• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Prezenty dla Host-rodziny

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Byłam Au Pair

• Prezenty dla Host-rodziny

• Prezenty dla Host-rodziny
  • Re: Prezenty dla Host-rodziny

blackcar > 15-06-2012, 21:39

ja dla dzieci od razu jak je poznalam,qw domu, trzeba sie jakos wkupic a potem grzecznie, z usmiechem rodzicom

Aisling > 16-06-2012, 2:16

Na lotnisku i tak jest zwykle male zamieszanie, pozniej powrot do domu, sama zobaczysz, ze nawet nie bedzie kiedy. Jak dojedziecie i np bedziesz sie rozpakowaywac mozesz im dac chyba ze bedziecie zaraz jesc jakas kolacje czy inny posilek. Wydaje mi sie, ze wtedy jest najlepszy moment na takie rzeczy

Saiisuke > 17-06-2012, 14:44

Wczoraj kupiłam drobne upominki dla dzieciaków, na chłopca (6 lat) kolorowankę ze zwierzętami, dla dziewczynki (4 lata) kolorowankę z Calineczką, do tego dwie twarde książeczki do nauki angielskiego (takie z prostymi słówkami przy obrazkach). W zeszłym roku dużo takich używałam jak uczyłam dzieciaki, a teraz nie wiem czy hości mają, więc wolałam się zabezpieczyć. Jak myślicie wystarczą takie upominki dla dzieciaków?

No i co teraz hostom? Myślicie, że coś związanego z Euro będzie okay? Wiem, że host uwielbia piłkę nożną, ale nie mam też zbyt wiele kasy :/

blackcar > 17-06-2012, 21:43

idz do reala jezeli w twoim miescie jest wszystko minus 50 procent z euro. kubki po 3 zł, torby po 2 zł, reczniczki male po 2zł)

kasiulek91 > 23-06-2012, 18:39

Ja w tym roku kupiłam grę Grzybobranie dla 8letniej dziewczynki, klocki dla 2letniego chłopca i miód pitny dla hostparents plsu 3 czekolady Wedla dla wszystkich

Wydaje mi się, że prezent baaardzo trafione, bo Caoimhe ciągle chce grać w grę (teraz kiedy ja siedzę przy komputerze ona gra z dużą maskotką Kubusia Puchatka )

DoniaSuzzi > 26-06-2012, 0:25

Cześć Dziewczyny

w tym roku będę Au Pair w Hiszpanii. Wylatuję w niedzielę i jestem na etapie kupowania ( a właściwie na razie wymyślania ) prezentów dla rodziny. Dla rodziców mam żubrówkę + ptasie mleczko i michałki. Zastanawiam sie, czy nie dokupić jeszcze albumu o Polsce lub Krakowie, albo kubków dla nich i córeczki (9 lat) z Euro 2012? Wydaje mi się, że Hiszpanie raczej lubią piłkę nożną.

Nie mam pojęcia co kupić córeczce - mam kilka pomysłów (poza kubkiem z Euro): pamiętnik, bransoletka z charmsem, gra planszowa po angielsku, pouszka, spineczki do włosów, zestaw do robienia naszyjników/bransoletek... co myślicie?

Może, któraś z Was była w Hiszpanii i wie jak trafić w ich gusta?

kasiulek91 > 26-06-2012, 20:33

gra nie musi być koniecznie po angielsku - przecież jak będzie po polsku to Ty mam będziesz i wszystko wytłumaczysz, a potem możesz przetłumaczyć instrukcję na angielski Myślę, że dzieci są wszędzie takie same niezależnie od kraju więc proponuję kupić właśnie jakąś grę planszową albo któryś z zestawów do robienia biżuterii czy też innych rzeczy, a mała na pewno będzie szczęśliwa!

ewela522 > 27-06-2012, 20:23

Ja jadę do Francji na summer au pair będę mieć 3 dziewczynki: 3, 6 i 7 lat. Słyszałam, że uwielbiają rysować i kupiłam każdej po kolorowance, do tego najmłodszej kubek z nadrukiem odpowiednim dla dziecka starszym odpowiednio farby witrażowe i kredki do malowania twarzy...oby się spodobały, bo często slyszę, że dzieci kładą prezenty w kąt i nigdy do nich nie zaglądają....a hostom nie mam pojęcia co dać, może jakieś domowe konfitury, bo nie bardzo chce mi się wydawać więcej kasy, gdyż jadę tylko na 5 tygodni.

margerich > 29-06-2012, 21:57

Co można kupić chłopcom w wieku 4 i 9? Jeden gra na pianinie, drugi lubi sport. Host uwielbia Rosje, a Hostka lubi podróżować. Nie mam pomysłu !

ewela522 > 01-07-2012, 15:33

Ojej...dla hostki może jakąś pamiątkę charakterystyczną z Twojego regionu, dla chłopców w sumie ciężko, jeszcze taki wiek, ten który lubi grać na pianinie może spytaj się o jego ulubiony rodzaj muzyki albo ulubiony zespół i płytę danego zespołu kup (jedyne co mi przychodzi do glowy, bo chlopców chyba ciężko zadowolić, nie wiem czy dobrym pomysłem byłby zakup zabawkowego pistoletu na kapiszony;D, szczerze nie mam pojęcia) Znając zycie mają tam wiele zabawek, więc samochodziki itp lepiej sobie darować, pewnie pójdzie w kąt, chyba, że taki samochodzik sterowany ręcznie, czasem można nawet tanio takie kupić, ale ze względu, że lubi sport, może zośke( jesli lubi piłkę nozna, bo piłek to pewnie ma od ... ). Kiedyś taki miałam i nawet mi samej sterowanie autka podobało się Mam nadzieje, że może jakiś pomysł się przyda A gdzie się wybierasz i na ile? a dla hosta nie mam pojęcia ;D ruską wódkę;d
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia