-
-
Re: Cultural Care
Baskah > 26-08-2012, 14:45
bardzo dobrze blondi pamietasz... ja równy miesiąc czekałam na otwarcie roomu bo coś tam im sie n ie podobało i ciągle zmieniali... Cierpliwa jestem. juz nawet nie zaglądam non stop na poczte bo po co. Bedzie to będzie... nie to nie, skończe studia (ostatni rok) i może inaczej zaplanuje wyjazd do USA -
cien_wiatru > 26-08-2012, 17:25
Ja mam wrażenie, że problem z CC polega na tym, że z tego co opisują dziewczyny, większość rodzinek pojawia się na profilach i znika bez żadnego odzewu...Ja osobiście będąc w APC(GAWO) rozmawiałam z każdą rodzinką, którą miałam na profilu. No ale tak jak mówi blonde, to kwestia naprawdę w większości szczęścia, więc jeśli macie możliwość aplikujcie do jak największej ilości agencji, wtedy znacząco zwiększacie szanse na znalezienie "perfect host family" -
blonde > 26-08-2012, 17:30
Też mam takie wrażenie cien_wiatru! Ja w APiA co prawda miałam tylko dwie rodziny, ale z obiema rozmawiałam, a w CC z 3/11... -
Nimell > 26-08-2012, 21:45
Na pewno trafna jest wskazówka dotycząca późnego składania aplikacji. Ja na koniec maja miałam otwarty room a chciałam wyjechać od 24 września i wydawało mi się to za późno. To jest na prawdę rzucanie samemu sobie kłód pod nogi i nerwów... Poza tym założyłam, że jak nie znajdę rodziny do końca lipca (31 lipca miałam oficjalny match :D) to złożę papier do drugiej agencji i będę czekać.. gdyby trafiło się tak, że rodzinka chciałaby mnie od np. grudnia to bym pojechała nie zważając na to, że miałabym 2 lata do tyłu zamiast roku ze studiami magisterskimi.. Cierpliwości. A w CC to normalne że rodziny uciekają nawet się nie odzywając bo to nie rodziny same sobie wybierają au pair z którą chcą mieć wstępny match (chociaż mogą wskazać kogoś) ale w większości to osoby z biura łączą operkę z rodziną na podstawie podobieństw w aplikacji.. -
Madeleineju > 30-08-2012, 0:45
Dziewczyny ja czekalam maj, czerwiec, lipiec i dopiero w polowie sierpnia mialam pierwszy match! Na szczescie wszystko poszlo dobrze i jest perfect.
Ale bardzo mnie zdziwilo zaskoczenie Pani z CC, gdy powiedzialam ze jestem obecnie Au Pair w Irlandii. Gdy szczerze powiedzialam, ze zwyczajnie nie mialam co ze soba zrobic zamilkla...Wiadomo nie na reke jej ta sytuacja, ale mogliby sie bardziej starac.
Tak samo nie rozumiem czemu podwyzszyli oplate ( ja naszczescie zalapalam sie na stara ze znizkami)...
Jedna dziewczyna miala chyba z 5 rodzinek na koncie w tym zadna sie do niej nie odezwala... -
carly15 > 30-08-2012, 23:05
Dziewczyny to orientujecie się jak to jest w CC z tymi zwiększonymi opłatami? Czy dotyczą wszystkich dziewczyn czy te które złozyly aplikacje wczesniej płacą jeszcze starą cenę?
Poważnie zastanawiam się nad porzuceniem tej agencji a mam fajną rodzinke na koncie :-( -
Nimell > 30-08-2012, 23:07
Z tego co się orientuję to ceny idą do góry od października, czyli osoby które złożą aplikację w październiku będą płaciły więcej. -
madz > 30-08-2012, 23:15
Niestety tego mi już Panie z CC nie powiedziały :/ A pytałam jak to jest i od kiedy wchodzą ceny nowe...
Dostałam tylko info: "Do tej pory nie byłaś zobowiązana do podpisywania żadnych umow z nami, w zwiazku z tym nie ma zadnego uregulowania prawnego w chwili obecnej, ktore zmusza Cię do korzystania z usług naszej agencji. Ceny zmieniają się co roku i w momencie ich zmiany informujmey o tym w kazdy mozliwy sposob. Nowa oplata wynosi 1990 zł." -
carly15 > 30-08-2012, 23:18
ja aplikacje mam zlozona od kilku miesiecy, a te panie z CC to denerwować mnie zaczynają. Napisalam do nich maila pewnie jutro dostane odpowiedz. Ale jezeli tak ceny wzrosly to bede zmuszona porzucic ta agencje na rzecz Apia -
Nimell > 30-08-2012, 23:27
która się z Wami kontaktuje mailowo? Ja zawsze pisałam z Marleną i jak dzwoniłam to też prosiłam z Marleną..wszystko było w porządku i zawsze tak jak chciałam, nawet mój paszport został odebrany z ambasady przez panie z agencji ..