-
-
Re: Plany a rzeczywistość
idril > 22-02-2008, 2:50
oby!
[kurcze dopiero zauwazylam jak ja strsznie przekrecam litery! z gory przepraszam wyobrazam sobie jak to sie czyta ;/ - postanawiam poprawe!] -
Yoanna > 22-02-2008, 3:04
nic sie nie martw, literowki sa normalne. moja prezentacja maturalna byla na temat jezyka internetu i pisalam rowniez o tych przekreceniach, ilustrujac przykladami ahahhaha -
idril > 22-02-2008, 17:37
to mialas dosyc trudny temat.
przynajmniej tak moja babka z pl mowi. a raczej powiedziala gdy jeden chlopak chcial wziasc taki temat. -
Vorissa > 22-02-2008, 17:45
Jula, mój nauczyciel z polskiego twierdzi, że te tematy z nauki o języku s? idealne dla osób z klas matematycznych... Nie wiem czemu.
Do mojej prezentacji przyczepił się bo 'to co mówisz jest jasne i czyste, ale używasz zbyt prostego i płytkiego języka, ta prezentacja była płytka przez to' oh ah oh, wspominałam już o tym, że nie cierpię mojego polonisty ? nie, no to mówię, on jest nienormalny, wybaczcie, ale ja nie jestem polonistk? ,nie mam z humanistycznym mózgiem nic wspólnego i piszę i mówię tak jak umiem, na naukow? prezentację mnie nie stać :evil: :evil: :evil: :evil: -
idril > 22-02-2008, 17:52
no ja po prostu spie (jak i moja cala klasa) na polskim w tym roku.
babka przynudza okrutnie [jakie u?!].
dwa pierwsze lata mielismy fenomenalnego faceta [zreszta tego sie nie da opisac, najlepszy nauczyciel o jakim slyszalam i z jakim mialam do czynienia!]. zostal dyrektorem szkoly i nas musial sobie darowac. a szkoda. starsznie na tym stracilismy. a teoretycznie zrobil to po co zebysmy przez jakiego nowy urzad nie tracili.
tak to jest.
nie fajnie.
a co dla tematow dla matematykow to moze ona dla tego sie nadaja dla nas poniewaz sa konkretne. bez zadnych wnikliwych analiz itp.
mowiesz wiesz. nie ma gdzie lac wode i takiie tam -
Vorissa > 22-02-2008, 17:56
pewnie tak, ale to wymaga wykucia swojej prezentacji an pamięć, a jak masz opracowane lektury to tak naprawdę mówisz to co o niej wiesz oczywi?cie mówi?c na temat ;-) -
Yoanna > 22-02-2008, 18:31
no polonista mi powiedzial ze trudny. ale czy ja wiem?
wzielam taki bo ciekawy, lektur nie lubie i nie mam do nich pamieci, wiec wiedzialam ze latwo bedzie mnie zagiac jak o cos spytaja :lol: a tak to mieli nawet problemy zeby pytania ulozyc. poza tym wszyscy biora tematy zwiazane z lekturami co jest mega nudne i w ogole, kazdy nauczyciel zna te ksiazki. a mnie powiem nieskromnie sluchali z duzym zainteresowaniemi wszystkim przykladom sie przygladali, a jak juz skonczylam prezentacje i odpowiedzi to jeszcze sie mnie dopytywali zeby zapamietac co poszczegolne emotki znacza hahaha. -
idril > 23-02-2008, 0:54
no moze to bylby dobry pomysl, czyms zaskoczyc znudzonych belfrow?
niestety juz za pozno na to.
trudno
bede sie meczyc ze swoim aniolem -
Vorissa > 23-02-2008, 0:58
Jula, jaki masz temat ?
w sumie jak tak teraz o tym my?lę, to te tematy z nauki o języku były fajne, a mi głupiej gęsi zachciało się o lekturach to teraz mam :lol: -
idril > 23-02-2008, 1:16
wizerunek aniola w literaturze i malarwstwie. z tym ze polakow.
zadnych obcokrajowcow.