• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Mam matching ;D

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Mam matching ;D

• Mam matching ;D
  • Re: Mam matching ;D

nystateofmind > 17-08-2009, 22:35

czesc. przedstawilam sie niedawno w watku kilka slow o nas tutaj jeszcze nia mialam przyjemnosci nic pisac poniewaz nie mialam matchingu. no wiec sprawa wyglada tak... uaktywnili mi aupairroom z jakis tydzien temu, na nastepny dzien zglosila sie mila rodzina. wymieniamy maile, jutro maja do mnie zadzwonic (bo jak mi napisala musza odbyc 2 rozmowy tel przed zaakceptowaniem). strasznie sie denerwuje, napisalam sobie na kartkach wazniejsze pytania do nich... wyslali mi zdjecia pokoju (przytulny, z internetem), dzieci, swoje, opisali normalny dzien u nich w rodzinie, charakter dzieci. wszystko wyglada w porzadku, nawet to, ze duzo podrozuja i na swieta jezdza na floryde (ja moge z nimi albo jechac do PL). aha no zapomnialabym, rodzinka jest z okolic pitsburga (25 minut od miasta) (st. pensylwania). dwoja dzieci, dziewczynka 6 i chlopiec 9. szukaja kogos z dobrym angielskim, no zobaczymy co jutro po rozmowie tel... wspomnialam juz ze BARDZO SIE STRESUJE.. ehh no ale zastanawia mnie to, czy to ze rodzina sie zglosila tak szybko po uaktywnieniu aupairroomu to normalne? hostka mi napisala ze przeprasza ze dzwonila do mnie jak bylam na wakacjach (nie odebralam bo nie wiedzialam co za nr) ale potrzebuja kogos juz od wrzesnia, (mi to odpowiada). oczywiscie zadaje im duzo pytan mailem, duzo tez mam naszyowane na jutrzejsza rozmowe. zobaczymy... mam gdzies szukac "haczykow" ? dodam, ze to moja pierwsza przygoda z aupair.

kamildzianka > 17-08-2009, 23:01

Haczyki to te pytania o byle operki, dlaczego odeszly, jakie sa ich doswiadczenia z nianiami, czy dzieci latwo akceptuja nianie, czy maja problemy wychowawcze, jak rozwiazuja problemy z dziecmi, itd.

nystateofmind > 17-08-2009, 23:04

mieli wczesniej 5 operek, 1 odeszla po 4 miesiacach bo zachorowala, jedna po 3 bo tesknila za domem, pozostale 3 zostaly do konca. mieli 2 polki, prababcia hostki pochodzi z PL. jutro podczas rozmowy telefonicznej poprosze o adresy email do bylych operek. dzieci latwo nawiazuja kontakt, sa otwarte, przyjazne i aktywne. o problemy z dziecmi zapytam, pytalam jedynie o problemy ze zdrowiem i alergie, ale nie ma takowych.

karolinaaa > 17-08-2009, 23:46

Nystateofmind...Napisałaś, że masz do wyboru...wakacje z hostami albo wyjazd do PL. Ale bilet do Polski i spowrotem musisz kupić sama? Hości Ci nie sponsorują? Ile wogóle kosztuje bilet tam i spowrotem USA-PL?

kamildzianka > 17-08-2009, 23:51

Nie, wakacje sa w zakresie operki, a bilet kosztuje ok. 1000$, mniej wiecej, w zaloznosci od atrakcyjnosci terminu.

nystateofmind > 17-08-2009, 23:51

Tak pewnie bede musiala kupic bilety za swoje pieniadze no ale mysle ze to normalne. jeslibym wybrala floryde to wtedy oni sponsoruja. hm nie orientuje sie ile kosztuje doladnie bilet do us albo z us do pl hm... poszukaj gdzies na necie

marlenao > 18-08-2009, 3:53

od kiedy to hosci sa zobowiazani do tego zeby kupic aupairce bilet do pl na wakacje albo na swieta? haha marzenia chyba ;P

karolinaaa > 18-08-2009, 10:12

Właśnie marlenao miałam takie marzenie hehe

aaleeksaandraa > 19-08-2009, 0:46

Oczywiście znowu jestem spanikowana! 8O

Jutro dzwoni do mnie babka, która weszła na mój profil. Tylko słuchajcie, wymieniłyśmy 2 maile, a ona tylko dzwonić i dzwonić!

Ta rodzinka wcale mnie nie interesuje i myślalam, że w mailach, jakoś na spokojnie jej wytłumaczę, że 3 dzieci i wieś ( totalna wieś - sam,e pola) mi nie odpowiadają! Ale ona tylko pytała o godzinę i dzieńń kiedy może zadzwonić! No i dzwoni jutro... :?

Jestem posikana ze strachu, bo mój angielski ma wiele do życzenia :oops:

Ale doszukując się dobrych stron ( zawsze staram się tak robić) będą pierwsze koty za płoty.... Przynajmiej będę wiedziała jak to wygląda w praktyce nie ryzykując klapy u jakiejś fajnej rodziny....

Nie zmienia to faktu, że spanikowana jestem

kamildzianka > 19-08-2009, 0:50

Skoro oni ci nie odpowiadaja, wykrec sie, ze nie masz doswiadczenia z dziecmi w tym wieku, albo ze lokalizacja ci nie odpowiada.

Na przyszlosc juz w pierwszym mailu pisz "Thank you for your consideration, but I would not feel comfortable with (infants, pets, two moms, living in a small town). Good luck!" I to wszystko.

A moze akurat bedzie dobrze? Moze mieszkaja blisko duzego miasta, moze sa mili i daja auto, albo co?

O, albo tak: jak zadzwonia, badz mila, wymien te grzecznosci i usmiechy, a potem, jak zacznie nawijac, powiedz, ze "I don't feel comfortable taking care of 3 kids at the same time". No i ona posteka, posteka, pozegna sie i bedzie git.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia