• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

PROWORK

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• PROWORK

• PROWORK
  • Re: PROWORK

agulka > 23-04-2009, 22:06

to sie tylko tak mowi "jakos sobie poradzisz"...

ja odradzam, skoro na poczatku zalozylas, ze wolisz dzieci powyzej 2 roku zycia.

bunia_90210 > 23-04-2009, 22:09

no wiesz...ja tak mowie bo na codzien mam do czynienia z takimi dziecmi. u mnie w rodzinie jest juz 6. Mam 6 rodzenstwa i prawie kazdy ma swojego bachorka. Wogole moja rodzina jest liczna i od zawsze mialam wiele kuzynek itd. wiec doswiadczenie jest ;D

agulka > 23-04-2009, 22:15

ja wiem, ale jak ktos nie mial z dziecmi do czynienia , to odradzalabym .... szczerze i bazujac na doswiadczeniu. takie dzieci placza, sa marudne, czesto choruja - jesli ktos nie mial tego wczesniej trudno bedzie sie do tego przystosowac.

ale decyzja jest Twoja Marlena. my tu jestesmy tylko po to, zeby przedstawic swoje uwagi, czasem cos sie przyda, czasem nie

marlenao > 23-04-2009, 23:04

Dzieki dziewczyny! Jeszcze sie zastanawiam, w sumie ja w rodzinie tez mam takie male dzieciaki , ale one sa daleeeeko. Co prawda jak tam jezdzilam to sie z nimi bawilam itp , ale to nie bylo takie zajmowanie sie na codzien...mam jeszcze 2 sasiadki ktore maja dzieciaki w wieku 1,5 wiec moze poprosze ich o rade i w wakacje sie troche nimi zajme ]:-> przemysle sprawe i mzoe jutro podejme decyzje

agulka > 23-04-2009, 23:06

i tak najlepiej

a jesli sie zdecydujesz, to te dzieci sasiadki moga byc niezlym "treningiem" ;

Marta85 > 26-04-2009, 23:50

hmm, wiecie co dostalam maila z culture care i au pair in america ze moge byc ponownie au pair w usa ale za 2 lata...oreintuje sie ktos moze czy to zeby zostac ponownie au pair w stanach zalezy od agencji czy rzadu bo z aupaircare mi napisali ze juz nie moge bo nie skonczylam z sukcesem mojego roku...

agulka > 27-04-2009, 0:03

niedawno dostalam maila od agencji au pair care oto co napisali odnosnie powrotu do usa jako au pair :

AuPairCare Live-In Childcare - Over 18 Years of Quality Care

email-header.jpg

AuPairCare

Dear AuPairCare Alumni Au Pair:

Good News! The US Government has just approved a program which allows au pairs who have successfully completed their first au pair program, and have resided outside of the US for at least two years, to participate in a Repeat Au Pair Program! Learn more!

To qualify for the repeat program candidates must:

* Have successfully completed an American J-1 au pair program, including the educational component

* Be able to demonstrate that you have resided outside the U.S. for at least 2 years following completion of your initial program

* Be between 18 and 26 years of age

* Be able to meet all requirements of the au pair application

It’s a great time to come back to the US as an AuPairCare au pair!

* The weekly stipend has been increased to $176.85. This means that you will earn over $9000 a year as an au pair!

* Easy online application process!

* We can attempt to match you with your original host family or you can be placed with a new family.

Come back and relive the great memories you experienced as an au pair. We have many host families waiting to match with an experienced au pair like you! Start your application now!

* Please note that it is not compulsory that you traveled with AuPairCare on your first

au pair program to the US. We accept applications from au pairs that traveled on other US government approved au pair programs.

Phone: 800.428.7247 - www.aupaircare.com

If you no longer wish to receive these emails, please reply to this message with "Unsubscribe" in the subject line or simply click on the following link: Unsubscribe

Click here to forward this email to a friend

AuPairCare

600 California Street, 10th Flr

San Francisco, California 94108

US

CZYLI TRZEBA POZYTYWNIE UKONCZYC WCZESNIEJSZY POBYT. CHOLERA, JA BYM SIE KLOCILA W TWOIM PRZYPADKU BO TO NIE TWOJA WINA BYLA! :/

julita883 > 27-04-2009, 0:20

Dokładnie Marta85 napisz do nich jeszcze raz i kłóć się.Nie możesz tego tak zostawić przecież to nie z Twojej winy opóściłaś Stany.Niewiem ale ja bym ich troche postraszyła prasą czy mediami, że zrobisz z tego aferę.Może wtedy się ruszą i zaczną coś działać.To nie może tak być.

agulka > 27-04-2009, 0:21

jak juz wczesniej mowilam - ja tam moge do nich zadzwonic..... :twisted: kretynska agencja!

cailet > 27-04-2009, 0:30

To prawda, że to jest oburzające i w ogóle, ale reguły są ustanawiane przez rząd, a z tym ciężko się kłócić.

Marta - na twoim miejscu bym zadzwoniła do jakiejś agencji, wytłumaczyła dokładnie, jaką masz sytuację i zapytała osobiście (tzn. przez telefon), jak wygląda sytuacja. Przez maila to wiadomo, ktoś nie doczyta, nie zrozumie.

I tak i tak, jak będziesz mogła wrócić to dopiero za 2 lata, a to zdaje się dla ciebie, za późno, bo chyba będziesz już miała 27 lat, czy nie?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia