-
-
Re: Cultural Care
kingulath > 26-08-2012, 12:14
dlaczego tak bardzo chcecie być dziewczyny w CC? byłam w CC, potem w GAWO. oceniam Gawo o wiele lepiej! nie nabierajcie się na pięknie wyglądającą różową stronę i ładne ulotki -
madz > 26-08-2012, 12:28
kingulath powiedz więcej na ten temat, bo oferta jest taka sama, różnią się chyba tylko ubezpieczeniami te agencje, ja chętnie posłucham na temat różnic, bo chcę jeszcze jedną agencję wybrać.
makrelina a masz filmik? Może zdjęcia jeszcze jakieś inne dodaj. Ile masz doświadczenia? -
Baskah > 26-08-2012, 12:35
makrelina jestem w tej samej sytuacji! od 14 sierpnia mam room otwarty tylko ja juz 1 rodzinka gadalam ale im odmowilam bo cala trójka była nadpobudliwa i chyba bym nie dała z nimi rady.... -
DominikaDomi > 26-08-2012, 12:50
ja rowniez mam room otwarty jakos od poczatku sierpniaChy i mialam tylko dwie rodzinki i z zadna nawet nie rozmawialam. Chyba czas przeniesc sie do Gawo. Ale jak pomysle o wypelnianiu referencji, zawracaniu ludziom znow tym glowy to bardzo mi sie nie chceeeeeeee. -
makrelina > 26-08-2012, 12:53
Baskah ja nawet ze swoją nie gadałam, bo jak do nich napisałam wiadomość, to od razu uciekli mi z profilu :/ A Ty też masz termin na wrzesień/październik?
madz doświadczenia to mi dużo godzin wyszło z tego co liczyłam, o wiele więcej niż to ich minimum z tego co pamiętam
Ja w poniedziałek wysyłam dokumenty do Gawo i zobaczymy jak to będzie -
Baskah > 26-08-2012, 13:13
Tak makrelina jestem w takiej samej sytuacji (dlatego tak napisałam) bo mam wylot od 20 września do konca października...juz też powoli tracę nadzieję ale myslę że jak nakręce filmik to będzie lepiej (bo nie mam) -
madz > 26-08-2012, 13:30
Ponoć filmik sporo daje, wiele rodzin w US nawet nie zagląda do aplikacji gdzie go nie ma. nie wiem czy to prawda ale tak wiele osób mi powtarza, dlatego jak tylko otworzy mi się room to wrzucę filmik.
I tak samo jak Domi przeraża mnie chodzenie i proszenie znowu ludzi o referencje, tym bardziej że teraz to będzie trzeba do nich pojechać, a w CC mogą sobie przez internet wypełnić. A mam kilka takich osób które tylko przez internet mogą mi wypełnić bo nie są dla mnie osiągalne osobiście. -
makrelina > 26-08-2012, 13:33
Ja wyślę pocztą, bo też osoby, które mi wypisywały referencje są daleko ode mnie -
blonde > 26-08-2012, 13:38
Wiecie co dziewczyny, może zaraz posypią się na mnie gromy, ale ja uważam, że to trochę Wasza wina. I nie mówię tu konkretnie do Was, tylko tak 'do ogółu'. Wiele jest dziewczyn, które mają terminy wyjazdu na miesiąc (max dwa) od otwarcia roomu i po dwóch czy trzech tygodniach szukania jest już mega spina, że nie znajdzie się rodziny. Trzeba sobie dać trochę więcej czasu... To prawda, że niektóre dziewczyny znajdują po tygodniu, niektóre po miesiącu (to też szybko). Są szczęściary, które 2h od otwarcia roomu, mają perfect match, ale tak jak powiedziałam - szczęściary. Ja np. szukałam 4 miesiące, ale są i tacy, którzy szukają jeszcze dłużej. Same sobie tak naprawdę stwarzacie problem ustawianiem takich krótkich terminów i aplikowaniem tak późno. Bo później macie kupę stresu niepotrzebnego (no dobra, każdy się stresuje przy szukaniu rodziny, ale im bliżej planowany termin tym ten stres się potęguje - wiem z własnego doświadczenia) a do tego stwarzacie sytuację, w której najprawdopodobniej z braku laku i z desperacji w pewnym momencie weźmiecie jakąkolwiek rodzinę, oby była, oby pojechać. A to niedobrze.
Oczywiście nie można generalizować, bo np. Baskah z tego co pamiętam miała przeboje z agencją i otwieraniem roomu które ciągnęło się w nieskończoność (dobrze pamiętam?). I każda z Was może mieć taki indywidualny specjalny przypadek. Ale tak jak powiedziałam, nie kieruję tego konkretnie do Was, po prostu taka nasunęła mi się myśl.
Jednocześnie wszystkich zawsze zachęcam (i będę zachęcać) do aplikowania do więcej niż jednej agencji. Wiem, że papierki (a szczególnie ponowne zbieranie referencji...) przerażają, ale warto. Ja też się tego bałam, aż że tak się wyrażę 'spięłam dupkę', zebrałam wszystko w ciągu tygodnia i aplikowałam do innej agencji. I co? I znalazłam w tej agencji perfect match po dwóch tygodniach od otwarcia roomuNie dlatego, że ta agencja jest lepsza a tamta gorsza, ale po prostu w tej drugiej dopisało mi szczęście. Bo o to niestety w tym wszystkim chodzi - szczęście.
Możecie spróbować tez na greataupair szukać rodziny, tylko trzeba od razu zaznaczyć, że chcecie przez agencję jechać i przez jaką. Rodziny z agencji czasami też tam szukają AP. Poradziłabym Wam pisanie do LCCs, ale ja wysłałam chyba do 10 różnych i nic z tego nie wynikło...
A najlepsza rada jaką mogę Wam dać, to starać się zachować spokój. Wiem, że to trudne, ale stres w niczym nie pomoże, a tylko pogorszy sytuację. Postarajcie się 'zająć czymś myśli'. Matche lubia przychodzić niespodziewanie i niewyczekiwane
I trzymam za wszystkie kciuki, żeby jednak Wam się udało wyjechać w planowanym terminie i życzę powodzenia!
Edit. a filmik też ważna rzecz, bo pokazuje Waszą osobowość. polecam nakręcać i polecam robić to tak 'szczerze', według swoich gustów i tego jak uważacie, że to powinno wyglądać - dzięki temu macie większą szansę znalezienia odpowiedniej rodziny. spokojna osoba niech nie udaje, że jest szalona i pełna energii i na odwrót -
kingulath > 26-08-2012, 13:57
[quote name="madz"]kingulath powiedz więcej na ten temat, bo oferta jest taka sama, różnią się chyba tylko ubezpieczeniami te agencje, ja chętnie posłucham na temat różnic, bo chcę jeszcze jedną agencję wybrać.[/quote]
możecie poczytac na blogu moim jak to było dokładnie. ale w CC po otwarciu roomu nikt się mną nie interesował. miałam 2 matche tam, z jedną rodzinką gadałam i potem przez kilka tygodni, miesięcy nie było żadnej rodziny na profilu. kiedy aplikowałam do GAWO napisałam na FEEDBACKu, że rezygnuję z CC, a oni po, nie skłamię jeżeli napiszę, 4 miesiącach wysłali mi maila z pytaniem, czy nadal chcę korzystać z ich usług, skoro żadna rodzina się mną nie interesuje. więc, widzicie jaki się ma z tą agencją kontakt.
w GAWO Panie często do mnie dzwoniły i pytały się jak się sprawy mają. oceniam ich o wiele lepiej.
tak czy siak, filmik ważna rzecz.