• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

British dream ^ ^

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• British dream ^ ^

• British dream ^ ^
  • Re: British dream ^ ^

idril > 26-12-2007, 23:11

a co z Twoja matura jest nie tak, jesli mozna wiedziec?! 8O 8O

Grizzly > 27-12-2007, 20:24

hm.. no nie zdałam jej za dobrze.. angielski rozszerzony 70%, i historia rozszerzona 46% (z tego bym sie załamała, ale w tym roku matura była bardzo trudna, i tyle znajomych w ogóle nie zdało, albo zdało gorzej że sie troche pocieszyłam) i spróbuje jeszcze raz, próba nie strzelba ;-)

idril > 27-12-2007, 21:49

aaa o wynik chodzi. moja przyjaciolka tez poprawia w tym roku (ze mna) mature ze wzgledu na slaby wynik z jednego przedmiotu...

bedzie dobrze

WAMPIREK > 28-12-2007, 1:50

A mnie się marzy godne życie w Polsce ,może mało egzotyczne...ale chciałabym żeby w PL było tak żeby ludzie nie musieli wyjeżdżać do innych krajów !

I muszę Wam powiedzieć,że nie żałuję,że tutaj studiuję...bo niby,że Polska,ale poziom mamy jeden z najwyższych

idril > 28-12-2007, 3:43

[quote name="WAMPIREK"]ale chciałabym żeby w PL było tak żeby ludzie nie musieli wyjeżdżać do innych krajów ! [/quote]

Wampirku ja tez uwiez...

[quote name="WAMPIREK"]I muszę Wam powiedzieć,że nie żałuję,że tutaj studiuję...bo niby,że Polska,ale poziom mamy jeden z najwyższych [/quote]

z tym ze co z tego? wiesz to smutne ale wystarczy w Polsce u pracodawcy pokazac dyplom w zasadzie z byle jakiej zagranicznej uczelni to przyjma w pierwszej kolejnosci niz taka osobe co ma nawet najlepsze studia ale polskie.

to jest chore i az mi sie nie chce tego glebiej komenotwac.

zreszta to ze w Polsce trzeba miec praktycznie wszedzie plecy tez mnie wkurza maksymalnie!!! :evil: :evil:

WAMPIREK > 28-12-2007, 11:48

Idril ,może masz rację z tym zagranicznym dyplomem...że przyjm? Ciebie jak leci ...ale to też chodzi o nas samych.Może dla niektórych większy prestiż ma polska uczelnia

Może jestem głupia,naiwna,ale wierzę ,że kiedy?,kieedy?,kieeedy? będzie jeszcze dobrze w PL Nie ma to jak optymizm

asiafrugo > 28-12-2007, 12:58

No wła?nie i to mnie zastanawia...USA s? potęg? gospodarcz?, a jaki maj? poziom nauki??!! Wszyscy to wiemy.....za to w Polsce każdy uczeń liceum musi znać np. rzeki Azji (u mnie tak było) dużo niepotrzebnej wiedzy, któr? się ładuje młodzieży do głowy...tylko po co?

idril > 28-12-2007, 15:15

ta zgodze sie z wami.

o tych dyplomach to pisalam w kontekscie jak jest a nie ze mi sie to podoba czy ze wole isc na latwizne

wiadomo kazdy chce sobie postawic poprzeczke jak najwyzej 8)

co do tego ze w POlsce kiedys bedzie lepiej to ja sama marze.

bp tak na prawde to co mnie ciagnie zagranice to to ze jako przyszla (mam nadzieje) studentka chce tam w miare po ludzku zyc. na poslkie studia dzienne najzwyczajniej mnie nie stac.

i na prawde marzy mi sie zeby juz po studiach wrocic jako jakis ekspert w swojej wymarzonej dziedzinie i zarabiac pieniazki dla PL. na prawde!

co do edukacji w stanach i tych ekspertow to to jest tak ze po prostu jest selekcja. USA inwestuje ogromne pieniadze w ludzi zdolnych, wyrozniajacych sie jakimis umiejetnosciami i oczywiscie w tych co sie chca uczyc (bo nie wystaczy byc zdolnym). takie osoby maja na wyciagniecie reki rozne laboratoria (dobrze napisalalam?), drogie pomocne naukowe itp.

i poznije takie nauki jak widac bardzo wysoko procentuja.

a reszta uczniow dalej w szkolach srednich sie uczy dodawania i mnozenia i im tez jest z tym dobrze.

poziom nauczania jest dopasowany indywidualnie. ten kto jest ma predyspozycje do dalszych nauk idzie dalej ten kto nie uczy sie malymi kroczkami czegos tam.

idril > 28-12-2007, 15:17

aaaa jeszcze chcialam dodac, ze u nas w Polsce jest na prawde bardzo duzo ludzi zdolnych.

ale co z tego skoro nasz kraj nie ma srodkow zeby pielegnowac zdolnosci tych osob?!

albo jesli nawet ma i inwestuje w tych ludzi to dlaczego poznije z nich niekorzysta i sa (nie z wlasnej woli) bezrobotnymi?! (mam nawet taki paradoks w rodzinie)

8O 8O 8O

Vorissa > 28-12-2007, 16:09

A ja stwierdziłam, że zrobię sobie jaki? kurs czy co? w jakiej? zagranicznej uczelni, np fotograficzny albo dziennikarski, bo ponoć s? takie, a potem wrócę na polskie studia, i rzucam się :lol: :lol: :lol: :lol: na Wrocław na uniwersytet, albo Warszawa, bo jednak najbardziej 'prestiżowa' Ale najpierw muszę maturę zdać, i to bardzo dobrze, bo póki co próbn? to tylko zdałam xDD
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia