• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Summer au pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Summer au pair

• Summer au pair
  • Re: Summer au pair

aino18 > 24-05-2011, 10:59

cześć dziewczyny mam takie pytanie, czytałam cały wątek i zastanawiam się czy jest szansa na znalezienie rodziny jeszcze na te wakacje. Jestem po maturze chciałabym troche podciągnąć się w angielskim i oczywiście zarobić troche pieniędzy Jeśli tak to sądzicie że lepiej szukac na własną rękę czy zgłosić się do agencji? Chodzi mi tez o bezpieczeństwo, jeśli jest bezpieczniej zapłacić agencji i ona mi wszystko załatwi to ok nie ma problemu, i czy zdążą jeszcze na lipiec??

z_t > 24-05-2011, 11:21

Hej mam pytanie czy 300 funtów miesiecznie to taka przecietna kwota czy nie ???? nie orientuje sie za miesiac?

dodam, że do 1 dziecka 3 letniego i mam się niby tylko dzieckiem zajmowac?

Tatiana > 24-05-2011, 11:33

[quote name="z_t"]Hej mam pytanie czy 300 funtów miesiecznie to taka przecietna kwota czy nie ???? nie orientuje sie za miesiac?

dodam, że do 1 dziecka 3 letniego i mam się niby tylko dzieckiem zajmowac?[/quote]

To chyba nieźle. Jak ja byłam i opiekowąłam się dwójką dzieci to płacili mi Ł80 na tydzień czyli wychodzi mniej więcej tyle samo. A z wszystkich rodzin z którymi rozmawiałam ta zaoferowała mi najwięcej. Więc na jakieś większe sumy nie ma co liczyć.

juanita_90 > 24-05-2011, 12:31

Przecież Ci powiedziałam dlaczego tam tyle byłam i ,że dziewczyna nie wytrzymala 1,5miesiąca !!! Nie wiesz w co się pakujesz! I żeby potem było,że nikt Cię nie ostrzegał! Mowiłam Ci,że jeszcze ja tak najgorzej nie miałam ale później jej odbiło. Pierwsze 9 miesięcy było w miarę znośnie a później od września szukałam czegoś i nie było rodzin no ale dobra... ty jedziesz poerwszy raz,więc powinnaś bardziej patrzeć na rady itd.

nameless > 24-05-2011, 14:38

[quote name="z_t"]Hej mam pytanie czy 300 funtów miesiecznie to taka przecietna kwota czy nie ???? nie orientuje sie za miesiac?

dodam, że do 1 dziecka 3 letniego i mam się niby tylko dzieckiem zajmowac?[/quote]

ja zaczelam 2 tyg temu szukac, iii ... chyba znalazlam

dziewczęta napiszcie czy 50 funtów tyg na 2 dzieci to nie przesadnie malo?

Nathalie > 24-05-2011, 14:41

Trochę za mało. Nie znam sie na stawkach w UK, ale 60£ to jakieś sensowne minimum

julita883 > 24-05-2011, 14:45

Bardzo mało !! Ja w Anglii jak byłam jakies 2 lata temu to zarabiałam 60 ł owszem wystarczało mi to na jakieś potrzeby ale naprawde żyłam dość oszczędnie. Mieszkałam pod Londynem i no sam bilet tygodniowy na autobus to był jakieś 13 Ł a pociąg do Londynu w jedną strone 6ł. Nie wiem jak jest teraz....ale jak się zdecydujesz to na wiele nie będziesz mogła sobie pozwolić...

nameless > 24-05-2011, 16:06

kurcze tez tak myslalam..

sęk w tym ze to jedyna rodzina ktora jest mna zainteresowana

i nie wiem co mam robic;/

Aisling > 24-05-2011, 17:19

[quote name="nameless"]kurcze tez tak myslalam..

sęk w tym ze to jedyna rodzina ktora jest mna zainteresowana

i nie wiem co mam robic;/[/quote]

No mało jest, owszem. Ale np. jeśli masz też niedużo godzin pracy, a rodzinka się zgodzi to możesz sobie dodatkowo pracować. Powiedzmy,jeśli się zdeklarują, że pomogą Ci znaleźć pracę czy coś. To też zależy jaki masz stosunek do tego. Jeśli alternatywą jest spędzenie wakacji w Polsce na nic nie robieniu to zawsze lepiej wyjechac. Przynajmniej ja bym tak zrobila Albo potrargowala sie z hostami badz poprosila o mozliwosc pomocy w znalezieniu pracy, albo moze juz teraz sami wiedza o miejscu, ktore ewentualnie mogliby Ci zaproponowac.

rosario > 24-05-2011, 17:48

mozesz im delikatnie napisac, ze wiesz od innych au pairek, ze zarabiaja od 65 w górę i czy byloby to dla niej problemem, aby zaplacic ci tyle? moze oni nie mieli jeszcze au pair i nie znaja stawek i ta tylko sobie zarzucili, zeby okraglo bylo te 5 dych? : )
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia