialam się po prostu nad czymś skromnym, albo po prostu jakieś domowe polskie przetwory itp, czy takie coś może być? Poza tym host jest tylko na weekendy w domu.

maraszrum > 01-07-2012, 21:04

Bierki sa zajebiste ! tylko tez zalezy dla jakiego dzieciaka ale uwielbiam do dzisiaj to;p

ja ogolem kupilam do dwumiesiecznego dziecka taka gryzotko-grzechotke, ktora pomaga i nie bola tak bardzo dziasla jak wychodza zabki, dla malego 2latka kupilam pluszaka ktory gra kolysanke ( ogolem wydawalo mi sie ze troche za duzy na to) ale polubil to, chociaz i tak juz ma swoja ulubiona Lame dla obecjej opiekunki kupilam ptasie mleczko, a dla hostow pol litra zubrowki w tym kombinezonie, kilo krowek, ptasie i mieszanke wedlowska najbardziej byli zadowoleni z wodki

margerich > 01-07-2012, 21:12

[quote name="ewela522"]Wiesz co też się zastanawiałam nad bierkami, bo to jest fajne Jak byłam młodsza też lubiłam w to grać;d albo tą gra pamięć, bo rozwija umysł i pamięć No właśnie ta klasyczna..;D a w jakim regionie Polski mieszkasz? Bo jeżeli hostka lubi podróżować to tak jak mówilam, coś charakterystycznego od Ciebie;d a ja tak jeszcze się spytam, bo nie mam bladego pojęcia co dać hostom, raczej wyglądają na wymagających a nie chce im kupować nie wiadomo czego i zastanawialam się po prostu nad czymś skromnym, albo po prostu jakieś domowe polskie przetwory itp, czy takie coś może być? Poza tym host jest tylko na weekendy w domu.[/quote]

ja jestem z Lublina. Nie wiem właśnie z tymi gadżetami z różnych regionów to każdy daje, później odkładają na polke bo malo komu chce się czytać pewnie kupie tak jak maraszrum: wodke i czekoladki, a dzieciom jeszcze się zobaczy ! Kurde, mam nadzieje ze będą chciały się bawić i ogólnie będą przyjaźnie nastawione ! co do Twojego pytania to fajny pomysł, ludzie lubią próbować nowe rzeczy jak im zasmakuje zapunktujesz !

ewela522 > 01-07-2012, 23:03

nie koniecznie chodzilo mi o coś do czytania a na ile jedziesz do Londka i szukałas przez agencje czy na własna rękę? pisz jak u Ciebie będzie się w rodzince układać

margerich > 01-07-2012, 23:41

[quote name="ewela522"]nie koniecznie chodzilo mi o coś do czytania a na ile jedziesz do Londka i szukałas przez agencje czy na własna rękę? pisz jak u Ciebie będzie się w rodzince układać[/quote]

szukałam przez au pair world. Miałam upatrzone 2 rodziny i widać było ze to pewne rodziny bo długo gadaliśmy, dostałam full numerów do byłych au pairs, wiec się zdecydowałam. Jadę na rok !

ewela522 > 02-07-2012, 0:27

zazdroszczę! Na rok też bym wyjechała, jedynie studia mnie trzymają, bo wiem, że gdybym przerwała nie chciałoby mi sie ich na nowo rozpoczynać... Powodzenia!

margerich > 02-07-2012, 11:30

[quote name="ewela522"]zazdroszczę! Na rok też bym wyjechała, jedynie studia mnie trzymają, bo wiem, że gdybym przerwała nie chciałoby mi sie ich na nowo rozpoczynać... Powodzenia![/quote]

we zaraz nie chciało ! taka szansa moze się juz nie powtórzyć a studia zawsze można skończyć ! Ja zrobiłam teraz licencjat wiec moge zrobić przerwę.

margerich > 02-07-2012, 11:30

eee zaraz nie chciało ! taka szansa moze się juz nie powtórzyć a studia zawsze można skończyć ! Ja zrobiłam teraz licencjat wiec moge zrobić przerwę.

ewela522 > 02-07-2012, 11:49

W sumie co racja, to racja to Póki co muszę poczekać do inżynierki;D wtedy pomyślę
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia