-
-
Re: Prezenty dla Host-rodziny
blackcar > 06-06-2012, 1:35
baa dla dzieciaka cos wymysle, jade jutro do uk na kilka dni, moze w primarku ( <3) cos znajde! -
ayaa > 07-06-2012, 19:57
Nie wiem co wymyślić na prezenty dla dzieci. Chciałabym coś polskiego. Myślałam, że może dostanę nawet jakieś legendy polskie po angielsku ale nie ma :/ o byście poradziły? Host napisał żebym nic nie przywoziła ale tak głupio z pustymi rękoma -
Aisling > 07-06-2012, 22:45
Sluchaj, mozesz sobie skoczyc do jakiejs ksiegarni jezykowej, Columbus czy cos takiego, badz zamowic w empiku na stronie. Na pewno maja! I wcale nie jest to drozsze niz kupowanie w sklepie na miejscu, a mozesz sobie sciagnac co chcesz. Jestem pewna, ze cos znajdziesz.W najgorszym razie, chociaz slodyczy polskich im kup. -
Efka87 > 08-06-2012, 4:43
Dzieci to lubią najbardziej - children fovaurites. Polskie bajki w wersji polskiej i angielskiej. Dostępne bez problemu w empiku. -
ayaa > 08-06-2012, 7:50
Dzięki! Super tego właśnie szukałamtylko znaleźć teraz w jakiejś księgarni
A jak myślicie czy kupienie hostowi wódki Żubrówki będzie na miejscu? Wiem, że wiele osób to właśnie kupuje ale jaka jest reakcja na taki prezent w Anglii?
Jeszcze myślałam czy nie kupić płyty z odcinkami Reksia bo tam chyba nic nie mówią -
Anjaa > 08-06-2012, 23:54
[quote name="ayaa"]Dzięki! Super tego właśnie szukałamtylko znaleźć teraz w jakiejś księgarni
A jak myślicie czy kupienie hostowi wódki Żubrówki będzie na miejscu? Wiem, że wiele osób to właśnie kupuje ale jaka jest reakcja na taki prezent w Anglii?
Jeszcze myślałam czy nie kupić płyty z odcinkami Reksia bo tam chyba nic nie mówią[/quote]
Ja wódki nie kupuje, ze względu na to, ze właśnie wszyscy ja przywozą i wychodzi na to, jeszcze bardziej, ze polski naród jest pijacki
Ja kupiłam podkładki pod kubek z wizerunkami (malowanymi) Poznania i tam jest i bamberka, ratusz -
kapsi > 09-06-2012, 2:50
[quote name="Anjaa"]wychodzi na to, jeszcze bardziej, ze polski naród jest pijacki[/quote]
ale polski naród jest pijacki :mrgreen: ja z pewnością kiedy będę wyjeżdżać, zakupię wódkę hostom, niech wiedzą co się tutaj pije! -
blackcar > 09-06-2012, 12:20
w carefurze sa fajne kubki szklanki z euro 2012, bardzo tanie ( kupilam 2 szklanki za 7 zl) a np w hiszpanii czy wloszech oni szalejha NA punkcie pilki noznej wiec moze byc fajna pamiatka -
Shley7 > 13-06-2012, 11:20
[quote name="antoninatosia"]Mam pytanie, bo kompletnie nie wiem. 3 chłopców
12-letnie bliźniaki - mają swój zespół rockowy lubią pływanie,piłkę nożną, gry na xbox i oglądać telewizje
14-latek lubi gry na xbox, i gry on-line na komputerze
I ja przyjeżdżam do mojej rodziny 6 czerwca a ich obecna operka wyjeżdża 7.06 więc jak sądzicie czy dla niej też coś ?? Bo nie wiem czy wypada czy może nie, jak sądzicie??[/quote]
Mam tą samą sytuację, że minę się z ich aktualna operką. Dziwnie tak dla nich a dla niej nic, ale co można kupić osobie której sie nie zna i czy to ma jakiś sens. Nie chciałabym wyjsc na jaką wredna. -
maraszrum > 15-06-2012, 16:58
[quote name="marika1"]blackcar - polak, nie polak, wódki musi spróbować : D[/quote]
dobrze prawi, polać jej !( i potem wszyscy się dziwią, że mają takie a nie inne zdanie xd)
Pytanie moje, odnośnie prezentu jest troche inne. Bo wszyscy rozprawiają tutaj, co kupić i dziwię się, że nikt nie zadał tego pytania. JAK wy im to dajecie? niedługo wylatuję i nie wiem jak to zrobić 8O od razu na lotnisku? czy przydzodzicie do domu i tam? po kolacji/przed kolacją? Jak to wygląda ?