-
-
Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
Klaudia_1990 > 30-10-2009, 11:30
Hej
A na długo ? I z jakiej agencji ? -
opka > 01-11-2009, 1:50
Dzien dobry dziewczynki ;-)
Wlasnie odkrylam w sobie pasje do zagladniecie na forum
Jestem od 25czerwca au pair w Londynie, ale w obecnej rodzinie znalazlam sie od 1 wrzesnia, gdyz zmienialam rodzine ( teraz zyje w Edgware, poprzednia rodzina : Pinner) . Zmienilam ja przez brak akceptacji ze strony rodzicow i dzieci, ktore naprawde palaly do mnie antypatia od pierwszych dni. wiec rola operki przeszla mi automatycznie w role cleanera, ktory ma za zadanie wykonac polecenie i juz. do tego w moim pokoju musialam prasowac, trzymac deske do prasowania, posciel i kupe ciuchoiw w szafie rodziny, do tego pokoj byl kosmicznie maly,pomine to, jaki mieli stosunek do siebie wzajemnie, bo to byla kompletna porazka . Dlatego zdecydowalam sie na zmiane.
Teraz zyje w Edgware, z trojka strasznie rozpuszczonych chlopcowDanny - 7 latek, Mark - 11 i Adam - 13. Rodzice od samego poczatku byli i sa nastawienie do mnie pozytywnie, dzieciaki tak samo - maly potrafi powiedziec juz "Dobranocz" po polsku i kazdego wieczora mi powtarza to rodzinka ogolem wporzadku, tylko straaasznie rozpuszczone. no ale coz, przyjechalam tutaj do opieki a nie do wychowywania ;]
Chodze do Harrow College na kurs ESOL , gdzie poznalam fajnych ludzi, mam tu przyjaciolke ,ktora mieszka na East Finchley, wiecznie cos sie dzieje - dni leca jak z bicza strzelilaz jestem w szoku jestem w UK od 4 miesiecy a czuje jakbym zyla tu od zawsze
do niedawna spotykalam sie tutaj z Weronika - Shante( Pani Moderator xD ), mieszkala ode mnie 20 min drogi, ale nieszczesliwym zbiegiem okoliczosci, ktory opisala juz na forum, wrocila do polski i pluje na ex-host family..
Uhh,, ale mi esej wyszedl
pozdrawiam serrrdecznie -
shante > 01-11-2009, 2:52
Ekhm, ekhm, wyjawiłaś sekret naszego edgwarowskiego rrrrhomansu :lol: Malinka rlz! :mrgreen:
Cieszę się bardzo, że w końcu doznałaś objawienia i weny, aby zajrzeć na forum, na którym oczywiście jesteś mile widziana(nowa notka na Twoim blogu również xD) Opka, czyli moja lowli Carmen, czyli Marlenka, hiehie, ale więcej danych osobowych Wam nie zdradzę
Pozdrawiam, Pani Moderator. xDDD
PS. żołnierze hardcore'u walczą do oporu! prawda, darling? -
opka > 01-11-2009, 2:57
taaak, wyjawilam im nasze gorhhace przygody ;D
malinka.. taaak, gdyby nie polski sklep i polski chleb - umarlabym tu smiercia tragiczna ;P czlowiek wie, ze zjadl kromke a nie to tostowe lajno
wystarczy Marlenka , dziecinko
zolnierze hardcoru walcza do oporu, yeah! -
Yoanna > 01-11-2009, 19:12
opka to marlena? buhahhaha to my sie znamy ;D -
opka > 01-11-2009, 23:33
to Ty ?? ta co ostatnio w weatherspoonie byla na swoich urodzinach? -
Yoanna > 02-11-2009, 20:02
taaaaaaaaa :lol: -
askad > 11-11-2009, 15:51
Hey wszystkim jestem Aśka.
O wyjeździ do USA marzę od dawna, ale dopiero niedawno dowiedziałam się o au pair.
ja wyjadę dopiero w następne wakacje, po maturze [jestem w 2 kl liceum].
może to za wcześnie jak dla mnie by myśleć już o wyjeździe, ale co mi tam. pogadać można
boje się, że jak wyjadę to nie dogadam się z rodziną nie koniecznie w kwestii sporów ale języka ;p
wiem, mam jeszcze dużo czasu by nadrobić moje zaległości ale mam pytanie do tych które już wyjechały.
też miałyście takie obawy, jak wam poszło i czy wasza rodzina akceptowała wasze `niedociągnięcia`? :d
pozdrawiam -
Insula > 05-12-2009, 19:52
Hey
Asked jestem dokładnie w tej samej sytuacji co Ty jak na tą chwilę przekopuje forum (Boże ile wy tego napisaliście- już wiem co będę robić przez czas do wyjazdu ;P)
O sobie mogę powiedzieć tyle, że mam na imię Wiola pochodzę/mieszkam w Tomaszowie Mazowieckim (łódzkie)
Do 18stki zostało mi 242 dniaktualnie jestem na etapie zastanawiania się czy dam sobie rade nie myślę o tym gdzie bym chciała pojechać dokładnie w USA (wiem że nie OHIO ;D) teraz czekam do końca 2 klasy by zabrać się za prawko i ogarnąć referencje
Zbieram tez pytanie dotyczące Proworku na które nie znalazłam odp. na forum (pewnie są, ale tyle stron do przeczytania przede mnąjak napiszę do nich i uzyskam odp. to na pewno się podzielę
Zastanawiam się kiedy powinno się składać papiery(z tego co czytam na forum niektórzy mają lekkie problemy ze znalezieniem rodziny) myślę, że Listopad 2010 będzie ok skoro chce wyjechać zaraz po maturze? (najlepiej maj/czerwiec 2011) -
karolinka > 06-12-2009, 1:20
wiesz to zalezy od ciebie.. wiekszosc dziewczyn sklada dokumenty na poczatku roku, czyli jakos w styczniu.. w listopadzie jak zlozysz to podpisujesz umowe i w styczniu czy tam kiedys po nowym roku muisz jeszcze raz ja podpisac
moze niech wypowiedza sie dziewczyny, ktore wyjechaly zaraz po maturze