-
-
Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
89dzoana89 > 03-10-2009, 13:34
Dokladnie
Mimo ze Ci nie odpowiada to sie dowiesz jak to jest rozmawiac z rodzinka, o co pytaja i czy rozumiesz co do Ciebie mowia
Powodzenia;D -
Lunax > 03-10-2009, 18:46
Nowalijka, jak wy to nazywacie ^^
Zaczne od przedstawienia sie, wiec nazywam sie Kasia za kilkanascie dni 20 mi strzeli. W Londynie siedze od 2 wrzesnia br. Miszkam na Osterley niedaleko Hammersmith czy Chiswick.
Opiekuje sie 15 miesiecznym chlopcem, ktory jest moim kuzynem. Jest sliczny i jak sie okazuje czesto spokojnym.
Pewnie niektorzy powiedza ze nie jestem au-pair, ale nie zgodze sie z tym. Opiekuje sie Samuelem w okreslonych godzinach, chodze do szkoly jezykowej i dostaje kieszonkowe
Co lubie? Hmm sport a szczegolnie siatkowke ^^ kosz ewentualnie tez ;P
Moja pasja to fotografia. Wszedzie jestem z aparatem,co niektorzych denerwuje, ale taka juz moja natura :>
Slucham prawie wszystkich gatunkow muzyki, ale zazwyczaj to co jest na topie.
Uwielbiam poznawac nowych ludzi i spotykac sie z nimi. Czesto chodze na zakupy, wiec mozna rzec, ze jestem zakupoholiczka :x.. Lubie wyskoczyc na piwo lub odjechana impreze..
To tyle o mnie. Nic ciekawego ;P
Pozdrowienia dla wszystkich au-pair i forumowiczow
P.S. Rozpisalam sie, sorki -
ell > 06-10-2009, 9:49
cześć, Kasiu!Pewnie, że jesteś operką, więc pisz tutaj czasem! Im nas więcej tym weselej :lol: -
Kajtka > 14-10-2009, 16:03
Czesc, jestem Karolahm mam 21 wiosen i jestem studentka Socjologii
Pasjonuje sie fotografia, a nawet ostatanio grafika komputerowa oraz reklama...
Jestem poczatkujaca z au pair, dopiero planuje wyjazd i powoli staram sie czytac to forum i dowiadywac jak najwieceji mam nadzieje ze wciele w zycie swoje plany jak wszystko sie dobrze potoczy
Pozdrawiam ! -
Ewelina88 > 14-10-2009, 17:33
To może ja też się przedstawięCo prawda już chyba kiedyś tu pisałam (ale byłam gówniarą, to były czasy licealne he he) więc napiszę jeszcze raz, bo teraz zamierzam troszkę częściej korzystać z tego forum, bo chyba myślę tak poważnie o wyjeździe
Mam na imię Ewelina i tak jak poprzedniczka jestem studentką, tyle że studiuję administrację. Studia fajne, ciekawe choć dosyć ciężkie, jak przystało na nauk prawne :/
Wcześniej myślałam, że z programem au pair wyjadę od razu po maturze, ale rodzice przekonali mnie na studia i tak więc studiuję. Teraz planuję skończyć licencjat i wyjechać. Potem wrócę i skończę magistra (jak wszystko dobrze się ułoży) Co prawda rodzice dalej mi mówią, zebym jak coś to wyjechało po magistrze, ale chyba tak nie chcę. Pewnie, ze się obawiam, zę potem po powrocie nie uda mi się wrócić na studia itp, ale w końcu raz się żyje. Z jednej strony nie chcę żałować, że wyjechałam i przez to nie mam pełnego wykształcenia, ale z drugiej nie chcę żałować, zę nie wyjechałam, nie poznałam innego świata, a przede wszystkim nie nauczyłam się perfekcyjnie angielskiego. Co do języka, to umiem go dosyć dobrze, tzn, dogadam się, choć powiem Wam, że na studiach (od kiedy nie mam styczności z językiem to trochę się uwsteczniłam!) bo miałam tylko język prawniczy, którego nie dało się uczyć, bo był tak trudny. Wyjechać chcę między innym dlatego, by potem mieć w życiu lepiej, wiadomo, ze język to podstawa... No i te kursy zdobyte w Stanach, chyba też zrobią swoje (mam nadzieję) Ogólnie jestem raczej pozytywnie nastawiaona, choć przerażają mnie te wszystkie procedury, czekanie na host rodzinkę, a potem tam już na miejscu tęsknota za rodziną. Poza tym chcę zmienić troche swoje życie, otoczenie...
Kurczę, ależ się rozpisałam he he -
ell > 14-10-2009, 17:55
Cześć dziewczynki! :mrgreen: -
Ewelina88 > 14-10-2009, 17:57
Mam nadzieję, że będzie się tu Nam w miarę sprawnie współpracowało he he i że nie będziemy uciążliwe -
Kajtka > 14-10-2009, 18:40
[quote name="Ewelina88"]Mam nadzieję, że będzie się tu Nam w miarę sprawnie współpracowało he he i że nie będziemy uciążliwe[/quote]
myślę że uciążliwe nieeee,
w moim przypadku bardziej szukajace pomocnej dłoni -
gosiakmm > 16-10-2009, 15:11
Witam
Za kilka dni wylatuję do UK jako Au Pair.Wszyscy zwracają się do mnie Małgoś i przyznam bardzo polubilam swoje imię.Skończyłam studia z zakresu Turystyki i Rekreacji. Lubie prowadzić aktywnie życie, mieszkam w górach , wiec pasję rozwijam każdego dnia.Pozdrawiam wszystkie Au Pair. -
karolinka > 16-10-2009, 15:14
witamy